App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Rädd för att amma

Jag är så rädd för att amma. Mina bröst har alltid varit en intim del av mig, jag älskar när min kille tar, slickar eller suger på mina bröst. Känns konstigt och väldigt obekvämt att mina bröst ska bli en mjölkmaskin. Är rädd för att det ska vara obehagligt, göra för ont och få såriga/förstörda bröst. Vad kan ni ge mig för tips/råd? Jag vill ju ändå försöka amma och ge det en chans!

2013-06-27
ElsaJohanna
ElsaJohanna
Barn på 3 år och 11 månader

Jag frågade efter amningsnapp på bb dom har ju oftast all utrustning. Bara våga fråga!

2013-06-29
Aleona
Aleona
Barn på 2 år och 6 månader

Tack för alla fina engagerade svar från er medsystrar! Guld värt! Känner mig lite lugnare nu, ska försöka läsa på lite mer och ta det som det kommer, inte oroa mig så mycket. Kram!

2013-06-29
ElsaJohanna
ElsaJohanna

Visst kan det vara konstigt att börja amma men jag hoppas du upplever det mysigt istället. Om du vill undvika att bröstvårtorna sugs sönder så skaffa "vårtglas" finns i mjuk silikon på apotek och är lätt att använda. Har själv haft det till båda mina barn & båda har tagit bröstet utan dessa också när jag känt att det var dags att prova utan. Första veckan är värst innan bebis och mjölkproduktion synkat så ge inte upp amningsförsöket direkt om det känns jobbigt. Båda mina barn har fått nappflaska med ersättning direkt från start som komplement så prova det om amningen blir för jobbig.

2013-06-27
LittleA
LittleA

Var jätte nervös för det där med amningen.. Att de skulle bli så konstigt och lustigt även äckligt.. Men när väl dotter föddes så blev det helt naturligt.. Går inte förklara riktigt.. De föll helt naturligt helt enkelt :)

2013-06-27
Linz
Linz
Barn på 1 år och 6 månader

Jag var själv ganska nervös inför amningen, men det är en helt annan grej då man har en bebis som suger på dom istället för killen :P Tro det eller ej, men skillnaden är stor !

Vårtorna blir ganska såriga i början, men det finns krämer och amningsmellanlägg som hjälper då. Såren läker ganska fort och sedan är det rena himmelriket att amma :D Använd mellanlägget så sällan du kan, annars blir barnet van vid det och vägrar ta bröstet utan. Inte det roligaste att pilla på med sådant flera gånger varje natt...

2013-06-27
KruXet
KruXet
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...