App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

6 veckor

min lilla har dom senaste dagarna varit väldigt gnällig och bara sovit på mig i stort sett, så fort man lägger ner henne börjar hon skrika inom 10 min. på natten är de inga problem eller när vi har ätit på morgonen men på dagen e de bara ja som Gäller. men iaf, därför sover hon inte mer än kanske en halvtimme åt gången på dagen å sen är hon vaken några timmar innan hon sover en halvtimme igen. idag tex somnade hon vid 12 igår, vid 6 gick vi upp å åt å sen sov vi vidare mellan typ 7-9 och sen dess har hon inte sovit något längre pass även om hon ibland är jättetrött. så hon är oftast grinigare på kvällen, å jag tycker hon känns lite övertrött, så min fråga är helt enkelt om 6 veckors bebisar kan bli övertrötta?

2013-06-26
sandra988
sandra988

Skönt att läsa pm andra som har samma problem med närhets behovet enligt min svärmor är min bebis bortskämd! :(

2013-06-27
Aleona
Aleona
Barn på 1 år och 11 månader

Min är 5 veckor! Har samma problem som dig! Somnar vid bröstet oftast. Så får man lägger ner henne vaknar hon inom 20 min. Sover i armarna och på mig i princip nästan hela dagarna. Första passet på natten har jag börjar lägga ner i hennes säng där sover hon till hon ska äta men efter den gången vågar jag inte lägga ner henne igen pga stt hon ska vakna. Va på BVC igår frågade om detta fick tipset att lägga ner dom där dom ska sova precis innan dom somnar tex vagnen eller säng. Så står man kvar och har handen på eller liknande.. något som jag märker som funkar jätte bra är när vi åker iväg och gör något på dagarna tex handlar besöker folk osv. Hon sover super bra! Och övertrött har hon varit tre ggr. Hysteriskt övertrött då. Vilket helvete det varit.. Usch!

2013-06-27
Aleona
Aleona
Barn på 1 år och 11 månader

Min lilla kille som blir 6 v på lördag har också börjat så på dagtid... Han blir lätt övertrött mot kvällen... Och på dagtid så vill han ha mkt närhet. Vad jag förstått så har det med den mentala utvecklingen att göra...att det händer väldigt mycket i kroppen och att de har svårt att hantera det och att det blir lite lättare när de får vara nära. Jag har inte utarbetat någon strategi riktigt än, annat än att han somnar i vagnen när jag är ute och går med hundarna på dagtid och i bilen om vi åker någonstans. Ska pröva bärselet och se om han gillar det :)

2013-06-27
Hnoss
Hnoss

Jag blir jätte stressad av det. Man hinner inte ens äta. Min man får skära min mat i småbitar så jag kan äta, nu har han köpt en diskmaskin o kopplat in tvättmaskinen för att jag ska slippa må dåligt pga överdrivet stök :)

2013-06-27
Liisa89
Liisa89

jo men hon brukar vakna i vagnen med, men är oftast nöjd då iaf. de är hon ju när hon e vaken å på mig med ifs... bara ja som tkr de e jobbigt å va rörelsehindrad största delen av dagen. å när pojkvännen kommer hem på kvällen är hon oftast då trött å bara skriker å då duger inte han några längre stunder heller:-( å när man har lagt henne å hon börjar skrika brukar hon somna om rätt fort när man tatt upp henne. men vaknar oftast efter en liten stund även om ja sitter still:-/

2013-06-26
sandra988
sandra988

Min son är exakt likadan:) han är nio veckor nu. Klart dom blir övertrötta, det går ju ganska fort när dom är så små och behöver mycket sömn.. Dom sover dessutom sämre om dom är såå trötta, låter konstigt men så kan det vara.. Jag bär honom ofta i bärsele så att han åtminstone får nån längre sovperiod under dagen. Ibland blir det långpromenad (han vaknar när vi stannar vagnen) eller sova i bilen om vi ska iväg. Försök kolla efter tidiga tecken på trötthet o så slipper din bebis bli övertrött. Försök få henne att somna om igen, antingen direkt eller efter att ha gosat och pysslat om en stund så att hon blir lite lagom trött igen. Att inte sova på flera timmar blir tufft för en sån liten o kan hon inte somna själv så får du hjälpa henne:)

2013-06-26
Bartmar
Bartmar

Om jag absolut inte kan flytta henne, vilket jag brukar försöka så lägger jag mig i sängen med henne och ammar bredvid tills hon somnat. Min är riktigt extrem, hon vägrar vagnen också så jag får gå ut med bärsele. Hoppas att det ska gå över snart så storebror på ett år kan få lite mer uppmärksamhet

2013-06-26
Liisa89
Liisa89

hon sover bra i sin säng på nätterna och har gjort på dagarna innan. hon somnar inte ordentligt när vi e ute med vagnen heller å de har hon alltid gjort innan. förutom på kvällen då kan hon sova i den med. så är knepigt med dagarna bara.

2013-06-26
sandra988
sandra988

har du ngt knep för å få henne å sova wjäkv? lr låter du din sova på dig hela dagarna? fruktansvärt mysigt så klart när hon sover på mig, men vore skönt att gå gå på toa själv, å passa på å fixa hemma hade ju med vart bra

2013-06-26
sandra988
sandra988

jag fick låna en vagga av en kompis när min son var runt 6-7 veckor och han sov jättebra i den redan första gången. innan var det bara i min närhet. nu behöver jag bara vagga lite när han är på väg att vakna så somnar han om

2013-06-26
Litsen1
Litsen1

Ja det kan dom. Går igenom exakt samma som du, min är fyra veckor

2013-06-26
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...