App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hemorrojder...

Inget inlägg om detta? Är det bara jag som har fått en hemmis? Inte stor men kommer tillbaka så fort man gjort nr två, blir galen! Alcosanal och xyloprokt används. Ngt tips?

2013-06-26
Puffla
Puffla

Måste bara dela med mig till er andra som tampas med detta aber... Igårkväll va det riktigt illa, hade haft ont hela dagen och hemmisen va stor som en bigarrå! Läste på nätet om honung och i min frustration smörjde ja in den i honung, tryckte den in den. La en kompress med alsollösning mot analen och la mig. Sov förvånansvärt gott och nu på morgonen är hemmisen stor som en ärta!! Den har krympt för Första gången sen den dök upp för ca 2mån sen!! Jippi!! Så nu alla med dessa hemorrojer: kleta in dom i honung, ja har provat allt!!!

2013-07-04
Puffla
Puffla

Jag använder alcosanal oxh den funkar jättebra när jag väl orkar hålla på och fixa med de. Har dock inte så många tillfällen då jag har en dotter på 3 månader som kräver rätt mycket. :)

2013-07-02
Lalared
Lalared
Bebis på 12 månader

Hade nog gjort det.... Min va liten till början men blev större... Köp allt o försök bli av me den så fort som möjligt! Önskar ingen dessa besvär....

2013-07-02
Puffla
Puffla

Hannis89, nu har ja baddat me alsollösning i två dar, när bör man märka skillnad? Känns inte ngt bättre alls än iaf...

2013-07-02
Puffla
Puffla

Stämmerbra. Och badda på bomullstuss några ggr / dag. Då drar den ihop sig snabbare. Och jag fick en rejäl en. De fick jag som tips av BM på förlossningen.

2013-06-29
Hannis89
Hannis89

Hannis89!!! Detta ska jag genast införskaffa!!! Alsol-lösning alltså, inte sprit...

2013-06-28
Puffla
Puffla

Vet inte om mitt inlägg kom med, men finns en alsol-lösning på Apoteket, (inte alsolsprit) , man tar lite vätska på en bomullstuss 2-3 ggr/dag (efter man har varit på toa), låter de torka och sen alcosanal salva. Lösningen som man baddar på är för eksem och gör att hemorojjden dras ihop snabbare. Funkade för mig, min blev stor när jag krystade och hade ett helvete efter förlossningen. Kör med detta och de drar ihop sig snabbt :)

2013-06-28
Hannis89
Hannis89

har med en, ibland vaknar den till liv o fan va otrevligt det är, svider o värker :( vart på väg till vc men tycker det är så förbannat pinsamt, löjligt jag vet men visa upp röven känns ju sådär.....sen tycker jag det är himla fult oxå :(

2013-06-28
jenccy
jenccy

Om hemmisen e liten rekommenderar de att man trycker in den. Det hjälper tycker ja. Hoppas annars att den försvinner efter förlossningen.

2013-06-28
Puffla
Puffla

Nej det är inte såååååå pinsamt!! Mer än hälften av alla kvinnor som fått barn får besvär någon gång i livet. Såhär går en undersökning till. Man får en tid. Tre timmar innan besöksriden har man nått tarmsköljande. När man kommer dit får man byta om till typ operationssärk. Lägger sig på en säng på sidan. Oftast är dem två. De tar ett litet långsmalt instrument. Instrumentet är smalare än ett finger. Dem stommar in instrumentet och lyser med en lampa/kikare längst med gången. Precis som att lysa ner i halsen. Ser lika dant ut!! Om dem hittar något. Försöker de peta lite för att se hur ont du har. Undersökningen tar MAX 5 minuter och det är värt det. Herregud de gör sånna undersökningar varje dag!! Förstår inte att ni knappt kan sitta stå eller gå. Ring vc!!!!

2013-06-28
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Köp in plasthandskar och glidmedel. Det hjälper när man ska gå. Ta då på dig en handske och ta mycket glidmedel och peta in i rumpan. Ät mer fibrer!!

2013-06-27
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Jag hade en redan innan graviditeten och den blev ju förstås bara värre! Den kommer förmodligen inte försvinna (har kört med alla olika salvor och suppar), så jag ska nog snart kontakta sjukvården för att få bort den på kirurgisk väg. Ska vara ett enkelt litet ingrepp vad jag förstår, men kanske inte det roligaste att en doktor ska greja där!

2013-06-27
McLarsson
McLarsson

Hehe, inget det pratas mkt om men det verkar vara vanligare än man tror bland mammor. Jag har själv en del efter tre barn men inget som stör eller gör ont och då orkar jag inte bry mig. Eller ska man det?

2013-06-27
mickelina81
mickelina81

Fick också efter jag fick mitt andra barn. Fick köra med både stolpiller och salvan i två omgångar innan det gav sig. Usch vad hemskt det var ett tag när man var tvungen att gå...

2013-06-26
emcb
emcb

Efter förlossningen fick jag tips om alsol-lösning (inte sprit) något som ät mot eksem mm, köps på Apoteket. Ta det och dutta på bomullstuss, låt torka och efter alcosanal salvan. Har en rejäl en efter FL men försvann snabbt när jag började med denna kur. :) Lycka till!

2013-06-26
Hannis89
Hannis89

Oh, ja som önskade mig en huskur så den försvinner på en dag!!! Alcosanal har ja fattat är blodkärlssammandragande o xyloprokt är smärtlindring typ... Ja behöver båda! Finns inget annat att prova? Hur härdar man ut? Fick inga under graviditet ett.

2013-06-26
Puffla
Puffla

Haha nej jag har allt med drabbats av detta. Har dock inte använt någonting än, har liksom inte blivit så. Men tänkte jag skulle ta mig en snabba förbi Apoteket imorgon och se vad som erbjuds mot detta ;)

2013-06-26
Joohannaa
Joohannaa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...