App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Lätt förlossning

En tips för att få en lätt förlossning är att lyssna ocg göra EXAKT vad barnmorska säger under alla steg.!!!!!

2013-06-25
desk
desk

Wow, Atlantis! Du var minsann en hejare på snabba förlossningar :P Varför vänta, liksom :D Och ja, då ser man verkligen vem som har koll och inte på förlossningen..

2013-07-01
xLillaMy
xLillaMy

Jag väljer att lyssna på min kropp istället. Sist skrek barnmorskan att jag inte fick krysta när jag inte har värk, men det gjorde så ont så jag tryckte ut honom ändå och fick inte sy någonting.

En annan gång kom jag in tidigt en söndag morgon och fick då besked att inget skulle hända förrän sent ikväll kanske i natt. Hon kom en halvtimme senare när min man var iväg och köpte tidning och barnmorskan råkade titta in för att fråga mig om en sak.

Jag blev igångsatt vid en annan förlossning och ville ha ryggmärgsbedövning men narkos kunde inte komma pga en olycka när de till sist dök upp så sa han till mig att ligga blickstilla på sidan och då kände jag hur barnet bara gled ner och samtidigt som han satte nålen sa jag nu kommer barnet. Då sa barnmorskan nej det gör det inte alls men jag tryckte ut henne på en krystvärk och barnmorskan fick lyfta på täcket och där låg hon.

Bästa förlossningen var när jag födde i bilen för då kunde jag göra som jag själv kände och det gick så snabbt och enkelt.

2013-07-01
Atlantis
Atlantis

Är ju en hel del faktorer som spelar in... min bm sa till mig att krysta, men efter 42 timmar med värkar, ingen sömn på två nätter, järnbrist mm - trots värkförstärkande dropp så kom inte krystvärkarna så tätt som var önskvärt, och då gick de ändå och skruvade på det där droppet hela tiden. Slutade med att bm fick klippa för att hjärtljuden gick ner - och då är jag ändå medveten om att det gick bättre för mig än för många andra - men ingen ska kunna komma och påstå att min förlossning var lätt.

2013-07-01
ChildofJune
ChildofJune

En lätt förlossning tycker jag är som när man läst att en kvinna gått på toa och sen ploppa ungen ut. Men när man ska ligga o krysta och andas igenom värkar så känns det allt annat än lätt

2013-06-30
Liisa89
Liisa89

Hade en bra bm och en så kallad normal förlossning men lätt var den f*n onte trots att jag lyssnade och gjorde vad jsg skulle både på bm och min kropp. 22 timmars värkarbete kallar intejag för lätt hur normalt det än må vara och helt ärligt så bävar jag inför kommande..

2013-06-30
Levena
Levena

Jag är glad att jag INTE lyssnade på bm. Då hade jag fått föda barn hemma. Man ska lyssna på sin egen kropp. Alla är vi olika och följer kanske inte en "typisk förlossning"

2013-06-30
AnnaGille
AnnaGille

Bullshit. Hur många barn har du fött? Jag har fött 2 ggr och första gången var det allt annat än en lätt förlossning. Kan ju inte direkt påstå att det var mitt fel bm valde fel bedövning, som gjorde att den hann ta slut lagom till krystvärkarna. Eller att dotterns puls gick ner i slutskedet så de fick använda sugklocka, som gjorde att jag sprack till grad 4. Moderkakan ville inte släppa efteråt, så jag fick åka in akut på operation för att jag inte skulle förblöda.. Den andra gången gick allt väldigt fort, men gjorde förbannat ont även med bedövning. Så jag kan inte påstå att nån av mina förlossningar var LÄTTA.

2013-06-29
xLillaMy
xLillaMy

För att få en bra förlossning ska man nog först och främst lyssna till sig själv och sin kropp. Jag tror du känner av vad som är och funkar bäst för dig. Barnmorskorna är där för att hjälpa till och stötta men det är du som genomför själva jobbet. Och sen är den ena förlossningen inte sig lik den andra.

2013-06-26
Jessicahed
Jessicahed

Hjälper väl inte att lyssna på en bm som inte har koll själv?

2013-06-26
jika686
jika686

Rubriken borde kanske vara en annan. För min första var allt annat än lätt, trots att jag lyssnade.

2013-06-25
solskensmamman
solskensmamman

Håller med Linz och Nellie66.. Tumme ner!!!!!

2013-06-25
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Jag bytte 4 bm innan min son föddes för att d tog så lång tid. Alla gav mig olika råd om hur jag skulle göra. Sedan under utdrivningsskedet så började jag krysta. Jag lyckades krysta några ggr o sen sa bm stop. Jag väntade då m att krysta o andades igenom krystvärkarna. När han sedan va halvvägs ut så ville hon att jag skulle vänta mitt i en värk. När hon ville att jag skulle krysta hade jag inte ork men när orken kom fick jag inte krysta. Så vi va väldigt oense där ett tag o jag svor både d ena o d andra åt henne. Ut kom han iaf o hade lite konigt huvud då han legat i kanalen för länge, enligt bm. Hon sa då att om jag lyssnat på henne o krystat när hon sa så hade han inte haft d. En otroligt klumpig o onödig kommentar tycker jag. För d första så vet jag själv när jag behöver krysta o för d andra så va d pga henne o hennes råd som han låg för länge i kanalen. Inte konstigt att jag brast. Men har man tur att klicka m sin bm o känna sig trygg o lyssnad på så e d ju d bästa scenariot.

2013-06-25
Adde86
Adde86

Då ska du nog ha bra med tur med din bm. Självklart kan man lyssna, men du känner din kropp bäst själv!!

2013-06-25
Betty86
Betty86

jätte bra tips och exakt vad jag tänkte direkt efter.. man ska försöka vara inställd på att de kommer gå super bra och lyssna på barnmorskan men såklart även på sin kropp. självklart slutar det olika för alla men syftet med tipset e att tänka extra mycke på att lyssna på vad barnmorskan säger. många som inte fått de tipset hamnar i en annan värld så att säga pga all smärta o den nya upplevelsen, inte svårt o hamna i chock för många o automatiskt hör man inte alls vad bm bablar om.

2013-06-25
Sihanna
Sihanna

hmm min bm sa att jag inte skulle krysta för de va inte krystvärkar, men plopp sa de så va min dotter ute. de va visst såna verkar.

2013-06-25
malinhb
malinhb

1 1/2 dygn ska det vara!

2013-06-25
AnnaA86
AnnaA86

Hmm måste bara dela med mig av min fl. Kom in till fl kl12, halv 1 var jag öppen 4-5 cm. Ca kvart i 2 öppen 7 och på bm inrådan fick jag epidural. Halv 4 öppen 10 och det var bara att vänta, jag gick lite i korridoren, satt på en boll och låg på sidan. Allt efter bm instruktioner ändå hände ingenting! När klockan var 12 på natten fick jag försöka krysta utan krystvärkar, kvart i 1 sattes en sugklocka in och 10 min senare var våran guldklimp ute. Jag sprack så mycket att det tog läkaren 2 timmar att sy ihop allt på operation och jag förlorade så mycket blod art jag inte kunde resa mig upp förrän 1 1/3 dygn senare när jag fått blod. Jag gjorde PRECIS som bm sa till mig och fick tom beröm för att jag var så medgörlig flera ggr av flera personer, ändå blev det så här. Alla förlossningar är olika, det kan man inte göra så mkt åt! Jag har turen att ändå tycka att det var underbart att föda barn och jag längtar efter att få göra om det, men så känner inte alla! Sen hållet jag med om att man ska göra som bm säger, de vet ju vad de håller på med, men det är inte säkert att fl blir lätt bara för det:-)

2013-06-25
AnnaA86
AnnaA86

Aj.. Hr trampar du nog många på tårna tyvärr.. :/

2013-06-25
Linz
Linz
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...