App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

skaffa nytt jobb!?

Jag är en tjugoårig lastbilschafför i tionde veckan, känner att jag måste byta jobb eftersom att jag med palldragare dagligen drar hösilage (balar) som vägre mellan 300-600 kilo och ibland också foder staplade på pallar som väger runt 800 kilo.....känner att kroppen inte klarar av det så försöker mig på att hitta något nytt så länge, några erfarenheter av detta? isåfall hur gick ni till väga för att skaffa jobbet i arbetsmarknaden?

2013-06-25
reblin
reblin
Barn på 2 år

Gå in på försäkringskassans hemsida och läs om graviditetspenning. Ska man kunna få det måste man först och främst inte ha möjlighet att få lättare arbetsuppgifter från arbetsgivaren. Och du måste ha anmält till din arbetsgivare minst en månad i förväg isf. Går det inte att omplacera/ge lättare uppgifter så har du rätt till gravpenning - MEN som jag förstår det på FK's hemsida - så gäller det bara för 50 dagar och tidigast 60 dagar innan BF, för arbeten som innebär fysisk påfrestning. Att få det innan förstår jag det som bara gäller arbeten där man kommer i kontakt med ämnen som kan skada fostret.

2013-06-25
ChildofJune
ChildofJune

fast det e nog svårt å få nytt jobb om du e gravid. du kan ta ut graviditetspenning sen när du kommit lite längre in i graviditeten. . har du ingen riskgraviditet så hade ja fortsatt med det du gör. å du kan ju be om en eldriven palllyftare åxå..
det e ju inte farligt å dra tungt om man har en normalgraviditet.
men sen när man blir stor å hamnar för nära ratten blir det ju farligt!

2013-06-25
osisen
osisen

Känner också en som fick grav penning tidigt för hon jobbade på fabrik. Gick redan i vecka 8, direkt när hon plussade!

2013-06-25
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Har man ett extremt tungt arbete där man utsätter sig själv eller barnet för en risk så kan man få grav. Penning tidigare än 60dagar innan bf! Exempelvis fick en jag känner som jobbar på ambulansen inte jobba efter v 20 då det är för många tunga lyft..

2013-06-25
anjerska89
anjerska89
Bebis på 3 månader

tror inte man går grav penning mer än 60 dagar innan. men det går att sjukskriva sig

2013-06-25
Litsen1
Litsen1

Byta jobb tycker inte jag är ett alternativ! Är dåligt med jobb och dessutom borde du få grav. penning. Prata med din chef.

2013-06-25
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

när du berättat för arbetsgivaren, tror du inte att du får lite lättare jobb då? jag är betongarbetare och jobbade till v31 båda graviditeterna och fick de "lättare" jobben när jag blev större. sen hade jag inga problem att få graviditetspenning. tror att det kan vara svårt att hitta jobb i dag. men du kan ju alltid prova :)

2013-06-25
Litsen1
Litsen1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...