App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vaccinera mot vattkoppor?

Ngn som valt att vaccinera mot vattkoppor? Varför och vid vilken ålder? Barnet fått vattkoppor iaf? Funderar på att vaccinera min lille kille. Det är mindre risker med vaccinet än att faktiskt få sjukdomen enligt vissa läkare. Ngn med erfarenhet?

2013-06-25
Puffla
Puffla

Bältros kan du inte få om du inte ha haft vattenkoppar , så de kan man ju fundera på hur det blir om man vaccinera sig mot det..

2013-06-26
sebbemalin
sebbemalin
Barn på 3 år och 5 månader

nä men du kan ju inte vaccinera bara för det e jobbigt med sjukdomar, villen konstig inställning.. å det innebär ju alltid en risk när man vaccinerar :-(
det finns sjukdomar som vi blir immuna mot pga vaccin därför ska man aldrig vaccinera sig mot något utan att det finns en vettig anledning. vattkoppor e inte jobbigare än någon annan sjukdom visst kliar det men det finna både medicin å salvor.. å det e nog större risk ungarna blir magsjuka lagom till resan än får vattkoppor å då får ni inte heller flyga!

bättre å spara vaccinet till de som verkligen behöver det istället för att nöjesvaccinera människor.

jag hoppas verkligen inte de tar med det i basen av vaccin här i sverige ! tycker bara det ska va dånt aom e farligt som ska ingå..

2013-06-26
osisen
osisen

Sant båda två. Anledningen är ksk mest för min egen skull, så jobbigt me sjukdomar! Planerar ev att åka till USA i sep o man får inte flyga me vattenkoppor har ja hört då det e så smittsamt. USA vaccinerar mot vattkoppor o i Sverige funderas det på om det ska bli en vaccination som ska ingå i basen. Men ingen som valt att vaccinera alltså? *puffar*

2013-06-25
Puffla
Puffla

Vattkoppar är inte farligt när man är liten. Men om man inte få det när man är i yngre ålder och få det runt 30-90 år så blir det farligt för det blir inte samma som man få när man är liten, lite därför man kan tänka på att vaccinera mot det . Men fråga alltid bvc eller om ert barn ha en läkare så fråga och ställ frågor till dom varför just ditt barn ska vaccinera sig mot det..

2013-06-25
sebbemalin
sebbemalin
Barn på 3 år och 5 månader

alltså så länge barnen inte har någon annan sjudom så e ju inte vattkoppor farligt :O

jag skulle aldrig vaccinera mina barn mot det OM det inte var så att de var sjuka och det hade varit farligt om de fick vattkoppor. 

Däremot hade jag kanske som vuxen valt att vaccinera mej om jag inte haft det som liten.

2013-06-25
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...