App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nyfödd napp!?

Hej! Har fått en väldigt tuttsugen liten tös. De på bb föreslog napp. Har gett henne napp nu, hon tuttar på den med jämna mellanrum(sovit en timme). Men frågan är kan hon ha den hela tiden då hon sover mellan måltidsdags? Jag ammar och hon är 4 dagar.

2013-06-24
Smultronkyss
Smultronkyss

Det där tycker jag helt ärligt att man märker själv. Funkar det med napp och amning, så använd napp. Läste faktiskt i en amningspärm på MVC idag, och där stod det att man inte ska använda napp förrän amningen är etablerad, vilket tar minst 6 veckor. Men, jag tror det är väldigt individuellt.

Vi skulle tillmata med ersättning, redan på BB - och de visade hur vi skulle göra, men kopp - för de påstod att nappflaska skulle störa amningen också. Och vad hände? Jo, hon 'lapade' i sig ersättning via koppen, så när hon skulle försöka äta vid bröstet så låg hon och försökte lapa där med! Det störde verkligen amningen för oss.

2013-06-24
ChildofJune
ChildofJune

kör på.. vikten har man ju koll på ändå såhär i början å ser man att de inte går uoo som de ska får man ju rycka ur nappen å ge tutten oftare..
mina barn har fått napp tidigt å det har gått alldles utmärkt .
det pratas om att barnen kan få fel grepp om bröstet med men mian barn har lärt sig rätt grepp om brösten ändå..
jag tror på å göra det som känns bra!

2013-06-24
osisen
osisen

Äsch, har bestämt mig för att använda den i nödfall nu :P

2013-06-24
Smultronkyss
Smultronkyss

Amningen fungerar jättebra. Däremot verkade som att hon blev irriterrad nu i slutet av sömnen för att nappen inte gav nån mat. Oroar mig säkert i onödan, har ju läst om många som använt napp från dag 2-3. Det jag tänkte på var ju mest om hon ska sova med den hela tiden. Kanske stoppa in den när hon sover oroligt fast hon precis ätit.

2013-06-24
Smultronkyss
Smultronkyss

Oj vad knepigt, har alltid hört att dom vill att amningen ska vara etablerad innan napp. Så man vet lite att barnet äter, de flesta ungar sitter väl som klistrade dag 2 innan mjölken kommer igång. Känner du att hon äter bra och går upp i vikt som hon ska så är det inga problem, men om jag svarar för mig personligen så hade jag försökt använda den så lite som möjligt innan jag sett att amningen fungerar och att bebis inte blir nöjd av nappen ist för mat!

2013-06-24
Betty86
Betty86

Sonen har den där nappen i munnen väldigt ofta, han är väldigt snuttig!! Så är bebisen nöjd med napp i munnen så tycker inte jag det ska va nåt problem..

2013-06-24
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...