App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kissa efter förlossning.. Hjälp!

Hej, födde en söt liten pojke i onsdags. Förlossningen gick snabbt och var utan komplikationer. Dock sprack jag lite på två ställen och nu är det omöjligt att kissa. Det gör så ont att jag håller på att svimma å att stå i duschen hjälper inte utan gör det bara värre! Hur ska jag göra? Jag måste ju kissa! :(

2013-06-24
Jenniferhagen
Jenniferhagen

Tack så jättemycket alla, för alla tips! Ni hjälper mig så himla mycket! :)

2013-06-26
Jenniferhagen
Jenniferhagen

Adde86: under förlossningen tömde de mig med kateter tre gånger. Ska verkligen kolla upp om jag fått UVI.

2013-06-26
Jenniferhagen
Jenniferhagen

Jag sprack oxo o fick bristningar inne. De första dagarna på bb va suveräna för då hade de de där underbara slangarna som satt vid toalettstolen. Hjälpte väldigt bra. När vi kom hem va d lite värre för då kom kisset på såren istället för ner i toaletten, eftersom jag spolade i duschen. Men problemet sen va att d inte blev bättre utan gjorde mer o mer ont. D brände när jag kissade. Så jag tog mig till VC o lämnade urinprov, visade sig att jag hade rejäl Urinvägsinfektion. De satte kateter på mig på bb för att tömma blåsan o då måste d ha kommit in baciller. Redan dagen efter kändes d mkt bättre. Men från början trodde jag att d va stygnen som gjorde så ont. Så kolla upp d du oxo, att d inte e UVI, så kanske du slipper ha så ont.

2013-06-25
Adde86
Adde86

Jag fick tips av bm att lägga en binda i frysen en stund, och sedan hålla den där stygnen var, för att kyla ner så de inte sved så mycket.

2013-06-25
Vero7
Vero7

Beckiiz: usch, det låter så hemskt att behöva bli klippt. Jag svimmade nästan när BM sa att hon va tvungen att sy, ändå fick jag bedövning och har hög på lustgas hela tiden!

2013-06-25
Jenniferhagen
Jenniferhagen

Jag blev klippt, hade sjukt ont när jag skulle kissa i flera veckor. Kunde inte sitta ordentligt heller på flera veckor, när jag skulle kissa så spolade jag ljummet vatten och lutade mig ganska mycket framåt så att kisset rann framåt och inte över såret. Hoppas de blir bättre snart för dig :)

2013-06-25
Beckiiz
Beckiiz

jag sprack bak till precis dom du, mickelina81 beskrev de, dock sprack jag lite fram också men de svider inte alls lika mycket. Ska prova med både krämen och rumpan upp i vädret! Tack för alla råd och gratulationer! :)

2013-06-24
Jenniferhagen
Jenniferhagen

var exakt har du spruckit? är det lite längre ner kan jag rekommendera att ställa dig lite dubbelvikt med rumpan lite upp i luften om du förstår hur jag menar så att kisset inte rinner ner över slidan utan framåt istället. försök få upp rumpan så mkt som möjligt.

2013-06-24
mickelina81
mickelina81

Jag tyckte det hjälpte att blöta lite toapapper med kallt vatten och hålla emot medan jag kissade. Det läker som tur är fort men det är tufft under tiden. Lycka till!

2013-06-24
Leiijha
Leiijha
Barn på 2 år och 6 månader

har inget tips mot svedan och kisseriet men stort grattis till din lille pojk!

2013-06-24
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 1 år och 9 månader

MariaStenman: nr 2 klarade jag galant dagen efter, även kissa var inte så farligt då. Det är först nu dom det riktigt svider!!

2013-06-24
Jenniferhagen
Jenniferhagen

lilja85: ååh, tack! Ska verkligen prova de! Usch ja, hoppas att det försvinner fort. Det var inga stora bristningar och de va tack och lov bara ytliga! :)

2013-06-24
Jenniferhagen
Jenniferhagen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...