App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Inget dop! Tips?

Vi har bestämt oss för att inte ha dop, då jag och min sambo har olika kulturer och religioner bakom oss som gör att det inte passar. Vad kan man göra istället? Jag har hört talas om namngivningsfest eller liknande.. Tips??

2013-06-24
1katarina1
1katarina1

Nu kanske jag är superdum- men vad menar ni med namngivning? :)

2013-06-28
1katarina1
1katarina1

Biljana, självklart är barnet välkommet haha men det är en fin sak att bjuda in till kalas och firande! Det är för att alla ska få en chans att samlas runt barnet och i barnets ära! Ett fint minne till senare livet :) Folk kommer nog hälsa på vid enstaka tillfällen också, men vid ett dop brukar man ju ha en mottagning efteråt, där alla samlas och minglar och umgås. Det är detta vi vill göra! Dop är tradition men man måste respektera att det är en kristen sådan, och det kommer kännas lite konstigt att blanda in Jesus, då vi som föräldrar inte delar religion... Det är som att jag (som svensk) skulle göra en muslimsk tradition... Och min familj skulle delta i en muslimsk tradition i en moské. Skulle kännas lite konstigt!

2013-06-25
1katarina1
1katarina1

Jo men vill ju ha ett litet kalas för att fira att vår bebis får ett namn och ger ett tillfälle att fira hans tillkomst! vi kommer nog ha något mindre hemma hos oss eller hos mina föräldrar, med lite grillning och nåt annat skojigt... Vad kul, ni som har gjort det: skickade ni inbjudningar också då? :)

2013-06-24
1katarina1
1katarina1

varför göra någonting alls? Jag förstår inte ritkigt grejen.. om man inte vill ha presenter förstås ;-)

2013-06-24
osisen
osisen

Min bror har haft namngivningsfest för båda sina barn. De hade fika och tårta för hela släkten i ett jättefint lusthus i en herrgårdspark. Efter fikat berättade de lite om vilka namn de valt och varför det blev just de namnen. Sen hade de en vän som lånade barnet en stund och läste ett par dikter. Bl a den här:

Är det sant att jag håller ett barn på min arm och ser mig själv i dess blick,
att fjärdarna gnista och jorden är varm och himmelen utan en prick ?
Vad är det för tid, vad är det för år, vem är jag vad bär jag för namn ?
Du skrattande knyte med solblekt hår, hur fick jag dig i min famn ?

Jag lever, jag lever. På jorden jag står. Var har jag varit förut ?
Jag väntade visst miljoner år på denna enda minut.

2013-06-24
Isabelle _
Isabelle _
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...