App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

ersättning... Blir tokig

har provat både NAN 1 o Baby semp 1.... men de blir bara en massa klumpar, även jag gör som de stå på förpackningen.... funderar starkt på att börja med välling, även fast han bara är 3 månader... måste nästan vara bättre än nästan bara vatten å dricka... några tips....

2013-06-23
lelin83
lelin83
Barn på 2 år och 10 månader

Det är ingen mobbing som du skrev nedan. Du bad om tips eller hur. Om du inte kan ta att typ alla säger att du inte ska ge välling så kanske du ska ”lyssna” på det tipset .. eller ?
Finns en anledning varför man inte ger välling i den åldern. O när du skriver ” vatten o dricka”
Jadå, du kanske ska läsa på lite om vad ersättning är, och VARFÖR barnet ska dricka detta.
Så . Slutdiskuterat.

Kan du inte ta att folk ”säger åt dig” så ska du nog inte be om tips. Tack å hej

2022-01-13
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 11 månader

Välling ska du inte börja med. I ersättningen finns de näringsämnena ditt barn behöver. Skillnad om ditt barn var äldre.
Om det blir klumpar så kanske vattnet är för kallt?
Häll i vattnet först o sen pulver. Min dotter har alltid ätit nan och har aldrig haft problem med klumpar oavsett hur jag gjort.
Köpte dock sen en babybrezza som underlättar nå otroligt. Du kanske ska köpa en sån så din irritation försvinner :) då behöver du inte tänka på mycket.
Ersättning i tetra har ingen bakteriekultur så kör hellre pulver.

2022-01-13
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 11 månader

Vi har en babybrezza som är helt underbar. Använder Nan 1 och det är bara en knapptryck och ersättningen klar och redo, du slipper skaka eller rulla runt du slipper klumpar och allt annat som medför gaser till din bebis. Den är lite dyrt men värd varje krona.

2022-01-13
Evin7
Evin7
nyfödd bebis

Och när min farmor var ung så lämnade man spädbarnen hemma i vaggan och arbetade på fälten. Var fjärde timme fick de rast och gick hem och ammade, sen tillbaka för att fortsätta hacka betor. Trots att det gick bra så är det väl inget som man rekommenderar nyförlösta idag... Följ de rekommenderade råden och ge ersättning. Klarar du inte att blanda, köp tetra istället. Och be inte om råd när du redan bestämt vad du tänker göra, det gör tråden helt onödig. ..

2013-06-24
solskensmamman
solskensmamman

Har använt baby semp 1 förut och aldrig fått den att klumpa. Blandat i både varmt och kallt vatten. Kanske beror på flaskan? Jag vet inte... Och gällande välling så rekommenderar dom att man inte ger den förrän vid tidigast 6 månader och inte mer än 3 gånger/dag. Detta då barnet ska äta annan mat än välling och kan bli för mätt på välling och vägra mat... Barnet ska helst ammas/flaskmatas fram till åtminstone 6 månader... Har jag fått hör i alla fall och det har vi kört på! :)

2013-06-23
emmabackman
emmabackman

Aldrig fått klumpar heller, är vattnet varmt när du lägger i pulvret? Inte bra o ge välling så tidigt!!

2013-06-23
jessicamalin
jessicamalin

Har använt nan i 5 månader, har aldrig fått klumpar. Och när man sen ska börja med välling skulle man väl mixa/trappa upp med ersättning i början?

2013-06-23
minstjarna
minstjarna

inga problem å dricka välling flera än 3 gånger per dag!!!! jag va intressad av hjälp ingen mobbning

2013-06-23
lelin83
lelin83

Semp kunde klumpa sig för mig oxo ibland, men bara när jag blandade i varmt vatten. Prova att bara använda kokt, kallt vatten. Då klumpar d inte. Jag brukar oxo snurra flaskn lite först. Så att d inte fastnar pulver i botten o sen skakar jag lite. Prova Hipp annars, d klumpar inte.

2013-06-23
Adde86
Adde86

Kan tyvärr inte hjälpa dig tror jag inte men värm vattnet, blanda i pulvret och skaka. Så har vi gjort till båda våra barn med baby semp 1 och det har funkat :) och som norrlänning skriver ge inte välling än!

2013-06-23
Superhallon
Superhallon
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...