App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Är jag dum...

...som när jag morgontvättar vår pojke på ansikte, hals och händer och därmed i också torkar rent ögonen från gult kladd efter nattens sömn, tar vatten från handfatet i badrummet och blöter tvättlappen med? Vi har skötbordet i badrummet i närheten av handfatet och det känns naturligt att ta vatten därifrån. Men nu har min mormor sagt åt mig att ta vatten i köket istället när hans ansikte och framförallt ögonen ska tvättas. Då det finns badrumsbakterier på kran i handfatet i badrummet och att det inte är bra att han får de i ansiktet och ögonen. Nu får jag dåligt samvete...kanske har hon rätt och då känner jag mig jättedålig som tagit vatten i badrummet vud skötsel av vår pojke sedan han födded.

2013-06-21
Hnoss
Hnoss
Barn på 3 år

Självklart städar vi både badrum och kök regelbundet ;) Och jag tar rena tvättlappar förstås. Så jag tycker inte jag kan göra annorlunda i alla fall :)

2013-06-23
Hnoss
Hnoss

när ja va hos optikern aå sa hon att ja inte ska ta på linser i kök eller badrum då det är där det finns mest bakterier. . så kanske har hon rätt däremot om du tar en ny tvättlapp å tar vatten på den känna det ju som risken är minimal :-)
dessutom finns det ju sällan föer ställen än kök å badrum där man har vatten ;-)

2013-06-22
osisen
osisen

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-06-22
osisen
osisen

Tack :) Då slutar jag känna mig dum nu och fortsätter som vanligt :)

2013-06-22
Hnoss
Hnoss

Tror att det finns minst lika många bakterier i köksfatet som i toaletten. och de alldra flesta människor i världen tvättar ju sitt ansikte i jsut badrummet, inte går de ut i köket för att tvätta av sig eller? Lite bakterier är bra dessutom, de finns överallt!

2013-06-22
SandyMarie
SandyMarie

Du är inte dum! ;-) Vi har också alltid haft skötbordet i badrummet och jag har inte ens tänkt tanken att ta vatten någon annanstans ifrån!?
Fortsätt du som du gör! :-)

2013-06-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Här tvättar hela familjen sig i badrummet och använder då vattnet ifrån kranen i handfatet till att bl.a. tvätta ansiktet med. Har aldrig hört något sådant så fortsätt som du gör, mina barn har inte tagit skada av det :-)

2013-06-21
emcb
emcb

Tvättat på toan/badrummet alltså.

2013-06-21
jessicamalin
jessicamalin

Har gjort det med sonen hela tiden och har aldrig hört nåt annat..

2013-06-21
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...