App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

övergiven..

av anledningar jag inte orkar skriva så är jag på en ofrivillig semester på min hemort. men lite snabbfakta..är nybliven 2barnsmor och sambon fick jobb 35 mil bort. har bott hos min mamma i en vecka, det sluta i att vi vart oense om det mesta...hon tyckte jag kom hem och utnyttjade henne, dvs hon laga maten, diska och hjälpte mig passa min 4åring medans jag tar hand om min nyfödda. hon tycker jag är lat som bara sitter (enligt henne) och att jag måste ut å träffa folk annars blir ja deprimerad. själv känner jag att det är helt underbart att få sitta i soffan å ta d lugnt, min nyfödda sover inte bra på nätterna å 4åringen kör slut på min energi på dagarna. min mamma är sjukskriven så hon e ändå bara hemma. mamma lät 4åringen va uppe sent, hon fick glass till kvällsfika och nu i efterhand fick ja höra att hon åkt bil utan att använda barnstolen till mitt barn...bara satt henne i baksätet med vanligt bälte. nu bor jag hos min pappa och hans sambo..dom gör allt, lagar mat, tar hand om min stora tjej, tvättar osv.... det låter säkert som om jag är bortskämd å vill ha allt serverat på silverfat..så är det inte, ja har alltid hjälpt mamma med allt från barnpassning till matlagning å städning...trots att jag gått i skolan å haft jobb efter.. min pappa å ja vart osams när ja var 13 å har nästan inte haft kontakt förns ja fick barn (23 år) ikväll skulle pappa å hans sambo ut å kika på cruising....å ja känner mig övergiven å ledsen!! kände att jag behövde skriva av mig lite... nu ska jag försöka lägga ner min lillpluppa i vagnen...vilket hon hatar...å så ska stortjejen göras iordning för säng :-)

2013-06-21
lilja85
lilja85

nej men när jag läser mitt inlägg så låter jag fruktansvärt bortskämd...det är ju så mkt mer man skulle vilja skriva men ingen skulle orka läsa :-( jag är inte så lättstött så det är lugnt ;-)

2013-07-11
lilja85
lilja85

RallyD: tack. jo situationen är bättre, bor nu hos svärföräldrarna...då har jag närmare till sambon så han kommer hem på helgerna :-) momtotwo: självklart ska dom få gå ut och ha roligt...men det va lilsom inte det som gjorde att jag kände mig övergiven...det va liksom situationen i sig.......ett hus jag inte vill bo i med enormt mkt att fixa till innan vi ens kan flytta in, en ev mögelskada som visa sig vara dålig ventilering, sambon som fick jobb borta så jag stog sj med en nyfödd och en 4åring som har nå jävulskt med energi, att bo borta mot sin vilja e inte roligt, sen e mina föräldrar vääääldigt speciella..orkar inte förklara för d skulle ta sån tid. ja kände mig ensam mot världen EN kväll och kände att jag ville skriva av mig...

2013-07-11
lilja85
lilja85

Det är inte lite trassel du har hamnat i. 

Jag känner igen mig mycket i det du berättar om. Lider med dig.

Hoppas att statusen för dig nu har förändrats lite till det bättre. 

Ta emot hjälpen som erbjuds, du ska inte behöva vara ensam, försök vara stark och ge inte upp hoppet. 

Men om jag vore som du skulle jag fundera på om sambon vore det rätta... Han bör för er allas eran skull ta sitt förnuft till fånga och förstå att tiden också har ett värde, ett högre värde än att man har råd att supa bort det.

Var inte rädd att ta plats, och som mamma verkar det på automatik bli så att man får klara det mesta själv. Tyvärr :/.

Men när tiden är över, och det kommer den att bli, så även om det är en klen tröst idag, kommer den göra dig starkare i framtiden. Tro mig.

2013-07-11
RallyD
RallyD

...... åkte med min syster hem tilk huset vi ska flytta in i....vi hann bo där i 2 dagar och sen säger en kompis som hälsade på att vi har mögel i huset.....HELVETES JÄVLA SKIT FAAAN!!!! så vart ska vi bo nu då? va ska vi göra med alla kläder, handdukar, sängkläder, gardiner...och våran 15.000 kronors tygsoffa :-( mitt psyke är så långt ner nu :-(

2013-06-28
lilja85
lilja85

min sambo är uppväxt på en bondgård och älskar att va ute och fixa, medans jag älskar att va inne å fixa. jag är en väldigt rofylld person som lätt kan sitta framför tvn flera dagar i rad medans han ibte ens kan ae en film utan att bli rastlös, det måste hela tiden hända nå åt han. det e som jag skrev mkt fixa å dona både inne å ute med huset å gården å d va väl därför sambon vill bo där för då har han att göra medans han e arbetslös....å ja skulle kunna fixa småsaker inne men att mest ägna mig åt våra töser :-) nej min sambo vägrar byta blöja förns dom äter vanlig mat...han går heller inte upp med henne på nätterna. jag får be honom ta henne om jag ska duscha, gå på toa osv. ja jag är en sån mamma som inte klarar av när mitt barn skriker :-( jag sitter och ammar henne samtidigt som jag äter. jag klarar mig och jag fixar det här...e ju bara det att jag vill ha min sambo hemma för det är inte roligt att göra allt sj när man e van att va 2. min pappa och hans sambo tycker jag ska stanna hos dom tills sambon kmr tillbaka men ja känner att jag nog vill "hem" ....

2013-06-23
lilja85
lilja85

xariz- naturligtvis gör jag mer än bara gosa med bebis. min mamma slet av hälsenan så hon har nån form av stödstövel på. hon kan gå än om det är lite klumpigt. anledningen till att jag tyckte hon kunde hjälpa mig är att hon kan klippa gräsmattan, ut och gå och även gå på krogen å supa, då är hon ju inte direkt hjälplös....å eftersom hon ändå gör mat till sig sjså kan hon väl göra lite extra till min dotter. jag kräver inte att nån ska ta hela ansvaret för min stora tjej utan det va ju dom som erbjöd sig att hjälpa till...men bara för att jag sa till min mamna att inte låta dottern småäta hela tiden, ge henne glass till kvällsfika å låta henne va vaken sent så vart hon sur å då helt plötsligt tyckte hon jag utnyttjade henne. även om huset e som det är och jag inte vill bo där ska det bli så skönt att komma "hem" ...att få till rutinerna på stora tjejen igen. det är så otroligt svårt att förklara nått i text...det är ju så enormt mkt mer jag skulle vilja berätta men det skulle ta sån tid. som det känns just nu så är mitt liv så fruktansvärt i obalans och det är väl därföt jag inte mår bra och känner mig övergiven. annars är jag en otroligt stark tjej som fixar allt...men nu är tårarna bara ett felsagt ord bort :'(

2013-06-23
lilja85
lilja85

Jag förstår inte riktigt grejen.. 

Jag tycker inte heller fem veckor med barnen själv e hela världen, det borde man kunna lösa MEN jag förstår inte riktigt hur ni hamnade i det här.. Och jag förstår din mamma på sätt å vis, man kan inte få allt gjort åt en bor man hemma hos någon så hjälps man ju åt. 

Varför flyttar ni till huset när du inte vill? du ska ju var mammaledig i flera månader till antar jag och kommer vara hemma mycket. Ni flyttar dessutom till ett hus där ni inte ens vet om det finns vatten man kan dricka och det med en liten bebis och en till vilding. 

Det känns som detta är något som din man vill och inte du? att han tar ett jobb e väl bra tycker ajg då det blir lättare att få nytt jobb om man ser att han ändå är aktiv på arbetsmarknaden. Men att han inte lägger pengarna han tjänar på er verkar ju jättekonstigt?! Alltså att det inte är till hela familjen liksom. 

Att han vägrar byta blöja? Visst är det jätteäckligt ibland men man får väl för tusan sätta en klämma på näsan då eller nåt. 

Det känns som det är väldigt mycket din man i erat förhållande å väldigt lite du!

Jag hoppas att du nåt fram till honom och att han tar sitt förnuft till fånga och inser att han inte bara kan göra precis som han själv vill och att han har en familj att ta hand om. 

Å du klarar detta, fem veckor går fortare än man tror :D

Kämpa på!

2013-06-23
osisen
osisen

Asså förlåt!!! Men om nu situationen är så att du är tvungen att bo hos din mamma eller pappa ett tag så ger det väl ändå inte dig rätten att sitta och mysa med nya bebisen och låta dom göra allt annat!!! Du kan mkt väl sköta din och dina barns tvätt.. Turas om med disk och matlagning mm. Och jag blir lite förbannad när du skriver att din mamma är sjukskriven och ändå bara går hemma. Det finns väl en anledning till sjukskrivningen. Troligtvis behöver hon ta det lugnt annars hade hon väl jobbat! Ta ditt ansvar även om du inte kan göra det på plats i ditt hem!!

2013-06-23
xariz
xariz

den enda det gynnar att åka iväg på jobb e han själv.... det e ju inte så att han köper mat eller grejer som behövs hem. och eftersom han inte kan ha sina äldsta 2 barn så bor dom hos sin mamma och hon e en riktig apa så han lär väl måste berala för att hon ska ha dom mer. jag själv skulle aldrig åka iväg så och lämna familjen på det viset...det är inte ens så att arbetsgörmedlingen tvingar honom att ta jobbet. pratade med han idag och nu blir det ev 2 veckor till....och han sa att han kmr ta dom isf!! blir väl att säga upp huset då antar jag! :-(

2013-06-23
lilja85
lilja85

han som hyr ut huset skulle fixa allt med vattenprovet osv tilld vi skulle flytta in...det är inte klart än!! måste det grävas my brunn så är det inget som vi behöver stå för eller göra. jo jag tycker det är egoistiskt att han tar på sig ett jobb långt hemmifrån när han har 4 barn varav en är nyfödd. å jo...han köper öl för en massa pengar, han dricker i stort sett varje dag...å han lär dricka hela tiden nu när han inte har mig som tjatar på honom att sluta. visserligen bara folköl men d e fortfarande pengar.. känner du mina barn?? tänkte eftersom du skriver att det är så enkelt att skota snö med 2 små. min äldsta är aldrig still, trotsig som tusan å lyssnar inget. min minsta haaaatar att va i vagnen, nu är hon visserligen bara 4,5 vecka. sen skrev ja inte att det inte gick...ja skrev att jag inte vill. varför ska ja va den som stannar hemma å gör allt sj...vi har inte ens packat upp eller fått nån ordning i huset...och det ska jag behöva göra sj. ja jag vet att det är många som e ensammstående å klarar sig fint ändå...men jag har en sambo å vi va 2 om att skaffa barn, han har inte ens brytt sig om att ta ut dom första 10 dagarna. vårsn minsting e född på tisdagen....på fredagen gick han ut å söp å kom inte hem förns halv 5 på morgonen....å då hade vi alla 4 barnen, ja hade knappt sovit för lillan e en nattugla, vem fick gå upp me alla barnen...jo jag!! alltså egentligen handla d här inlägget om att jag kände mig övergiven 1 kväll. men ju närmare tisdagen vi kommer, då vi åker hem till huset, ju mer panik får ja...tur ja ha syster med dom första dagarna :-)

2013-06-23
lilja85
lilja85

Klart man kan bli utsliten på fem veckor, alla är inte super morsor som du. Och jag tror inte att lilja känner sig starkare av det du skriver. Jag hade själv brutit ihop om jag hamnat i en liknande situation och jag hade också sökt hjälp hos föräldrar, vänner och släkt. Vill de inte hjälpa så är det en sak men riktiga vänner ställer upp för varandra och jag vet att jag hade kunnat få hjälp av flera om jag hade hamnat i en liknande situation.

2013-06-23
emcb
emcb

nä jag gjorde klart för han att det blir ingen förlängning eller jobb på annan ort om han vill bo kvar i huset och ha kvar mig.....jag vill ju inte bo i huset, jag vill absolut ha hus...men inte nu, vill inte hålla på å elda, klippa gräs å skotta snö osv när vi har små barn som man inte kan lämna utan att dom river huset :-D

2013-06-23
lilja85
lilja85

Ok men om ni inte var överens om att han behövde ta jobbet för er skull, då är det en annan sak ju. Då förstår jag att du känner dig övergiven. Med ge honom dessa fem veckor och de till att de inte händer igen. Men försök glädjas ändå, du ahr ju två underbara små barn och förhoppningsvis inser din sambo att det var fel att göra så. iNi valde tillsammans att flytta till ett hus som behöver undethållas och ni har en nyfödd, så han får skärpa sig!!!

2013-06-23
SandyMarie
SandyMarie

tyvärr så var det inte för familjen han tog jobbet utan av ren egoism :-( d e enbart han som får ut nå av d. ...men han kommer få byta många bajsblöjor framöver (trots att han nästan kräks) och han kommer få underhålla lillan på nätterna så ja får sova! :-D hihi...nä då :-) min lillasyster kmr flytta från våran hemort nu i juli och bo hos oss tills hon får eget..å helst jobb å. så även om min sambo är hemma då så kmr d finnas 2 bilar på gården å vi kmr få hjälp a henne :-) d e dom här 2 veckorna som ja kmr va helt sj ja e orolig för. för inte nog me allt krångel i huset ser d ut som ett h-vete utvändigt oxå :-( finns ingen fin gräsmatta till gård utan d e mer skogsområde på 2 sidor, kohage på 1 sida å parkering på sista sidan. å så e ja mörkrädd....då e d inte kul att sitta själv i ett öde hus i skogen :-(

2013-06-23
lilja85
lilja85

emcb: Som jag skrev så handlar ett förhållande om att ge och ta, Om han nu tog jobbet för att det var familjen bästa i slutändan så får man faktiskt stå ut. Man kan inte vara så egoistiskt och bara tänka på sig själv, Klart man e starkare då man är två, men går det inte så går det bara inte. Stå ut och tänk att det är tillfälligt. Man blir inte utsliten på 5 veckor.

2013-06-23
SandyMarie
SandyMarie

Jag känner ju inte till er situation på pricken, men för vår del var det viktigt för hela vår familj att min sambo fick gå klart sin utbildning på högskolan i halmstad , och nu har han ett bra jobb som betalar väl som reusltat, därför höll jag ut och jag är jätte glad att jag gjorde det. Det handlar om att ge och ta, om din sambo var tvungen att ta jobbet för ekonomiska själ och för att det var bäst för er familj, så är det bara att stå ut ett tag. Handlar det bara om 5 veckor så kommer detta gå galant, bara ha viljan och tänk att det snart är över.

Jg försöker aboslut inte jämföra mig med dig, men det blev själv lättare för mig när jag insåg att det inte bara var jag som var ensam om detta utan att det är många kvinnor som kämpar . Min pappa lämande lämnade tex min mamma bara några veckor efter förlossningen med min lillebror, då var jag 5,5 år och jjätte ledsen, så jag kände mig starkare när jag hört om andra som haft det värre- tänkte "klarar dem det så klarar jag detta lilla" 

Men som sagt, tycker du ska försäkra dig om att detta bara är ytterst tillfälligt och att det snart återgå till det normala. Ni ska ju hjälpas åt att ta hand om era två barn. Speciellt fyraåringen behöver sin pappa lite extra nu när du precis fött barn och har en liten att amma.

Men du klarar detta, du är stark och du kommer snart in i rutiner!

2013-06-23
SandyMarie
SandyMarie

SandyMarie: Varför ska hon vara stark och göra allt själv? Vad vinner hon på det? Enligt mig är man en tusen gånger starkare kvinna om man vågar bevis hjälp ifrån andra runtomkring sig. Finns väl ingen anledning att hon ska slita ut sig bara för att bevisa sig stark? Hennes pappa ville ju dessutom ha henne och barnen hos sig. Nä ta emot all hjälp du kan få, det vinner du så mycket mer på i längden! Hoppas allt går så bra som det kan gå tills din man kommer hem och jag hoppas att han hittar ett jobb lite närmare nästa gång så ni kan hjälpas åt! Kram

2013-06-23
emcb
emcb

sandymarie- låter som du haft det några resor värre än jag har det :-( jag vet att jag klarar det själv men tycker inte jag ska behöva göra det när jag har en sambo...e gsnska besviken att han tog jobbet än om det är bra med en inkomst även om det bara e för 1 månad. ylva87- jo naturligtvis blir allt lättare med en till bil...men man ska ha råd också :-( hade köpt en direkt om jag kunde men jag har redan skulder på nästan 100.000 som jag kämpar med och då känns det inte så roligt att dra å sig mer skulder/lån bara för att jag behöver bil nån vecka. sen e det ju mkt annat....vattnet vet vi inte om det är drickbart, duschen funkar inte, allt med eldningen osv. toan e iaf lagad så nu kan man skita :-D

2013-06-23
lilja85
lilja85

Kanske dags att köpa en bil till. Då kanske du inte känner dig så låst och blir lite lättare för dig. Bor själv på landet och skulle aldrig vilja vara utan bil. Blir en helt annan frihet. Hoppas det löser sig för dig.

2013-06-23
ylva87
ylva87

Men trots allt, om du bara ställer din in i tanken, så fixar du detta..det löser sig snart då din sambo kommer hem igen, vilket måste vara ett krav från din sida. 

Själv bodde min sambo, som sagt, i halmstad (vi bor i malmö) o han pluggade där från det mesta av min graviditet och tills min andra dotter var ett halvår gammal. Han kom hem endast på helger. Hade aldrig barnvakt, fixade alltid själv, studerade distans på komvux. Vi bor på sjunde våningen i stan, och vår dubbel vagn får inte plats i hissen, var tvungen att bära en 35 kilos vagn vikt in i hissen, ta barnen vid sidan om och ner för resterande trapporna, varje morgon, varje eftermiddag. O vi ska inte ens prata om när man skulle handla mat med alla kassar. Det var tufft..speciellt som nyförlöst då man har ont i kroppen. Men jag tänkte alltid : jag fixar detta...

Och med den tanken kommer du också fixa detta lätt, tänk på att det bara är tillfälligt och försök att vara så självständig som möjligt, de tär jobbigt att vara beroende av andra. Det är ju du coh sin sambo som ahr skaffat barn, deras mormor och morfar vill nog helst förbli just det - bara mormor och morfar! lycka till

2013-06-22
SandyMarie
SandyMarie

förr förra veclan på torsdagen ringde sambons telefon och det va då han fick jobberbjudandet...då skulle han börja på måndagen. anlednibgen till flytten är att vi bodde i en liten 3a med 3 barn, vi hade sovrum i vardagsrummet. vi har letat större länge men inte hittat nå förns vi hitta huset....eftersom vi väntade tillökning i maj så kände vi oss tvungen att ta huset. min sambo älskar att greja så det kändes inte som ett problem förns han tog på sig jobbet mitt i allt :-( min syster stannar 5 dagar men måste jobba sen. jag har en kusin som inte bor så långt bort så ev kan dom hjälpa mig med handlingen :-) det löser sig säkert....bara det att jag är ett stort kontrollfreak och när det inte går som jag planerat blir det kaos i skallen och jag börjar må dåligt. tack för att ni ställer upp som bollplank ;-)

2013-06-22
lilja85
lilja85

Haag nästan ironiskt ju att han vill leva de livet han slängt in dig men han själv inte närvarar i.. om du försöker ordna med sällskap i huset till han kommer hem kommer det nog gå men va hård och tydlig på att du inte går med på någon förlängning visst gör han de för familjens skull men du e väl ändå mer värd än dom pengar han tjänar.. och har han inte ens ett riktigt jobb så förstår jag inte varför han vill bo i hus, d e väl inte de billigaste alternativet precis.. tänk på dig själv och barnen i första hand, d måste man göra med vissa män. stort lycka till

2013-06-22
Sihanna
Sihanna

jo jag har verkligen försökt få han att fatta att det blir svårt för mig men han anser att det "bara" är 5 veckor :-( han har varit arbetslös sen oktober så jag förstår att han vill jobba....han prata nu om en ev förlängning men då sa jag att han får välja...tar han jobbet säger vi upp huset och jag flyttar med dom små för jag vägrar vara särbos...lr så får han fortsätta söka jobb på hemmaplan. jag vill inte bo i huset, e mer en lägenhet och stadsmänniska...ja tkr d mesta blir enklare med lgh nära affärer osv medans han e skogsmänniska som älskar att va ute å fixa å dona.

2013-06-22
lilja85
lilja85

oj de verkar vara en riktigt jobbig sits du satt dig själv i.. jag förstår att din man måste jobba men de e mycke hans ansvar också att se till att du har de så bra som möjligt för varken din mamma eller pappa e skyldiga dig något. ha en 4åring där ute + en bebis e inte helt ok, barn e bra på att sysselsätta sig men de verkar vara närmare en kaos i ert hus.. borde du inte kalla hem din man? jag hade som fru men först o främst som mamma inte accepterat din situation, känns så fel mot 4åringen

2013-06-22
Sihanna
Sihanna

jo jag skrev ju inte allt för det skulle blivit för långt....men här kommer det ;-) vi var mitt i en flytt, bodde i en 3a med 3 barn....min sambo har 2 sen förr, en på 11 och en på 8. men i huset hade ingen bott på 7 år och vi va tvungen att städa ur samt renovera lite här å där. samtidigt ska vi packa allt i lghn och städa ur där. gubben vi ska hyra huset av e sjuk å därför svår att få tag på och otroligt seg att göra saker...tex vet vi inte än om vattnet är drickbart, toaletten är trasig å en massa mer småkrångel. mitt i allt det här vart det förlossning...å ja måste säga att det är en stoooor skillnad på att ha ett barn och sen få 2...särskillt när 4åringen vääägrar va med pappan och min sambo vägrar byta blöjor på bebis....jag får liksom ingen hjälp. eftersom min sambo fick jobb 35 mil bort va han tvungen att ta bilen och huset ligger 1 mil utanför stan med dålig bussförbindelse....därför går inte 4åringen på dagis, vi håller även på att byta dagis för det vi har nu funkar inge bra :-( det blir då svårt för mig att handla och jag blir sittandes hemma i huset i 5 veckor :-( passade därför på att åka till min hemort...och sen ville min mamma att jag skulke bo hos henne så jag kunde få lite hjälp, min pappa vill nog helst att jag flyttar in hos dom på heltid :-) på tisdag åker jag hem och då följer min syster med några dagar men jag kommer bli sittandes där ute i skogen i 2 veckor själv. och till krånglet hör att jag måste elda så fort jag ska diska lr duscha för det finns inga tankar...jag har aldrig ens eldat :-( tror jag fick med det mesta...

2013-06-22
lilja85
lilja85

finns det ingen öppen förskola på bvc eller i närheten där du kan vara om dagarna, bara för att ge personerna du bor hos lite andrum kanske? där kommer du träffa andra mammor kanske som du smått börjar umgås med, du kan ha parasoll på vagnen.. de mesta går att lösa om man vill tror jag :)

2013-06-22
Sihanna
Sihanna

jag reagera också på att det verkar vara ett måste för dig att bo hos någon. E det ens bra för barnen eller åtminstone 4åringen att flyttas runt så där?

2013-06-22
Sihanna
Sihanna

Måste ju dock vara en större omställning med barn nr två om ens partner plöstligt befinner sig 35 mil bort...

2013-06-22
ChildofJune
ChildofJune

nu vill jag bara poängtera innan du läser att detta är inte för att klanka ner på dig på något sätt, utan är nyfiken på hur du tänker!?

Varför känner du behovet av att bo hos dina föräldrar? 

Själv har jag två barn är 26 nu, väntar mitt tredje nu i sep och mina tjejer är 3,5 år och 1,5 år. Min sambo pluggade 2 timmar här ifrån och bodde även där i ett år, under halva min graviditet med tvåan och tills min dotter var 6 månader och det fanns inte ens för mig att jag skulle flytta hem till mina föräldrar, även om det är dina föräldrar så kan de ju ändå känna sig utnyttjade, och jag tror att även min mamma skulle göra det om jag flyttade till henne för att få hjälp med barn och får allt serverat.

Ni måste ju ha förstått innan ni skaffade tvåan att det inte är samma sak som att bara ha ett barn och kunna sitta och mysa med bebis hela dagarna, utan att ni faktiskt har en fyråing att aktivera också. Har ni inte dagis dessutom?

2013-06-22
SandyMarie
SandyMarie

pingus- tack :-) jo egentid är absolut välbehövligt och det känns skönt att få slippa tänka på matlagning, städning, tvättning osv!! kram omdonya- usch det lät inte roligt :-( hur känns det då? är det första barnet? ja midsommar...alla har trevligt, njuter av det fina vädret och tar sig några glas mungott (cider,öl,vin osv) jag känner mig stressad, hinner ju knappt skita. maten äter jag oftast medans jag ammar och mitt mungott består av vatten :-/ det fina vädret tycker jag är plågsamt eftersom jag inte kan ha lillan ute i direkt solljus så får jag hålla mig i skuggan eller va inne... men nästa sommar...då är det min tur ;-)

2013-06-21
lilja85
lilja85

Ja vissa dagar är tyngre än andra att sitta själv på. Men vad skönt att du får stötting hos din pappa de andra dagarna. Njut av lite egentid. Kram

2013-06-21
Pingus
Pingus
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...