App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

facebook?

Ofta läser jag uppdaterinngar där man "hänger ut" sina barn. Tex "gaaah, nu har jag inte fått sova något för (barnets namn) har skrikit och varit hysterisk hela natten. 2 timmar har jag fått ihop" Hur mycket tycker ni man kan skriva om sitt barn på sociala medier?. Jag skulle aldrog kunna skriva sånt om mitt barn och har sagt när våran unge dyker ner i januari så kpmmer jag lägga min fb åt sidan. Skriver man sånt för att folk ska tycka synd om en? Jag säger såhär GRATTIS du är mamma och det kommer vara jobbigt vissa perioder, men det vet man väll om när man skaffar barn, så varför klaga? De i min omgivning har perfekta och friska barn, så varför klaga. Det kunde ju vara värre.

2013-06-21
lillalelin
lillalelin

Jag är helt emot att lägga ut foton på barn via fb, anser att det inte är mitt val utan mina barn får ta ställning till det när de är äldre! Jag skulle aldrig skriva något om dom som är personligt eftersom jag tycker det är respektlöst mot dom som personer. Jag skulle inte vilja att min man skriver tex: gaahhh nu är frugan sur igen för att jag glömde hänga tvätten... Respektera barnens privatliv, de har rätt till det precis som vi!

2013-06-21
emcb
emcb

för mig är Facebook ett sätt att kommunicera med familj, släkt och vänner då jag bor på andra sidan landet från dem...lägger dock inte ut bilder och sånt särskilt ofta, sånt får de se på whats app och instagram bl.a :-) skulle dock aldrig få för mig att ta kort på mina barn nakna och skicka alt. lägga upp

2013-06-21
Blomman79
Blomman79

Håller med dig lilja85! :)

2013-06-21
jessicamalin
jessicamalin

Har också låst på FB, och sorgligt nog är det den vägen jag har mest kontakt med en del. Så det blir en del om dottern, övervägande positivt om hennes framsteg, roliga saker hon sagt/gjort osv. Kan i nuläget inte minnas om jag någonsin skrivit något som kan uppfattas som att "hänga ut"... har väl hänt att jag skrivit att sömnen uteblivit för hela familjen då dottern är sjuk, men det är ju mer ur hennes perspektiv och att det är synd om henne...

Tror inte man skriver "negativa" saker för att folk ska tycka synd om en. Det är ett sätt att få utlopp för lite negativ energi, alternativt kanske att någon annan ska komma med tips/råd eller dylikt.

För övrigt kan vi lägga ner hela FB tycker jag, för det är alltid någon som klagar på vad som skrivs där. Antingen gnäller man bara, eller så målar man upp en falsk fasad. Eller så får man helt enkelt välja vilka man ska ha där och inte - mina vänner uppdaterar om allt möjligt, positivt som negativt. Har haft någon enstaka som bara spytt galla precis hela tiden, men de är bortplockade sen länge.

Sen kan man ju undra vidare över hur människor utan barn vet hur de kommer hantera föräldrarollen redan - men det är nog en annan diskussion.

2013-06-21
ChildofJune
ChildofJune

Håller med jenccy! Och allt är inte positivt o rosenrött jämt.. Alla får la skiva vad man vill. Och ibland känner man väl att man inte orkar mer, jag hade kanske inte skrivit det på fb men jag lägger ingen energi på det utan fokuserar på mitt o mitt barns liv!!

2013-06-21
jessicamalin
jessicamalin

Men hur gjorde man innan facebook eran då? Det var ju knappast mindre jobbigt att ha barn då, men då klagade man inte heller. Man bet i det sura äpplet och accepterade att det var jobbigt vissa perioder. Jag skulle aldrig som sagt beklaga mig på det sättet, det har jag mina vänner, killen och familjen till. Inte vill jag att mina halv bekanta vänner ska se det jag skriver om mitt barn

2013-06-21
lillalelin
lillalelin

Nä d låter ju inte så himla kul. Jag skriver bara positiva saker på fb när d gäller mitt barn. D e inte barnets fel att jag valt att skaffa honom. Ja inlsnd e d sömnlöst. Men då kan jag skriva av mig här o sen e d bra.

2013-06-21
Adde86
Adde86

Är det verkligen med glimten i ögat? Vissa skriver att dom inte orkar mer snart. Tycker bara det är tråkigt att läsa då man hänger ut sina barn. Kan man inte framhäva det bra isyället för det negativa?

2013-06-21
lillalelin
lillalelin

jag tror man skriver med glimten i ögat, jag skriver diverse om mina barn med humor. varför ta allt så allvarligt jämt?

2013-06-21
jenccy
jenccy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...