App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Klickljud i höfterna ?

Någon med erfarenhet av klickljud i höften/höfterna på er nyfödda bebis. Vår dotter har klickljud i höfterna och vi har fått remiss till ortopeden imorgon. Jag är så orolig och ledsen över att hon inte kommer bli bra, hur gick det för ert barn? Hur är skenan att handskas med? Snälla, dela gärna med er om ni har haft det, kan inte sluta tänka negativa tankar :(

2013-06-19
Bouzidi
Bouzidi

Skenan går ju att ta av, vill minnas att de visade hur man skulle amma med skenan, säkert samma med blöjbyte :)

2013-06-20
Yrwen
Yrwen

Tack för snabba och givande svar. Jag hoppas att allt går bra, men hur ammar man med skenan. Och blöjbyte? Hmm, jag blir så orolig :( men som ni säger så är det oftast lätt att läka och få ordning på.

2013-06-19
Bouzidi
Bouzidi

Vår tös hade det inte - var väldigt orolig för det då både jag, min ena syster och mamma hade det. Ja, mamma har besvär, hon låg också i gips, men har ett ben som är längre än det andra. Men jag och min syster har inga problem med höfterna.

2013-06-19
ChildofJune
ChildofJune

jag hade höftluxation som barn och på den tiden så låg man i gipsvagga, så jag hade ju hela benpartiet i gips ett par månader, så idag är det ju mycket bättre med bara en skena. Kan tillägga att jag har fullt normala höfter och inga problem med höfterna och har inte haft heller. Har fött 2 barn vaginalt utan problem.

DOCK är det jätteviktigt att ni berättar det för henne då luxation är genetiskt så kan hennes barn (om hon får några) också få det, så om hon säger till direkt på BB så kollar de upp barnet direkt. Båda mina tjejer är kollade och ingen av de har luxation. Syrran (som också hade luxation) har 1 av 3 barn luxation och då en väldigt lindrig variant..

Makens brors dotter hade luxation och där struntade de i skenan för att det var så bökigt, det blev så varmt osv.. Än så länge har inga problem uppstått men barnet är bara 3 år..

2013-06-19
Yrwen
Yrwen

Och jag hade en som liten och har inga problem med höfterna i vuxen ålder :-)

2013-06-19
ChildofJune
ChildofJune

jag och min fru fick också höra att vår dotters höft klickade och vi fick remiss till dagen efter. dom konstaterade att melissa behövde en von rosen skena och vi vart jätteledsna. men man vänjde sig snabbt med den och hennes höft vart bra efter en vecka. dock enligt landstinget måste man ändå ha den på i 6 veckor minst. men du ska absolut inte vara orolig om ditt barn får en sån. en varning dock vill vi utfärda. det kanske kan komma att se hemskt ut när dom sätter på skenan för att dom böjer knäna väldigt och det ser ut att göra ont på henne. men så är absolut inte fallet. vår dotter blev jätteledsen. men det gick över snabbt. nu med 3 veckor kvar av vår tid så känns skenan smidig och hon blir lätt att bära. mvh mathias & malin

2013-06-19
malinhb
malinhb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...