App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Montessoriförskola bra eller dåligt?

Kom med era åsikter och då hörna ifrån er som har erfarenhet av att ha barn på montessori!

2013-06-19
emcb
emcb
Barn på 3 år och 2 månader

Små barngrupper är också ngt jag fastnade för :) Det var viktigt för oss att både dottern och vi kände oss trygga med förskolan och just små barngrupper var viktiga för oss. Lycka till :)

2013-06-20
aprilbebis2011
aprilbebis2011

Ja det blir nog montessori, det som väger tyngst är de små barngrupperna!

2013-06-19
emcb
emcb

Älskar vår. Vi har en vild och galen son som blev mycket lugnare när han började på sin nya förskola. Skulle aldrig kunna tänka mig något annat till mina barn. Lugnt men ändå mycket tid för lek.

2013-06-19
Jimbo
Jimbo

*puff*

2013-06-19
emcb
emcb

Bra tråd! Funderar själv på Montessori till min lilla knodd när det är dags! :)

2013-06-19
MariaStenman
MariaStenman

Min dotter började på en Montessori förskola när hon var 13 månader. Det är en mindre förskola med 2 avdelningar: 1-3 år och 3-6 år. Det är högst 12 barn på hennes avdelning och 4 personal. Det är ett lugnt och lärorikt miljö och hon trivs väldigt bra. Hjälp mig göra det själv är en bra sammanfattning av Montessori pedagogiken. När de ser barnet är intresserad av ngt så uppmuntrar de barnet att utveckla kunskaper. Självklart gäller det för föräldrar att vara involverade för det är föäldrarkooperativ förskola. Det finns olika kommittén man kan tillhöra eller så kan man vara med i styrelsen. Vi har också våra städdagar. För min del känns det underbart att vara så mkt delaktig som möjligt för det känns bra att veta vad som pågår i förskolan samt att jag som förälder kan påverka miljöet mitt barn vistas i. Personalen är underbar och det går att prata med dem om allt och de försöker tillmötesgå så gott det går. Jag hade absolut rekommenderat Montessori förskola till alla jag känner. Det bästa är att gå på öppet hus och kolla hur det ser ut innan man bestämmer sig. Det jag tyckte var fantastiskt var när stora avdelningen skulle iväg på en utflykt, hur alla 6 åringar satt stilla på bänken i hallen utan gap och skrik och väntade på att alla skulle klä på sig och sedan ge sig iväg. När man kommer in på förskolan undrar man om det verkligen finns barn där för det är så lugnt :)

2013-06-19
aprilbebis2011
aprilbebis2011

det beror helt på hur barnet är, det passar inte alla, har ingen erfarenhet av just förskolan utan mer skolan. Min äldsta gick från årskurs 0 till 2 men det passade inte honom iom att det är mkt egetansvar, han fick gå om en årskurs när vi bytte till en kommunal just för att han kommit efter såpass mycket och dessutom har han dyslexi. Var mkt besviken på den skolan. Men det är mina erfarenheter, vissa barn passar den jättebra.

2013-06-19
jenccy
jenccy

oj läste inte FÖRskola :P då tror jag inte på de eftersom de (vad jag fattat det som) är mer stilla pedagogik och mindre lek. det passar inte min son.

2013-06-19
Litsen1
Litsen1

min systerson går på en sådan skolan. han bytte i 7an för att han själv tyckte det var stökigt i sin klass. han trivs jättebra och betygen blev bättre och han kunde koncentrera sig mer när det är en mindre klass. jag funderar starkt på att mina barn ska gå där då det är mindre klasser, och då kan barnen få mer hjälp. men sambon är emot.. får se hur det blir för oss när det blir aktuellt

2013-06-19
Litsen1
Litsen1

Hörna= gärna...

2013-06-19
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...