App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Någon som sytt ett babynest?

Fick tag på ett mönster via en tjejs blogg på nätet och har kommit en bit på väg. Dock är jag lite sådär till att ha tre lager vadd i själva "liggdelen" - funderar på skumgummi, har en tygaffären i närheten som säljer färdigskurna bitar till typ stolsdynor som skulle passa bra. Jag vet att tanken är att man ska ha nestet på mjuka underlag, är mer att jag tycker det är bökigt att sy, och det känns enklare att sy utan vadd i, och sen bara lägga i skumgummit och sy igen. Istället för att sy fast tre lager vadd... Någon som vet om skumgummi är tvättbart? Enligt beskrivningen ska man kunna tvätta hela nestet med vadd, i 60 grader. Det kommer jag dock inte våga med mitt då jag valt två tyger, ett limegrönt och ett mönstrat med vit botten. Men i 30 i alla fall?

2013-06-19
ChildofJune
ChildofJune

Jag tvättade bara hela tyget innan jag klippte ut mönstret. Då hade d krympt lite, lite o sen så ritade jag upp o klippte ut mönstret. Sen dess har d inte krympt. Har tvättat d ett par ggr sen dess. Jag använde skum till både botten o kanterna. Jag rullade skum till kanten så den är orubblig o i tvätten håller den formen. Botten däremot, där la jag in skummet efter att jag sytt, den är alltså inte insydd i nestet, därför flyttar d på sig i tvätten. Men d e jätte enkelt att flytta tillbaka på plats igen.

2013-06-20
Adde86
Adde86

Ja, nu är tvättning försent då jag sytt ihop redan, är framme vid momentet att stoppa i vadd - eller skumgummi - men vill ju kunna tvätta det när det är klart utan att riskera att stoppningen blir dålig. Tycker inte det bör krympa eller färga av sig om jag kör i 30 grader.

Hur gör ni när ni tvättar tyget innan då? Syr ni runtom så det inte fransar upp sig i maskinen?

2013-06-20
ChildofJune
ChildofJune

Tvätta tygerna innan du syr så släpper d nog inte färg nästa gång. Sen kommer tyget oxo krympa lite o då får du till rätt mått direkt, ishället för att d ska krympa när d e sytt. Lycka till :)

2013-06-20
Adde86
Adde86

Jag gjorde oxo som Ekbfrisk. D va lite krångligt att fylla kanalen, men annars väldigt enkelt o tog inte så lång tid.

2013-06-20
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...