App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Någon som sytt ett babynest?

Fick tag på ett mönster via en tjejs blogg på nätet och har kommit en bit på väg. Dock är jag lite sådär till att ha tre lager vadd i själva "liggdelen" - funderar på skumgummi, har en tygaffären i närheten som säljer färdigskurna bitar till typ stolsdynor som skulle passa bra. Jag vet att tanken är att man ska ha nestet på mjuka underlag, är mer att jag tycker det är bökigt att sy, och det känns enklare att sy utan vadd i, och sen bara lägga i skumgummit och sy igen. Istället för att sy fast tre lager vadd... Någon som vet om skumgummi är tvättbart? Enligt beskrivningen ska man kunna tvätta hela nestet med vadd, i 60 grader. Det kommer jag dock inte våga med mitt då jag valt två tyger, ett limegrönt och ett mönstrat med vit botten. Men i 30 i alla fall?

2013-06-19
ChildofJune
ChildofJune

Jag tvättade bara hela tyget innan jag klippte ut mönstret. Då hade d krympt lite, lite o sen så ritade jag upp o klippte ut mönstret. Sen dess har d inte krympt. Har tvättat d ett par ggr sen dess. Jag använde skum till både botten o kanterna. Jag rullade skum till kanten så den är orubblig o i tvätten håller den formen. Botten däremot, där la jag in skummet efter att jag sytt, den är alltså inte insydd i nestet, därför flyttar d på sig i tvätten. Men d e jätte enkelt att flytta tillbaka på plats igen.

2013-06-20
Adde86
Adde86

Ja, nu är tvättning försent då jag sytt ihop redan, är framme vid momentet att stoppa i vadd - eller skumgummi - men vill ju kunna tvätta det när det är klart utan att riskera att stoppningen blir dålig. Tycker inte det bör krympa eller färga av sig om jag kör i 30 grader.

Hur gör ni när ni tvättar tyget innan då? Syr ni runtom så det inte fransar upp sig i maskinen?

2013-06-20
ChildofJune
ChildofJune

Tvätta tygerna innan du syr så släpper d nog inte färg nästa gång. Sen kommer tyget oxo krympa lite o då får du till rätt mått direkt, ishället för att d ska krympa när d e sytt. Lycka till :)

2013-06-20
Adde86
Adde86

Jag gjorde oxo som Ekbfrisk. D va lite krångligt att fylla kanalen, men annars väldigt enkelt o tog inte så lång tid.

2013-06-20
Adde86
Adde86

Jag har sytt ett babynest och blev jättenöjd med resultatet. Köpte en skumgummimadrass på Jysk och klippte ut rätt storlek.

2013-06-20
Ekbfrisk
Ekbfrisk

Jag har sytt två babynest, det ena med vadd som fyllning och det andra med skumgummi. Själv tycker jag att det med skumgummi blev bättre och känns med ligg vänligt för lillfia eftersom det blir en tjockare och lite hårdare botten, typ som en madrass.

2013-06-20
Emilieninni89
Emilieninni89

Vadden i ikeas billiga kuddar går inte tvätta utan att det korvar ihop sig. Man måste torktumla vadden med bollar efteråt. Så sy isf med ett torktumlebart tyg om ni stoppar med den vadden :)

2013-06-19
Smultronkyss
Smultronkyss

åh vilket härligt tips bomgren! det ska göra när jag syr mitt bebynest!

2013-06-19
Lillungen
Lillungen

Jag sydde klart mitt här om dagen, men vi var på Ikea och köpte två kuddar á 12kr st. Klippte sönder dem och använde stoppningen istället. Räckte nästan med en kudde och det blev kanon! Billigt och smidigt eftersom man i princip kan sy klart hela nestet och sen enkelt fylla den med då mycket stoppning man önskar :)

2013-06-19
Bomgren
Bomgren

Har skumgummimadrass i min 3-4cm tjock. Perfekt!

2013-06-19
Smultronkyss
Smultronkyss

du kan absolut använda skumgummi istället för vadd om du vill, fråga på tygaffären hur det är med tvätten där! kanske du kan tvätta det en gång innan du syr in den i bebynestet!

och med två olika tyger kan det vara svårt med tanke på färgerna du valt, men tvättade du tyget innan du sydde? och är det samma sorts tyg? 

vet att vissa tyger har olika tvätt temperaturer, men dom flesta har samma =) det bästa man kan göra när man ska sy i olika färger är att tvätta tyget i ett helt stycke innan man använder och klipper ut mönsterbitarna för att risken för avfärgning ska minska=)

2013-06-19
Lillungen
Lillungen

Jag har sytt ett efter mönster från en blogg på nätet. Det är inte krångligt med vaddet i liggdelen. Det svåraste tyckte jag var att trycka igenom vaddet i kanten runt om :)

2013-06-19
yatziå
yatziå
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...