App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Napp eller inte?

Hur avgör man om barnet behöver napp eller inte? Han snuttar inte i timmar varje gång han äter eller ska sova utan vid få tillfällen kommer han inte till ro utan vrider och kastar med huvudet och blir arg/ledsen om han inte får fortsätta äta fast han halvsover. Han kan ligga och "äta i luften" i sömnen ibland men heller inte det jämt? Han blir 7v imorn min prins och jag blir villrådig när svärmor kan kommentera att han "använder mig som napp", fast jag varken störs av hans ätande eller håller med, vill bara hans bästa och vet inte om han skulle bli hjälpt och må bättre med napp och hur jag vet de isf, fast jag helst skulle undvika napp. Vad göra? Tacksam för svar!

2013-06-19
TiNAWiNA
TiNAWiNA

Tack för alla svar! Vi härdade ut ich har en nöjd nappfri 3,5 månaderskille här hemma! :)

2013-08-11
TiNAWiNA
TiNAWiNA

Tack

2013-08-11
TiNAWiNA
TiNAWiNA

...och nappavvänjningen ska man inte ens tänka på, det var tusen gånger enklare än att ha ett barn som inte får sitt sugbehov uppfyllt och ska ligga o snutta vid bröstet hela dagen o sover dåligt utan tutte..., man tar skriket några dagar, sen e den borta och den var underbar medans de hade behov utav den.

2013-06-19
SandyMarie
SandyMarie

Jag hade provat napp, eftersom det blir enklare sen när de blir äldre också, om de har stort sugbehov. Min dotter var exakt likadan och använde mig mycket som napp, gillade att snutta hela dagen och ofta kräkte hon upp maten efteråt eftersom hon fick i sig för mycket. Vi provade med napp under en längre tid men hon vägrade så om det går kan det bli skönt för både föräldrar och bebis om det hjälper honom komma till ro. Min första dotter hade napp från 4 månader och min andra vägrade ta napp och det var stor skillnad på hur långt tid det tog för min lilla att komma till ro utan napp och det var ett helevet att sluta amma henne. men säger som de andra, gör precis som du känner blir bäst!

2013-06-19
SandyMarie
SandyMarie

Köp napp om du tycker att det behövs. Det är inte farligt att testa. Men bara om DU/NI tycker det och inte för att nån annan tycker så. Jag säger som Jessica hellre napp än tummen!

2013-06-19
Superhallon
Superhallon

Jag hade provat. Min son fick napp från vecka 1 för han var orolig och kom inte till ro. Nappen har hjälpt oss jätte mycket! Och hellre napp än tummen!

2013-06-19
jessicamalin
jessicamalin

Han har ju klarat sig bra utan i 7 veckor o du verkar fixa d bra oxå o tycker inte att d e jobbigt att han vill snutta....Jag själv har börjat m napp till vår dotter på 2 1/2 vecka för hennes sugbehov e ju enormt..jag ville verkligen försöka undvika den denna gången men d lär inte funka. Gör d dom känns bäst för er o lyssna inte för mkt på andra ni känner ert barn bäst :-)

2013-06-19
Jezzizca
Jezzizca

Prova. Han kanske inte vill ha napp. Eller så blir den en bra hjälp för honom att komma till ro de ggr han är orolig. Han behöver ju inte ha den jämt utan bara när d e mest nödvändigt. Min son fick napp direkt för han hade så stort sugbehov. Första månaden ville han ha den så fort d inte va tutte eller flaska i munnen o jag tänkte -å nej, vad har jag gjort?!- men de senaste veckorna har han själv spottat ut den för nu finns d så mkt annat som är sopännande, som att prata o smaka på händerna :) så han har den bara när han ska komma till ro o sova eller när han blir ledsen. Han blir 10 v på fredag.

2013-06-19
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...