App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Behöver tvättråd!

Hej! Är det någon som har något ska tips hur man får bort barnmats fläckar? Har testat vanish funkar ibland och ibland inte. Blir tokig på fläckarna. Kläderna blir ju förstörda. tacksam för tips!

2013-06-18
EmmaSa
EmmaSa
Barn på 3 år

Har en barnmatskokbok som ger de här tipsen på fläckborttagning. Har inte prövat själv än då vår som bara är 4 veckor. Först och främst ska fläcken behandlas med detsamma, gärna inom en kvart! Blåbärsfläckar: låt plagget ligga i filmjölk en stund innan tvätt eller behandla fläcken med citron. Andra bärfläckar: doppa i hett vatten eller badda på glycerin. Fruktfläckar: blanda en halv tesked citronsyra med en deciliter vatten och doppa fläcken i, men var försiktig med ömtåliga färger som kan blekas av behandlingen. Fettfläckar: smör och oljefläckar tas bort genom att hälla på potatismjöl och sedan tvätta med tvålvatten. Fläckar på svarta kläder: gnid fläcken med en rå skalad potatis. Fläckar på tapeten: sudda bort med vitt suddgummi eller lägg på potatismjöl om det är feta fläckar. Diskmedel kan också hjälpa.

2013-06-18
Hnoss
Hnoss

Jag har flytande galltvål, gnuggar in så det löddrar/skummar lite, låter verka (har låtit ligga över natten ibland), sprayar Vanish Oxi Action spray, låter verka upp till några timmar, sprayar på Ta Bort Enzymspray, låter verka upp till ett par timmar, tvättar med fläckborttagningsmedel och galltvål i maskinen..

Det mesta försvinner på det sättet..

2013-06-18
Yrwen
Yrwen

Jag fick tipset av en vän att koka upp en kastrull med vatten o lägga i en diskmaskinstablett doppa sedan ner fläcken o låt suga åt sig en liten stund, tar bort alla fläckar vi fick tillochmed bort en rödvinsfläck från hennes blus. Tvättade såklart kläderna som vanligt i maskin efter denna prosedur :)

2013-06-18
Barafija
Barafija

Galltvål läste jag här nånstans

2013-06-18
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...