App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Era bästa tips mot röd rumpa!

Vore underbart om ni vill dela med er :) Vår plutt har varit röd ett bra tag nu. Vi luftar, har prövat bephanten, inotyol, tvättat med babyolja istället för vatten vid blöjbyte, bara tvättat med vatten, smörjt med bröstmjölk och även använd cortimyk utifall det inte går över pga svamp. Nu har det börjat ge med sig så sakteliga. Men det är fortfarande liite rött. Särskilt på ena skinkan, där det ser ut som ett litet område med eksem i typ en enkronas storlek. Hjälp!

2013-06-18
Hnoss
Hnoss
Barn på 2 år och 10 månader

En aloevera kräm använder jag, röda märken försvinner på en gång, helt skonsamt för en bebis också.

2013-07-15
Helenmaria
Helenmaria

Vi har kommit tillrätta med problemet genom att smörja med Cortimyk som är mot svamp (bara när han har rejält med röda prickar dock!) och att använda puder. Han luftas så ofta som möjligt och vi byter blöja ofta :)

2013-07-15
Hnoss
Hnoss

Mitt bvc säger att puder är bra på röd rumpa. Och det är det enda som funkat här!

2013-06-19
jessicamalin
jessicamalin

Vågar man använda puder på en rumpa som är röd? Har för mig jag läst att man inte ska det, varför vet jag inte. Och om man använder puder, ska man bara ha det? Eller kan man även ta på någon skyddande salva?

2013-06-18
Hnoss
Hnoss

Lufta så ofta du kan! Vi hade och har också ibland samma problem med sonen, enda som funkar här är antingen dialon eller natusan puder! Potatismjöl har bara gjort sonen ännu rödare..

2013-06-18
jessicamalin
jessicamalin

inotyol och luftning:-)

2013-06-18
AnnaA86
AnnaA86

Inotyol tycker vi är bra! Se bara till att lufta ordentligt bara :) vissa barn kan ju även reagera på vissa blöjor och tvättlappar/vårservetter så testa att byt sånt :)

2013-06-18
Superhallon
Superhallon
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...