App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Mina bröstvårtor går sönder! Hjälp!

Vår dotter är 3 dygn gammal idag och redan nu är mina bröstvårtor sönder och gör så ont hela tiden, även när hon inte ammar. Jag gråter varje amningstillfälle för smärtan, vad ska jag göra? Ngn med bra tips? Ngn med samma besvär?

2013-06-17
Bouzidi
Bouzidi

För att inte sårskorpor ska fastna i amningsinlägget är det jättebra att smörja med vanlig matolja (typ oliv eller raps) behöver inte heller tvättas bort. Såren läker bättre i fuktig miljö, så smörj ordentligt efter varje amning, detta funkade bäst för mig iaf.

2013-06-17
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 32

Det gör ont i början, brösten vänjer sig. Purelan använde jag första dagarna, du behöver inte tvätta rent innan amningen

2013-06-17
Liisa89
Liisa89

Tack allihopa , ska testa mig fram. Jag vill verkligen att det ska funka med amningen!, känner mig som en värdelös mamma när jag inte ens kan göra det vi är gjorda för. :( bb tyckte hon tog bröstet jättefint och på rätt vis. Så jag vet inte varför det går sönder :(

2013-06-17
Bouzidi
Bouzidi

Fick amningsnapp på bb! Det hjälper jätte mycket. Köp salva på Apoteket och som alla andra skriver ta lite mjölk smörj in vårtorna lite lätt och låt lufttorka! :) ha tålamod! Det blir bättre :)

2013-06-17
Aleona
Aleona
Barn på 3 år och 6 månader

Mina bröstvårtor var såriga i ca 1 1/2 vecka sen gick det över och jag har inte haft ont i dem efter det alls. Jag tyckte det hjälpte att smörja in dem med bröstmjölk och låta lufttorka efter varje amning! Hoppas det blir bättre snart!

2013-06-17
AnnaA86
AnnaA86

Jag vet hur det känns :-( man går sönder av smärta och förtvivlan. Jag köpte mig en amnings napp och med den underlätta de jätte mycket och nu är de plötsligt mysigt att amma :-) och samtidigt får dina bröst vila. Lycka till! :)

2013-06-17
Jessicahed
Jessicahed
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...