App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni med barn födda på våren

Min dotter är född maj 2011. Hon är tämligen ointresserad av potta eller toa. Hon har bajsat på pottan en gång, men nu vill hon inte alls sitta på den. När man tar av henne blöjan är hon nästan manisk med att man ska få på henne en ny blöja så fort som möjligt. Jag har ju förstått att det är smått idiotiskt att pott-träna en unge på vintern. Ska vi vänta till nästa sommar då istället? När började ni andra med "vår-barn" att pott-träna på allvar? När ungen var drygt två eller drygt tre? :-)

2013-06-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 4 månader

Skit telefon... Efter 4v började dagis igen o de blev vara bättre o bättre. De har ju lite bättre rutiner än en annan ;) Nu i mars tog vi bort nattblöjan. Vi spelade på att hon skulle bli storasyster. Gick kanon. Har aldrig hänt någon olycka i sängen. Bara på toagolvet då hon inte sprungit tillräckligt fort på morgonen ;) Kanske skulle tillägga att hon blev 3 nu i början av maj ;) Jag tror barnen väljer själva. Sen kan vi visa o ge dem möjligheten. Lycka till

2013-06-17
majmamma81
majmamma81

Vår stora tjej sa själv till förra året lördagen då vi gick på sem: Nu vill jag inte ha blöja mera utan trosor. Passade ju perfekt tyckte vi då vi skulle vara lediga. Så när vi va hemma hade hon trosor. När vi åkte bil fick hon ha blöja. Men sa själv till att vi va tvungna att stanna för hon måste kissa. Visst blev de många olyckor i början. Men hon blev jätte ledsen när vi försökte ha blöja hemma. Efter 4v började dagis igen o de blev b

2013-06-17
majmamma81
majmamma81

Parentes: det kan vara lättare att testa på sommaren för ifall de kissar ner sig så tvättar man: underbyxor och ev. Shorts eller kjol. På vintern blir det ofta: underbyxor, långkalsonger eller strumpbyxor, byxor och en overall. Så det är mindre tvätt helt enkelt! Och bor man som oss så kan man ha dem utomhus nästan hela dagen om det är bra väder, så slipper man skura golv!

2013-06-17
solskensmamman
solskensmamman

Tycker det är svårt det där... vår är 2 år och 4 månader och det händer inte så mycket. Hon har suttit på pottan med blöja, suttit på den utan ibland - utan resultat. Ett tag svarade hon ja på att sitta på pottan, hände inget, men så fort hon hade blöja igen så kom det ena eller det andra. Nu har hon börjat säga till när hon ska bajsa, men totalvägrar att sitta på pottan. Fick höra att hon sitter på pottan och/eller barntoalett på förskolan, utan resultat där med. Men testade då att fråga om hon ville sitta på toaletten istället - ja svarade hon, men det blev en skräckupplevelse då hon väl satt där, så nu är hon rädd för toaletten... Så nu låter vi det vara helt för stunden... och nu är sista veckan på förskolan också, så får se hur mycket det blir i sommar (bor också i hyreshus så det där med naken är inte heller aktuellt).

2013-06-17
ChildofJune
ChildofJune

BiancaT; vi har den stående på toa, men de gånger hon suttit på den har varit när vi ställt den antingen i köket eller vardagsrummet. Så hon vet att den är flyttbar. ;-) Den gången hon bajsade på den hade hon själv sprungit in på toa och hämtat den, sen tog jag av henne blöjan och hon gick runt naken en stund, plötsligt satte hon sig och bajsade. Så hon förstår principen, men hon är envis som synden den där ungen. Nu vägrar hon ens.

Solskensmamman; haha, ingen fara! Det hade ju varit kanon att låta henne gå naken ute, men i dagens samhälle är det nästan uteslutet tyvärr. Dock ska vi till både mina föräldrars och min svärmors sommarstugor, så där kan hon få springa med rumpan bar om hon vill det! :-)

2013-06-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 4 månader

Ha ha , vi bor i villa med hög häck på landet. Så naken här är inga problem. Tänker inte på att inte alla bor såhär... Knasigt - jag skyller på sömnbrist!!!

2013-06-16
solskensmamman
solskensmamman

Gå naken utomhus menade jag...

2013-06-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 4 månader

Att gå naken fungerar inte riktigt, vi bor i hyreshus, och jag skulle inte känna mig bekväm med att ha henne naken bland massa okända människor.

Tack för att ni delar med er av era erfarenheter! Gärna fler kommentarer! :-)

2013-06-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 4 månader

Min född i juli blev torr nu i maj och hon fyller 3 i sommar.. Vi försökte förra året men hon fattade inte att säga till, kände inte att hon var kissnödig så hon kissade konstant på sig. Vi lät det bero men lyckades få henne att bajsa på toa så det har hon gjort nästan ett år nu. Det kunde hon säga till om och springa till toan för. Gick på typ 1 dag sen när vi väl tog bort blöjan. Hon har varit utan en månad nu och säger till varje gång hon behöver kissa, går dit själv och gör allt själv.

Vi har en potta och i början så fick hon välja mellan toa och potta. Hon satt ofta med ett pussel.

2013-06-16
Yrwen
Yrwen

Mitt svar på frågan är egentligen: testa att låta henne vara utan i sommar. Bråka inte om det, då kan det bli en fix idé. Men om blöjan är blöt kan man ju tex ta av den utomhus och låta henne gå naken ett tag. Funkar det inte så vänta. Jag hade inte gjort en stor grej av det.

2013-06-16
solskensmamman
solskensmamman

Vi har inte pottränat alls. Storan sa när hon fyllde två 'jag är ingen bebis så jag ska inte ha någon blöja'. Så det var bara att låta henne gå utan. Sommaren var OK, men hela vintern (då 2,5år) gick det en overall per dag. Tvättmaskinen fick jobba... Tvåan fick sluta med blöjan när han var 2,5 förbi var utomlands och där vi var fanns bara blöjor i trepack. De fick han ha på natten för det var så svårt att hitta affärer som hade blöjor. Det gick bättre än för storan! Ett fåtal olyckor sen var han torr.

2013-06-16
solskensmamman
solskensmamman

Tack för svaren!

CatPuss; wow! Sex månader? Imponerande.

2013-06-16
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 4 månader

min lilla fyllde 2 i maj nu och han vägrar sitta på pottan !! :)

2013-06-16
idaak
idaak

gör ett uppehåll å prova pm ett tag igen

2013-06-16
lelin83
lelin83
Barn på 3 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...