App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Magknip av D-vitamindroppar?

Är det nån mer som märkt att dropparna ger magknip? Fick flaska på BVC och när jag gav bebis dessa så skrek han minst 10 timmar om dagen, sov inte på nätterna och hade kolik liknande symptom. I och med en flytt så glömdes dropparna bort i 2-3 dagar och han mådde bra, var lugn och hade inte lika ont i magen. Sov på natten och allmäntillståndet var bättre. När vi sen började ned dropparna igen så var koliken tillbaka. Man kunde riktigt se hur det rörde sig i magen och han gallskrek varenda gång. Slutade med dropparna igen efter en dag och nu mår han bra igen. Hur gör man? Jag vill inte ge honom dropparna igen men hur får han i sig tillräckligt med d-vitamin? Kan jag äta nåt så det går över i bröstmjölken? Tack för svar!

2013-06-16
Danielsodermyr
Danielsodermyr
Försöker

Vi testade minifom samtidigt som han fick d-dropparna, innan vi förstod att det var d-dropparna han reagerade på, och då märkte vi ingen skillnad. Men då tillförde vi ju hela tiden det han fick ont i magen av också. Nu när han inte får d-dropparna så är han en annan bebis! Ända gången han skriker är när han är hungrig eller trött eller vill byta blöja, annars en nöjd och glad och harmonisk kille. Mycket pruttar fortfarande, men han reagerar inte på dem utan de kommer ut utan problem :)

2013-06-27
Hnoss
Hnoss

Hnoss, hade ni provat minifom-droppar också? Mot gaserna tänkte jag, om de inte ger med sig. Vår tös hade problem och hade ofta ont i magen då hon var gasig, men de dropparna hjälpa henne så hon blev helt besvärsfri :-)

Vet att de inte fungerar för alla men... du kan ju höra med BVC ifall besvären kvarstår (och om ni inte redan testat såklart). Är så hemskt när de har ont i magen...

2013-06-17
ChildofJune
ChildofJune

Ja det är verkligen underligt att BVC delar ut de här dropparna gratis till alla små bebisar! Stackars er lilla tjej! Vi har varit förskonade från så stora problem på natten, vår lilla kille har varit utom sig av magont heeela eftermiddagar och kvällar istället (men då har jag ju gett honom dropparna på morgonen alltid). Skönt att vi kommit på felet :) Er tjej tål Sempers droppar med d-vitamin?

2013-06-16
Hnoss
Hnoss

Ne exakt! Våran lilla tös gnyr till lite också när de ska bajsas men alltså nätterna då hon fick dropparna fick jag panik :@ hon var helt bortom sig av magont och grät sig igenom nätterna och kunde tidigast somna vid 8 på morgonen :-( ska faktiskt ta upp detta med BVC tanten nästa tid för de är något jag tycker dom ska framföra

2013-06-16
Jessicahed
Jessicahed

Ja, det har inte varit kul...och han har fått dropparna sedan han var 1 vecka gammal...jag är glad att vi har kommit på vad han reagerat på! Visserligen blir han fortfarande sur ett par ggr per dag när det kör lite i magen när han ska bajsa och prutta, men det går inte att jämföra med när han fick dropparna!

2013-06-16
Hnoss
Hnoss

Åh stackarn! ännu en till :/ Jag skulle absolut ta dunmedic eller semper efter vad jag fick uppleva med aco och vad som faktiskt innehåller i deras lilla flaska. Lycka till :)

2013-06-16
Jessicahed
Jessicahed

Vår pojke som är 4 veckor nu reagerar också på d-dropparna! Vi ska pröva en annan sort nu...men kan inte bestämma mig för vilken? Dunmedic utan e-ämnen? Semper d-droppar? Eller ACO vattenbaserade? Har pratat med bm på bvc och hon sa att vi kan få de vattenbaserade imorgon när vi ska dit. Men kanske är dumt att pröva de eftersom de innehåller samma e-ämnen som de med olja. Vilken skulle ni prövat först?

2013-06-16
Hnoss
Hnoss

Aco D-vitaminer innehåller bl.a. E-ämnen och konserverings ämnen som inte är lämpligt för barn och kan även vara cancer framallande :@ är inte de lite läskigt! Inte rekommenderat för barn ? Hallå... Lite dubbelt eller?

2013-06-16
Jessicahed
Jessicahed

Jag och mannen gick in och läste om aco vad det innehöll och man blev lite oroad när man läste vad som finns i den där lilla burken. Och det ska jag ta upp med BVC på min nästa tid! Det är liksom till våra små bebisar vi stoppar i detta, dom små som ska få en fungerande mage och inte en förstörd. Vi tog upp det med Apoteket också och hon sa att hon hade hört om problemet tidigare och att dom iaf rekommenderar semper eller den där andra. Man förstår varför BVC delar ut de gratis! Men som sagt vissa bebisar reagerar inte alls och det är isf bra men man ska nog ändå läsa lite av vad det innehåller eller åtminstone diskutera med BVC för man tycker dom borde förklara mer.

2013-06-16
Jessicahed
Jessicahed

Antingen reagerar de på oljan, och då byter man till vattenbaserade. Eller så reagerar de på ACO's (som vi fick gratis via BVC här) som innehåller e-ämnen. Då finns Dunmedics oljebaserade droppar utan e-ämnen.

Dottern hade inga problem med detta, men ska definitivt upplysa BVC om det till hösten när bebis kommer - om de fortfarande delar ut ACO's med e-ämnen ska jag aktivt tacka nej till dem. Förstår inte alls varför ett företag som vet att så små ska ha deras produkt, kan med att tillsätta massa skit i den.

2013-06-16
ChildofJune
ChildofJune

Vi råka också ut för detta och det var mardrömmen själv kan jag lova. Våran dotter på 1 v låg vaken igenom hela natten av smärta och grät. Vi konstaterade att det var dropparna och åkte till Apoteket och köpte semper D-droppar istället som dessutom innehåller magdroppar och inte har dessa konstigs E-ämnen som den man får av BVC. I natt var vår lilla flicka som vanligt igen så att det berodde på dropparna var ganska självklart! Lycka till

2013-06-16
Jessicahed
Jessicahed

varför inte göra med bvc direkt? !

2013-06-16
almerika87
almerika87

Det finns flera olika sorter att välja på tex vattenbaserade droppar. De andra sorterna kan gå jättebra, så hör på Apoteket och byt.

2013-06-16
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...