App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

BB

Tänkte tipsa alla förstföderskor om att inte ha alltför bråttom hem från bb. Självklart längtar man hem och vill börja det "riktiga" livet med sin lilla guldklimp, men det kan vara bra stanna ett par dygn och få hjälp med amningen så man ser att det funkar. Sen är det faktisk ganska skönt att slippa tänka på matlagning, disk mm, man kan verkligen ägna all tid åt barnet och amningen som tar massa tid i början!

2013-06-15
AnnaA86
AnnaA86

Jag var tvungen att stanna kvar i 3-4 dagar efter förlossningen, jag fick kraftig havandeskapsförgiftning när förlossningen satte igång! Dagen efter jag hade fött mådde jag riktigt dåligt! Blodtrycket va inte bra! De andra dagarna mådde jag jätte bra, vi åkte hem efter tre dagar. Både jag å sambon började klättra på väggarna! Älskade att man kinde trycka på en knapp så fick man hjälp men ville inte ha sån lyx. Man ska ju ändå klara allt själv när man kommer hem! Hade jag inte blivit sjuk så hade vi nog åkt hem tidigare! Jag är också förstföderska :)

2013-11-10
Cecilia330
Cecilia330
Barn på 3 år och 2 månader

Jag är föstföderska o fick min son 15.31 åkte hem dagen efter 10.00

2013-10-01
Jen1980
Jen1980

när jag fick bebis nr 2 så kände jag också att jag ville hem så fort som möjligt då jag stannade 4 dygn med ettan. så stannade enbart ca 7 tim efter förlossningen med andra. vi alla mådde bra och prover visade bra. vi fick ju självklart göra sånt återbesök nån dag efter. tvåan kom på en tisdag och på lördagen fick jag åka in med ambulans till sjukhuset då dom misstänkte en plodpropp i hjärnan på mig. låg väl inne ca 10 dagar å fick göra alla möjliga slags prover. som tur var så hittade dom inget. men kände att jag hellre hade stannat på bb än att själv behöva bli dålig. för man kan ta det mer lugnt på bb än hemma. å jag misstänker att jag blev så dålig pga att jag inte tog det tillräckligt lugnt.

2013-10-01
katrin89
katrin89
Barn på 1 år och 6 månader

Usch, kändes som om vi var där en evighet... tösten föddes lördag kväll och vi åkte hem på tisdag vid lunch. Var en enorm lättnad att få komma hem!

Får man åka hem innan pku provet när man föder andra gången? Om allt går som det ska i övrigt vill jag hem så snabbt som möjligt...

2013-08-31
ChildofJune
ChildofJune

Åkte hem efter 7 dygn. En prematur som inte ville äta och själv fick jag en infektion efter kejsarsnittet

2013-08-31
Brassbandcookie
Brassbandcookie
Barn på 3 år och 7 månader

Vi åkte hem efter nio timmar, jag kunde inte slappna av på sjukhuset. Sedan ringde de ju och kollade hur allt var med oss de närmsta dagarna (bb-vård i hemmet) så vi kände oss trygga och väl omhändertagna ändå.

2013-08-31
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 32

Samma här, efter 18 timmar. Vi kunde inte sova ordentligt på bb, har aldrig varit bekväm på främmande platser. Kändes obehagligt att veta att folk varit inne på rummet medan vi sov, va dålig info om när de fanns mat. Under hela den tiden som vi va inne, förlossningen samt tiden efter, så fick sambon klara sig på en smörgås. Jag fick 2 smörgåsar iaf :-P De sas hela tiden att dom skulle fixa mat till oss men de blev aldrig nåt, därför va de extra skönt att åka hem till mina föräldrar å käka julmat (lillen kom på julafton) å sen hem å sova med en mätt mage. Fick problem med amningen bara nån dag efter, fick mjölkstockning. Men att vi åkte hem tidigt va fortfarande de bästa beslutet för oss för då fick vi iaf vila och äta. Sen va de ju ändå massa rännande till sjukan för kontroller å prover så då fick jag samtidigt låna hem en el-pump å då va de problemet löst =)

2013-08-31
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Stannade 2 dygn knappt, då va jag les på all personal å ville hem till min soffa å min säng. Men för oss funkade allt bra å bodde nära bb för att kunna komma in å göra sista testen. Sen blev de ju ändå ett jäkla ränande på sjukhuset då lillan fick ligga i skena första tiden. Men ogillar sjukhus så om allt funkar å man känner sig trygg i sin nya roll så ser jag inget problem med att komma hem rätt fort. Å alla som vill komma å hälsa på sen få ju helt enkelt ta om man säger nej, det måste man själv få styra. På vårt bb få man ej ta barnet ut utanför dörrarna ens på bb avdelningen innan man blivit utskriven så inget besök av andra än pappa å syskon under tiden på bb. Men dotterns gudföräldrar fick se henne genom glasrutan på bb dörren när hon va drygt 1 dygn gammal. Sen får man ju inte alltid själv bestämma hur länge man får ligga, hade en kvinna som fött sitt sjunde barn då vi fick lillan å hon fick så fint åka hem morgonen efter sonen kommit, för hon kunde ju de där å platsen behövdes till nån annan typ. Hon va väl rätt ok med de men tyckte nog hon kunde ha fått en dag till innan hon skulle hem till alla ungar, lite lugn å ro så att säga ;)

2013-08-30
ica_86
ica_86

Jag åkte hem efter ca 7-8 timmar och just för mig passade det bra. Avskyr sjukhus och vi fick bb påväg hem till oss. Men jag hade en lätt förlossning samt att lilleman hade ammat 3 gånger innan vi åkte hem. Hoppas på lika snabb hemgång denna gång

2013-08-13
nicholerumack
nicholerumack

aa klart. sen vet man ju inte om den får komplikationer elr nått heller. min svägerska skulle bara legat inne 2 nätter men det blev 5 veckor istället :/

2013-08-13
ecstasy92
ecstasy92
Barn på 3 år och 9 månader

Bra tänkt! Själv hade jag tänkt stanna max 2 dagar, det blev 4 pga av några små komplikationer men jag ser bara positivt på de extra dagarna:-)

2013-08-13
AnnaA86
AnnaA86

tack för tipset :) hade redan tänkt o stanna några dar extra för o få så mkt hjälp man kan o så. :)

2013-08-13
ecstasy92
ecstasy92
Barn på 3 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...