App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Företaget känns inte seriöst

Jag har fått hem några väggdekaler idag från en sida på nätet. När jag läser monteringsanvisningen som medföljer så blir jag lite fundersam på hur seriöst företaget är, med tanke på hur kass grammatik de har! "Vänd på bokstäver uppåt" "Låt bokstäver vila på den översta lagret" "Använd någon form av hård med mjuk kant som t ex bankkortet" (?? någon form av hård VAD med mjuk kant?) "Under vinterhalvåren så kan härdtiden vara längre" "Dra sedan väldigt försiktigt bort den klibbiga översta lagret" "Om texten vägrar sitta fast så är det ett tecken på att limmet inte har fått härda tillräckligt" "Använd en hårfön för att mjuka upp vinylfolien underlättar arbetet" "Obs! Vi ansvarar EJ för eventuella skakor vid installation och användning." (Vad är skakor?) Hur reagerar ni över så mycket grammatik- och stavningsfel?

2013-06-13
xLillaMy
xLillaMy

Jag har inte fått fakturan än, den skulle komma 1-2 veckor efter utleveransen.

2013-06-15
xLillaMy
xLillaMy

Förstår dig LillaMy! Det är klart att det kan bli galet när de ska översätta till flera olika språk, men samtidigt måste de ju kunna garantera säkerheten på sina produkter, vilket de inte kan om köparen inte ens kan förstå instruktioner/anvisningar.

2013-06-14
ChildofJune
ChildofJune

Men det är ju lite som när man söker jobb, om man har så mycket fel i sin text så tas man inte på allvar. Och monteringsanvisningen på en av de andra dekalerna är helt på kinesiska. Nu är ju inte detta nåt high tech som är totalt obegripligt att förstå hur man ska göra iaf, men när jag jobbade på ett ställe som sålde mopeder och cyklar från Kina så fick jag sitta och översätta instruktionsböckerna för hand. De var direktöversatta från kinesiska till engelska, och det skulle jag översätta till en bra svenska. Det är ju såklart ganska viktigt att ha en bra översättning eftersom man sätter sitt liv när man använder dessa saker. Men det tar grymt lång tid när man har en manuell handbok som ska skrivas in i datorn och försöka lista ut vad som menas. Översätter de detta till svenska på fabriken i Kina?

2013-06-14
xLillaMy
xLillaMy

Ja, hemsidan ser ju helt okej ut.

2013-06-13
xLillaMy
xLillaMy

Men har de ingen korrekturläsning? Det är ju ändå en anvisning som de skickar till ALLA kunder!

2013-06-13
xLillaMy
xLillaMy

Det är ju inte reklam, det är en monteringsanvisning över det som jag har köpt av dem!

2013-06-13
xLillaMy
xLillaMy
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...