App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

musik?

Igår när jag var påcäg från jobbet så såg jag en märklig grej (tycker jag). Jag såg en mamma som gick med en barnvagn. Ungen i vagnen låg bortvänd ifrån mamman. Ungen i vagnen var nöjd och jollrade så det var ju ingen nöd på barnet. Problemet enligt mig var att mamman till barnet gick med hörlurar i öronen med musik (man kunde höra musiken när man gick förbi) Jag tycker inte det riktigt är okej att lyssna på musik när man går med sitt barn. Hur sjutton ska man höra om barnet helt plötsligt inte skulle vara nöjd längre? Vad tycker ni? Är det okej att lyssna på musik när man är ute och går med sitt barn?

2013-06-13
lillalelin
lillalelin

Trafiktrollet finns på cd men svår att hitta. Som tur är hittade jag dom så det ska mina barn få lyssna på

2013-06-15
Liisa89
Liisa89

Ju fler sinnen som är upptagna desto sämre reaktionsförmåga får man ju. Har aldrig musik i öronen när jag är ute och går, ensam eller med barnvagn. Här kör bilisterna som galningar, cyklister tror att de likt fotgängare har företräde vid alla övergångsställen, och fotgängare vandrar rakt ut i gatan både där de "får" och inte får. Ingen har respekt i trafiken längre. Och framför allt är det få vuxna som lär sina barn trafikvett.

"Bilen måste stanna, så jag går bara rakt ut i gatan med barnvagnen framför mig" - ja, moget resonemang, för tänk om bilen inte stannar, även om bilisten "åker på det", så skulle i alla fall jag vara mer rädd om mitt eget barn (och mig själv) och försäkra mig om att bilisten faktiskt sett mig.

Finns inte Televinken eller Trafiktrolle längre?

2013-06-15
ChildofJune
ChildofJune

Ofta tänker gångtrafikanter. Ääääch bilisterna måste stanna. Men tänk om bilisten inte ser gångaren förens det är försent? Man kan inte bara anta att bilisten stannar
Även fast trafik reglerna säger att man som bilist ska stanna. Jag tycker det bara är idiotiskt och man får skylla sig själv om man går rakt ut utan att se sig om. Vad hände? När jag gick i grundskolan fick jag lära mig att kolla åt båda hållen innan man gick över en gata oavsett om det var en bevakad eller inte ett bavakat övergångsställe! Men å andra sidan så kan man inte anta att gångare ser sig för heller. Men man borde vara mer rädd om sitt liv, den som blir skadad mest är ju faktisk gångaren. Så det ligger enligt mig i gångarens intresse om man vill komma hem hel eller inte.

2013-06-14
lillalelin
lillalelin

Det är ju såklart att man får göra som man vill. Men jqg skulle inte gå med musik i öronen med barnet bortvänt. Jag tycker att om man inte hör så ska man se barnet. Och tvärtom.

2013-06-14
lillalelin
lillalelin

Okej tänk om en geting sticker barnet då börjar de ju bara skrika sådär, ska en döv person då stanna varje minut för att kolla till barnet?

2013-06-14
Liisa89
Liisa89

Hur får du det till en fördom. Sätt dig själv in i deras situation. Om du inte kan höra barnet, skulle du då inte föredra att använda en vagn så du ser barnet? Eller måste dom vara som alla andra och ha en framåtvänd vagn?

2013-06-14
Liisa89
Liisa89

Immortal om man är döv så har man nog barnet vänt mot sig

2013-06-13
Liisa89
Liisa89

Jag bor ute på landet och hår med barnvagnen i h om dagen jag lyssnar alltid på musik eller pratar i telefon genom dom jag har lagom högt och har inga bekymmer alls att höra sonen ( han är vänd mot mig) jag skulle dö av leda utan lurarna däremot tycker jag att det är lite dumt om man inte ser bebisen och har jättehögt så man inte hör. Nu är ju min son inte så gammal så han sover ju rätt ofta stora delar av rundan...

2013-06-13
Idussen
Idussen

Jag kan inte ens ha båda lurarna i om barnen är vända mot mig, mot förmodan om man skulle kolla nån annanstans :/

2013-06-13
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...