App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur länge ska man härda ut?

Jag ammar min dotter på heltid, det är första gången jag överhuvudtaget kan amma (trebarnsmamma) de gör mig så lycklig för jag har så gärna vela kunna amma och försökt. Men nu känner jag att jag är där igen, jag har stora sår på beöstvårtorna och dom värker /svider konstant jag försöker lufttorka, smörja in efter amning , och bita i hopp trotts den sjukt hemska smärtan. Jag har tagit upp detta med BVC och barnläkare och fått tips på ställning. Vist efter ett tag amning känns de lite bättre men man ska väl inte behöva må såhär dåligt när man ska ha den mest fantastiska stunden med sitt barn pga smärta? Jag vill så gärna få de att fungera men vart går gränsen? Ersättning eller fortsätta? Kan tillägga att mina sår blivit variga och de är skorpor. Som inte verkar ge med sig. :-(. /förtvivlad

2013-06-12
Jessicahed
Jessicahed

Jag använde amningsnappen i ungefär 10 dagar och sedan kunde jag börja träna att ta bort den, det gick alldeles utmärkt :)

2013-06-14
Hnoss
Hnoss

Lansinoh ullfettsalva rekommenderade min bm. Kan tex beställas från amazon.co.uk

2013-06-13
MammaT1
MammaT1

Det finns en ullfettsalva som hjälpte mig, i kombination med sånna snäckor, för mig gjorde det mest ont när skorporna torkade! Lycka till!!!

2013-06-13
Zesilia
Zesilia

Tusen tack allihopa för era tips och råd! Amnings nappen fungerar väldigt bra hittills så en lättnad släppte för mig, jag ska fortsätta med den och se med tiden hur allt tar sig :)

2013-06-13
Jessicahed
Jessicahed

Jag prisar också amningsnappen, även om vi nu håller på och tränar bort den vilket går bra vissa dagar och mindre bra ibland... Var noga med att smörja mellan amningarna så att såren får en fuktig läkmiljö och för att undvika att riva upp skorpor som kan fastna i bh:n/amningsinlägget. Vanlig matolja, oliv- eller rapsolja funkar utmärkt och behövs inte tvättas bort för bebisens skull. Lycka till!

2013-06-13
McLarsson
McLarsson
Gravid i vecka 31

Jag tyckte amningsnappen avlastade massor!!!

2013-06-13
Hnoss
Hnoss

Kompresser med koksalt är också bra att lägga på vårtorna mellan amningarna. Och pumpa tills det är läkt och sedan amningsnapp. Hade samma problem och funkade kanon för mig. Fick bra hjälp från återbesöksmottagningen på bb.

2013-06-13
MammaT1
MammaT1

Jag har helammat båda mina barn, och bara stått ut med smärtan tills den gått bort..använde inga krämer eller nått. Men min kompis som precis fick barn valde att prova på amningsnapp från apoteket och hon är jätte nöjd med det...skulle hellre prova det än börja med ersättning direkt!

2013-06-13
SandyMarie
SandyMarie

Jag har nu prövat napp, de var faktiskt en liten lättnad. Det gör självklart ont men mindre och mina vårtor får chans att vila. Jag ska fortsätta med napp och se vart det leder, jag hoppas verkligen jag kan fortsätta amma för de är så otroligt mysigt med den närheten och extra speciellt då min tidigare småttingar fått ersättning. Däremot tänker jag inte plåga mig till helvetet om de är de jag måste göra för ersättning är bra också och som någon skrev här "en lycklig/glas mamma är en bra mamma" helt rätt! Man ska vara trygg i sin roll och må bra :-) tack för alla era tips!

2013-06-13
Jessicahed
Jessicahed

Min man var precis och köpte de så jag ska testa i hopp om att de fungerar :) gör de mindre ont under amningen när man har napp?

2013-06-12
Jessicahed
Jessicahed
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...