App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

MAM Anti Colic och värmning av ersättning...

Har precis skaffat en MAM Anti Colic och läser i bruksanvisningen att man inte får hälla i kokande vatten i flaskan. Hur gör ni när ni ska göra i ordning ersättning el välling? I vår Dr Brown flaska har jag hällt i vatten som kokats upp och svalnat av lite grann, sedan lagt i pulvret, skakat med ett reselock och sedan satt dit flaskans speciella ventil och dinappen, eventuellt har jag fått svalka maten lite genom att hålla flaskan i rinnande kallvatten. Trodde jag skulle kunna göra liknande med MAM flaskan! Häller inte ni i vattnet varmt i flaskan?

2013-06-11
Hnoss
Hnoss
Barn på 3 år och 5 månader

När Luften i flaskan blir varm så vidgar det sig och då kan det bli så att det blir tryck i flaskan. Därför ska man inte stänga den med varmt vatten och sedan skaka flaskan

2013-06-12
Oskv3
Oskv3

Jag gör som Adde86, det är väldigt smidigt.

2013-06-12
Oskv3
Oskv3

Tack för alla tipsen :D

2013-06-12
Hnoss
Hnoss

Har kokat vatten å har i en termos, när jag sen gör i ordning ersättning så har jag i av de varma vattnet å sen kallt vatten från kranen å får rätt temperatur å har sen i rätt mängd med pulver. Att man inte får ha i kokande vatten gäller väl kanske när man förfluter flaskan? Om vattnet från kranen inte e dåligt (de som har egen brunn behöver testa sitt vatten) så e de, som någon nämnde här tidigare, bara bra för tarmfloran. Blir väldigt smidigt att ha varmt vatten i en termos å sen ha i kallt från kranen, man slipper fylla kylen med flaskor med kallt vatten.

2013-06-12
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader

D har jag missat :/ varför ska man inte göra d? D gör jag ibland. Men sen ett par veckor tillbaka så har jag köpt en saftkanna m lock (finns på ica). Jag kokar upp ca en liter vatten o häller i kannan o sen in i kylen. När d sen e dags att äta så har jag kokt, kallt vatten som jag blandar m pulvret o sen värmer i micron till ättemperatur. D gör att förberedelserna går så mkt smidigare.

2013-06-11
Adde86
Adde86

Har hällt i kokande vatten i flaskan nån gång men inte hänt nåt..

2013-06-11
jessicamalin
jessicamalin

Häll lite kallt vatten i flaskan först och sen det varma. Pulvret löser sig bra även vid lagom ättemperatur. Barn som inte är allvarligt sjuka, mår bättre av vanligt kranvatten än av kokt kallt vatten (enligt barnläkare på barnkliniken) då det hjälper dem att få en bra tarmflora snabbare.

2013-06-11
solskensmamman
solskensmamman

Hmm jag har hällt i varmt vatten direkt i flaskan. Den har ju inte exploderat eller smällt :) men ska nog inte göra det igen då

2013-06-11
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...