App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Svårt att bajsa vid helamning

MIn lilla flicka verkar ha problem med att bajsa. Hon är snart tre veckor gammal. Hon gallskriker ibland rätt ut trots att hon redan ligger vid bröstet. Det kommer stötvis och verkar göra väldigt ont. Jag brukar hjälpa henne med att reta ändtarmsöppningen med en topps som jag doppat i olja eller salva. Då bajsar hon och sen är hon nöjd en stund. Mina stora barn hade också problem med magen. De fick messmör i vällingen när de blev så stora att de kunde få välling. Då skötte sig magen utan problem. Nu funderar jag på om jag ska ge henne lite messmör blandat med vatten och se vad som händer. Finns det någon mer än jag som upplever det här problemet med att bajseriet går trögt vid helamning? Hur gör ni?

2013-06-11
Mjukogod
Mjukogod

Om du ger henne d-vitamin droppar kan det vara värt att byta sort eller kolla om det kan orsaka magontet. Min kille fick värsta koliken av dropparna vi fick på BVC.

2013-06-18
Danielsodermyr
Danielsodermyr

Jag har en vän som brukar göra som du på sin dotter men hon ammar inte längre, hon ammade i ca 1-2 månader bara. Så vissa bebisar verkar ha sådan mage av sig själva. Tråkigt att behöva hjälpa till med bajset men man får ha tålamod.

2013-06-18
Ballerina90
Ballerina90

Tack för alla intressanta och tänkvärda svar. Nu verkar det ha löst sig spontant och hon gör nummer två nu minst två gånger om dagen. Tror hon sväljer en del luft så jag försöker rapa henne ordentligt för att minska eventuellt magknip.

2013-06-16
Mjukogod
Mjukogod

Och testa att ge minifom innan ammning.

2013-06-12
Lilosmamma
Lilosmamma
Barn på 2 år och 6 månader

Ge semper magdroppar, de stabiliserar magen, lösmage= hårdare. Hårdmage= lösare .

2013-06-12
egladewitz
egladewitz

Själva poängen med att ge messmör, är att det innehåller stora mängder laktos, som verkar lösande. Men bröstmjölken innehåller naturligt stora mängder laktos, vilket för de allra flesta barn är bra och gör att de inte blir hårda i magen. Så om du helammar tror jag inte att messmör är till någon nytta. Det innehåller ju dessutom ganska mycket salt.

Jag tror också att det bästa är att kolla upp problemet med barnläkare, istället för att experimentera själv. Det förekommer ju att barn har exempelvis bråck eller förträngningar i ändtarmen och i så fall är det ju viktigt att det upptäcks. Likaså om det beror på allergi eller något helt annat.

2013-06-11
ElinVS
ElinVS
Barn på 1 år och 6 månader

Det spelar ju ingen roll om den som ammar undviker laktos eftersom det finns naturligt i modersmjölken..

Hade jag varit du hade jag kontaktat barnläkare.

2013-06-11
jika686
jika686

Inte messmör, hör med BVC om du kan ge rapsolja istället..

2013-06-11
Bartmar
Bartmar

Har inte hört något om laktos i modersmjölk men det är ju rimligt att den innehåller laktos.. Själv försöker jag att utesluta laktos ur min egen kost, vilket inte alltid är lätt. Nu äter hon hyfsat länge vid varje bröst men visst varierar det. Hon går dock inte upp så mycket i vikt vilket kan bero på att hon har ett kort tungband som vi hoppas blir klippt.

Saken är att jag känner igen problemen. Hennes syster som snart är 20 år var likadan som bebis. Vi fick hjälpa henne med att bajsa också. Vi försökte låta bli, men då blev skrikandet succesivt bara värre.

2013-06-11
Mjukogod
Mjukogod

Det är kanske bara gaser? Har läst att den första mjölken som kommer är full av mjölksocker (laktos) och om barnet äter mindre men ofta får det i sig mer laktos som är väldigt gasbildande. Likaså om man har väldigt mycket mjölk. Testa att pumpa ut lite innan hon äter?

2013-06-11
Anita77
Anita77

Allergi? Ibland kan komjölksallergi te sig så. Eller annan allergi

2013-06-11
jika686
jika686
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...