App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Lite smått rädd för igångsättning...

... det är vad jag är. Bör jag vara det? Någon med positiva erfarenheter från igångsättningar? Jag är BF+11 idag och imorgon ska min BM boka in en tid för igångsättning. Jag hoppas ju ypperligt att lillan väljer att snabba på och komma ut av sig själv på naturligt vis. Jag har fått för mig att igångsättningar bara är tusen gånger långsammare och jobbigare, och ofta slutar med sektio. Men, jag är väl chåpig.

2013-06-11
Bouzidi
Bouzidi

Blev igångsatt vecka 42+2. Tog 36 timmar totalt och slutade med akut snitt. Gick bra för mig ändå! Hoppas din bebis vill kika ut snart, och var inte orolig. Igångsättning hjälper kroppen på traven. Du kommer fixa det fint! Kram till dig

2013-06-12
jessicamalin
jessicamalin

I vilken vecka blev ni igångsatta? Ex. V. 42+ ?

2013-06-12
Bouzidi
Bouzidi

Tack för alla svar och peppningar :) känns bättre när jag läser era positiva erfarenheter av igångsättning. Troligen blir det så får min del. Jag har inga känningar alls ikväll, och imorgon bokas det in en tid till på Lördag. Men har vi tur så sätter det igång av sig självt innan dess :)

2013-06-11
Bouzidi
Bouzidi

Jag får se vad BM säger imorgon. Jag skulle tippa på att jag är min tapp ör mogen och kanske tom öppen någon cm. För jag tycker dessa förvärkar/sammandragningar och all molande mensvärk borde gjort någon skillnad. Men det vet en ju aldrig. Idag kom det slemmiga gula flytningar, i små omgångar liksom. Undrar om det kan vara slem ifrån slemproppen....

2013-06-11
Bouzidi
Bouzidi

Totalt tog det 4 timmar från att de satte ballongen till att lilltösen var ute. Jag blev igångsatt med en ballong, sedan tog de hål på hinnorna och då fick jag värkstimulerande dropp. Det stängde de dock av typ 1 timme innan hon kom för jag hade så många värkar. Men jag var 2 cm öppen och mogen plus att jag hade småvärkar så jag var ju på gång ändå.

2013-06-11
Yrwen
Yrwen

Jag blev igångsatt. Tog två timmar från första värk till hon var ute. Snabbt och smidigt!

2013-06-11
solskensmamman
solskensmamman

Jag tror att dom börjar med hinnsvepning. Det kan t o m vara så att din barnmorska gör det på besöket. Lycka till med allt!

2013-06-11
Leiijha
Leiijha
Barn på 2 år och 11 månader

Jag har haft mycket förvärkar en vecka bakåt nu, men dem avtar alltid på natten och jag vaknar upp utan några känningar alls. Känns som om det borde ha hänt något där nere men här är dem inte så pigga på att undersöka. De har inte ens nämnt hinnsvepning. Jag vill gärna försöka med det innan det blir en igångsättning. Ska fråga min BM imorgon :) ... Men det verkar ju vara de som det gått fort för då iallafall trots igångsättning :) det är jag och mina fördomar, dem gör mig rädd för det :P är förstföderska så jag vet inte vad vi har att vänta oss alls :)

2013-06-11
Bouzidi
Bouzidi

Min syster blev igångsatt.. Bägge gångerna, och de gick fort och bra!! :)

2013-06-11
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader

Jag blev igångsatt efter flera hinnsvepningar då förlossningen drog ut på tiden. Det tog 45min från att de satte droppet tills han var ute. Om något så blev det väl intensivt men allt gick bra!

2013-06-11
Leiijha
Leiijha
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...