App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Tallrikar med sugpropp..

Vad använder ni för tallrik till era småbarn? Min yngsta 8 månader äter själv så jag vill att tallriken sitter fast där jag sätter den, vilket den aldrig gör och jag vet inte hur många gånger som hon vickat ur allt... Vi har de klassiska Rätt Start (med olika figurer sspm Pingu, Laban osv) och TupperWare men ingen sitter ju kvar trots att jag använder den där bottendelen som ska göra så tallriken sitter kvar... Håller på att bli galen här, vad använder ni?

2013-06-10
Yrwen
Yrwen

Funkade inte när stora var liten och hon är betydligt lugnare!

2013-06-11
Yrwen
Yrwen

Då får vi inte göra så mycket mer än att lägga dit mat :/ Vore skönt att hinna äta själv under den stunden... Fast jag köpte Esskas tallrik idag, och den sög ju inte fast, men den stod kvar, hon vickade iaf inte ur den och maten ramlade inte ur. Så jag har iaf lite flrhoppningar.

2013-06-10
Yrwen
Yrwen

Har hon det i tallriken så går det liksom bara till munnen, visst hamnar lite utanför men hon sitter liksom inte och kastar runt det utan det går bara till munnen..

2013-06-10
Yrwen
Yrwen

Gröt får vi mata, så den är ju inga problem. Pureer vägrar hon, skriker som en stucken gris :/ När vi testade att låta henne äta själv pillade hon på riktigt bra, så det var väl så att hon ville äta själv, så det får hon göra.. Vi har testat lägga maten direkt på bordet till IKEAstolen men hon viftar ner så mycket på golvet då... Nu hamnar ju en del där ändå, men inte så mycket som man skulle kunna tro...

Med stora hasde vi inte detta problem då hon avskyr att bli kladdig om händerna så henne matade vi VÄLDIGT länge...

2013-06-10
Yrwen
Yrwen

Fast nu inser jag att du säkert menar gröt och puréer, och det har vi självklart inte lagt direkt på bordet. :-P Då använde vi tallrik och matade henne. Så ja, jag har inga tips. Haha.

2013-06-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 3 månader

Ett tag, när dottern var bebis, la vi helt enkelt maten direkt på bordet som satt fast på Tripp-trappen och skippade tallriken. :-) Annars har vi bara använt Rätt start-tallrik och den har suttit fast hyfsat bra. Å andra sidan är min dotter lugn och försiktig, så hon har väldigt sällan kastat mat och tallrikar i golvet. ;-)

2013-06-10
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 3 månader

Vad funkar för er? Hon äter verkligen själv, med händerna...

2013-06-10
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...