App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förlossningsrädsla

Jag mår Psykisk dåligt över förlossningen och vill ha planerad kejsarsnitt, men är nu rädd för att bli nekad. Någon här med erfarenheter så vore jag tacksam om ni vill dela era erfarenheter. Tack!

2013-06-10
hillamilla
hillamilla

Hej. Va är det som skrämmer dig mest med en vanlig förlossning? Tänk så många kvinnor som föder barn det är en naturlig grej :) ja ska inte gå in i riktiga detaljer om min förlossning. Den va långdragen o smärtsam ( vilket de e för många) men efter att ja krystat i ca 7 tim så minns ja att många läkare kom in o ut i rummet o viskades osv ja hörde till slut att om min lilla docka inte kommit ut inom 30 min då blir de akut kejsarsnitt o då kände ja bara näää aldrig att dom skasnitta mig nu när ja kämpat sååå länge....o efter ca 20 min kom sessan den naturliga vägen och det var en underbar känsla måste ja säga. I efterhand så känd ja att jag absolut inte vill gå igenom det här mera. Men min läkningsprocess va en aning långdragen bla bla. Min svägerska har gjort kejsarsnitt o efter att ha sett den läkningsprocess så vill ja aldrig bli snittad någonsin. Det va så jobbigt för henne hon kunde inte bära o knappt sitta el gå under ca 3 månader. Nu är jualla vi olika o detta behöver ju inte hhända andra. Men bara undrar va som gör dig så nervös inför förlossningen. Kanske vi andra kan hjälpa dig att bli lugnare inombords. :)

2013-06-22
ahlatess
ahlatess
Barn på 3 år och 9 månader

Jag gick på auroramottagningen och jag fick hjälp med att hantera min rädsla inför förlossningen. Däremot så gick förlossningen väldigt fort, från det att vattnet gick så gick det en kvart och hon var ute.. jag hann inte riktigt med, körde med bara lustgas och i det stora hela var det en helt underbar upplevelse men jag hade väldigt bra kontakt med förlossningen redan en och en halv vecka innan, då jag fick värkar på morgonen flera dagar i rad men som sen avtog och det hände ingen på flera dagar. jag var egentligen inbokad för igångsättning den 13 mars men fick riktiga värkar på natten till 13de mars så hon föddes då på kvällen, efter att jag haft värkar hela dagen utan att det hände något överhuvudtaget där nere. Men sen på sista timmen gick det väldigt fort. Hade väldigt härlig upplevelse, men efteråt när det blödde så mycket, det var väl det som var jobbigt. De är väldigt duktiga där vi var, Danderyds sjukhus i Stockholm, har ingen erfarenhet av något annat sjukhus tyvärr. Hoppas att det går bra för dig och det som fick mig att gå igenom det hela är att smärtan är positiv och att kroppen är gjord för att föda barn och den vet vad den ska göra. Att ha med sig sin partner hjälper också enormt och att ha gått på profylaxkurs gör väldigt stor skillnad tror jag.

Hoppas att det går bra för dig, håller tummarna !

2013-06-11
flingan32
flingan32

Nej det vet jag och jag har varit och pratat på Auroramottagningen om detta, så vi får se :)

2013-06-10
hillamilla
hillamilla

Hoppas jag med får snitt beviljat, men det vet man ju aldrig. Ångra för / nackdelar om man jämnför planerad och akutsnitt? :)

2013-06-10
hillamilla
hillamilla

Tog upp om rädslan från dag 1, mådde så dåligt och ville ha hjälp, nu går jag hos psykolog. Inte ett dugg rädd över ett snitt, känns bara helt rätt just nu.

2013-06-10
hillamilla
hillamilla

Jag var också sjukt förlossningsrädd. Men tänkte försöka o föda normalt, blev igångsatt efter 17 dagar över tiden. Tog 36 timmar innan dom beslutade om snitt då sonens hjärtljuden sjönk.. Så det är inte alltid kroppen kan sköta det själv. Fortfarande jätte rädd så nästa gång tänker jag be om snitt! Mitt snitt gick problemfritt o dom är så duktiga på det dom gör! Prata med din BM om din oro!

2013-06-10
jessicamalin
jessicamalin

Jag var precis i Sanna situation med första barnet, jag var så otroligt förlossnings rädd! Vi fick då komma in till förlossningen under graviditeten och träffa en barnmorska och förlossnings kurator son visa oss runt och berätta hur det går till och titta på rummen osv. Ville också ha snitt men det är inte förstahands alternativet sa dom, och såhär i efterhand när jag genomgått förlossningar 3 gånger är jag så glad att jag gick i mot rädslan :) en förlossning är en sån otrolig livs upplevelse som man har med sig resten av sitt liv och varje gång du tittar i ditt barns ögon kan du se vilket otroligt fint jobb du gjort och vad de ger för gåva utav det :) du grejar det tjejen! Fast du inte tror så finns din inre styrka när du mest behöver den 👍🌸

2013-06-10
Jessicahed
Jessicahed
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...