App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

olja och bristningar?

Har hört att om man smörjer in magen dagligen med någon olja/lotion så kan man förhindra att få bristningar, någon som vet om det stämmer? Har fått höra att kokosolja är väldigt bra isf, någon som har testat? :)

2013-06-08
AnnaaJo
AnnaaJo
Barn på 1 år och 10 månader

Vill man undvika bristningar är det nog viktigast att inte gå upp för mycket för snabbt. Ibland kan detta inte hjälpas (vätska mm) men många går nuförtiden upp ganska många onödiga kilon. Jag smörjde dock med olja från bodyshop som var underbar, man kan ju inte riktigt veta om det inte skulle blivit mer strior om jag inte smörjde... Fick inga på magen, men fick på undersidan av brösten, de svällde å andra sidan till en löjlig storlek så jag trodde de skulle spricka!

2013-06-09
McLarsson
McLarsson

Tack för svaren =)
Ska nog ta en sväng till apoteket i morgon & se om det finns något att köpa,
får la testa mig fram, finns väl mycket bra oljer/krämer att välja mellan :)

2013-06-08
AnnaaJo
AnnaaJo

Jag smörjde inte alls och första graviditeten slapp jag bristningar men andra så fick jag massa

2013-06-08
Liisa89
Liisa89

Jag smörjer in magen varje kväll och efter jag duschat med Apotekets gravid olja. Kliar inte för mig nå mer sen jag började smörja in den...

2013-06-08
Ida_h82
Ida_h82

AnnaaJo: Det är ganska vanligt att man som gravid får torrare och mer känslig hud, och det var som helst på kroppen. Jag började flagna redan runt vecka 8-9 och använde också Dove. Bytte till eucerins duscholja och lotion (finns på apoteket), är lite dyrare, men klart värt det, har blivit mycket mjukare i huden och är inte torr längre. Rekommenderar att man köper lite dyrare märken om huden är torr - bristningar kan de såklart inte göra något åt, men med en växande mage och mycket hormoner så kan det strama och klia en del.

2013-06-08
ChildofJune
ChildofJune

Tack för alla svar :)
jag har använt en vanlig Dove Lotion efter varje gång jag har duschat,
men har lite klåda på magen o även fått massa plitor ovanför naveln,
Är det krämen eller hormonerna som orsakat det? :o

2013-06-08
AnnaaJo
AnnaaJo

Vill tillägga att till er som smort med olja varje kväll, precis som jag, och INTE fick bristningar. Grattis men det hade ni inte fått utan oljan heller. :) ni har bra hud :) jag smorde min mage sen dag ett jag fick ett plus på grav-testet (v. 3) och spenderade mycket pengar på dyra oljor så som wendela, biooil, jordnötsolja och olivolja. Men efter v. 25 spreds sig mina bristningar över hela kroppen :P

2013-06-08
Bouzidi
Bouzidi

Använda olja varje kväll... FICK väldigt mycket bristningar. Bristningar orsakas djupt ner under huden där ingen olja eller lotion kan komma åt. Bristningarna beror på hormoner och ärftlighet!

2013-06-08
Bouzidi
Bouzidi

Använde olja varje kväll...fick inga bristningar! :)

2013-06-08
Karopauli
Karopauli

Bristningar beror på hormoner och ärftlighet och kan tyvärr inte smörjas bort.

2013-06-08
Levena
Levena

Använde wendela tror jag den hette. :P fick inga bristningar. Men det är nog med hormonerna och gener med har jag hört! Men smörj på och din mage kommer vara mjuk och len! ;)

2013-06-08
babyonboardhere
babyonboardhere
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...