App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Rutiner!

Kör på enkla rutiner. Håll på tider för mat och sömn och vik aldrig av så får man igen det hundra gånger om med mycket egentid.

2013-06-06
Zackarias
Zackarias

CicciL hahah du ser.. Inpräntat i huvudet på en :p

2013-06-08
Liselott
Liselott

Ja, nu skrev jag ju inte att jag tycker att rutiner är dåliga. Men de bör ju anpassas efter barnets behov och inte förälderns behov av egentid. Att aldrig "vika av" från rutinerna går ju inte, och sen har jag väl som arbetsskada att tolka text bokstavligt emellanåt. Det räcker ju att barnet av någon anledning somnar en 20-30 minuter senare än vanligt för att det ska vara "kört". 

Rutin för mig är att man gör samma sak på samma sätt, men inte nödvändigtvis vid samma klockslag.

2013-06-08
ChildofJune
ChildofJune

rutiner e nyckeln till en lycklig bebis och mamma, båda mår bra av det. det handlar inte det minsta om att tvinga utan om att få barnet att känna sig trygg samt att som mamma veta precis vad ens barn vill.. jag ger mjölken min dotter på en sittkudde på bvc när d e dags för o sova middag, hon somnar o sover timmen genom orkester o lek o gråt m.m medans alla andra mammor måste hem eller till ett annat rum för att deras ska kunna sova :) sen kan d självklart vända men har funkat fint i 10 månader o självklart ändras rutinerna med åldern. bättre tips finns inte för att både bebis och mamman ska må bra.

2013-06-07
Sihanna
Sihanna

Vilka negativa människor .. Nästan att ni söker efter ngn att hacka på. Ett tips .. Faller det er inte i smaken så visst. Behöver ju inte göra en höna av en fjäder. Rutiner är jätte bra att ha. Barnen känner en trygghet i att veta vad som komma skall.. Avvikelser finns alltid .. Man åker iväg, barnet blir sjukt, man får främmande eller vad som .. Bara att återta dem sen i lugn och ro. Jag är för rutiner! Är förskollärare, kanske är en arbetsskada ;)

2013-06-07
Liselott
Liselott

Vi har oxå mycket rutiner här hemma men de har barnen själva bestämt :) men är vi borta eller ska göra nåt så får man ju anpassa sig efter den nya situationen ;)

2013-06-07
Superhallon
Superhallon
Barn på 3 år och 11 månader

Rutiner är jätteviktigt. Men man måste ju anpassa dom efter barnets behov och inte föräldras vilja till egentid. Tror nog ts menade väl.

2013-06-07
Hurricane
Hurricane

Jag tror med på lite rutiner. :P fast klart man kan avvika från dem ibland.

2013-06-07
babyonboardhere
babyonboardhere

Hur tänkte du rent praktiskt när barnet går igenom faser? Eller kanske inte är hungrigt just då utan en halvtimma senare? Separationsfaser?

2013-06-07
jika686
jika686

Och jag blev inte mamma för o söka egentid.. Barnets behov kmr först, egentid får man ta dom få tillfällena de blir!

2013-06-06
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Jag är ledsen men jag får nog också låta lite negativ här.. Skulle aldrig funka hemma hos oss o när man åker bort nånstans så kan vi knappast hålla rutinerna med mat och sov!

2013-06-06
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Ursäkta om jag låter negativ, men nu handlar det ju om barn och inte robotar. Och jag blev personligen inte förälder med ambitionen att få så mycket egentid som möjligt heller...

Hur löser man det om barnet verkligen inte vill äta/sova vid just den tidpunkten en dag? Deras rutiner ändras ju också med tiden, menar jag...

2013-06-06
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...