App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Femminutersmetoden

Någon som testat femminutersmetoden? Vad har ni för erfarenheter?

2013-06-06
kanterud
kanterud

Jag tycker också att den metoden är helt förkastlig! Skönt att så många tänker så. Och man ska absolut vara orolig för störd anknytning om man provar den.

2013-06-08
mteresm
mteresm

Skulle aldrig falla mig in. Jag tycker det är likställt med barnmisshandel.

Sova ska vara lugnt och tryggt och inga barn ska behöva skrika sig till sömns!

Grabben har alltid somnat inom 5 min så jag har aldrig behövt.

2013-06-06
Fideli73
Fideli73

Eftersom sonen fortfarande är ganska liten har jag inte testat och kommer inte göra det heller.. Ibland kan han skrika när vi nattar men bara kort och vi håller om, vaggar, sjunger och bara finns där.. Jag tycker nattningen ska vara mysig och nåt som barnet ändå kan se fram emot som en mysig stund med mamma eller pappa.. Låter så fruktansvärt att barnet ska somna av ren utmattning och att ingen kommer när barnet pockar på uppmärksamhet.. Nä, inget jag tänker testa som sagt :)

2013-06-06
jessicamalin
jessicamalin

Barnet måste ju kunna somna tryggt, medvetet om att OM jag behöver, så finns mamma och/eller pappa där. Och det tar tid. Att lämna ett barn så att det mer eller mindre somnar av ren utmattning... då lär det sig till slut att det är lika bra att somna för det kommer ändå ingen när jag ropar.

Jag/vi har suttit vid spjälsängen och hållit handen, vyssjat, sjungit, burit, det som krävts för att hon ska somna och vara medveten om att vi finns där. Nu sov vi i samma rum länge, då vi bodde i en tvåa, men när vi flyttade då dottern var 1½ år så sov hon utan problem i eget rum redan från första natten. Bortsett från vid sjukdom osv, då barn är i behov av att få ha sina föräldrar nära.

2013-06-06
ChildofJune
ChildofJune

Problemet är att sonen vägrar att somna utan bröstet, vill få honom att somna av sig själv men han bara skriker när han inte ligger vid bröstet. Några tips på hur man kan göra istället? Det är hjärtskärande när han skriker men kan han lära sig somna själv är det värt några hemska kvällar. Började testa igår och idag behövde jag bara gå in två gånger sen sov han gott. Inatt sov han jättebra hela natten och vaknade med ett leende imorse, hoppas det fortsätter gå lika bra. Men som sagt hade det känts mycket bättre om han kunde somna utan skrik så jag tar tacksamt emot tips!

2013-06-06
kanterud
kanterud

Höll ut i tio minuter sen gick det inte. Har aldrig varit med om något så hemskt

2013-06-06
Liisa89
Liisa89

har testat.. ja vi gjorde ett svagt försök men insåg ganska så snabbt att det va inhumant å lite som tortyr både för barnet å oss
jag e fullständigt emot den här metoden idag å skäms över att vi inte läste på mer innan vi testade..
nu varade det i en vecka max å vi fuskade iofs ganska kraftigt men ändå.. bara tanken på att vi inte förstod bättre :-(

ett barn behöver närhet!

2013-06-06
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...