App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Få kritik!

Jag undra om någon mer än jag får kritik av folk runt omkring er, eller ärdet "bara" jag?! Tex. min sambos farmor kommer ofta med elaka kommentarer: "hur mycketkläder har du egentligen till Gabriel?!" När vi döpte vår son så var det 27 grader ute och jag bestämde att han inteskulle ha några strumpor på sig så länge det var så varmt för han svettades såatt han var blöt, då kommer hon o säger till mig: "ska han inte hastrumpor på sig?" Jag har sedan min son blev två månader haft problem med amningen och gerhonom ersättning också, då har jag fått en massa kritik om det med. Men vad skajag göra? ska han svälta?! Jag vet att jag "bara" är 23 år, men jag måste väl få prova migfram själv och om jag känner att jag behöver jag hjälp med något så kan jag välfå fråga själv? Känner mig frustrerad och kritiserad och vill fråga om någon annan har detlikadant och vad ni gör för att få slut på all kritik och hur ni bearbetar ni dem.

2013-06-05
louise909113
louise909113

Det är ju du som är mamma, vilket naturligt innebär att du känner ditt barn bäst! Det är ju du som är med ditt barn dygnet runt. Blir irriterad när andra människor ska ifrågasätta och kritisera. Alla barn är olika. Bara för att de har andra referenser så behöver inte alla barn fungera likadant.

2013-06-26
FruSessan
FruSessan

Ingen vill höra någon annan klaga eller ge kritik hur man uppfostrar ens egna barn, så jag förstår verkligen va du menar. Ibland kanske man tar lite väl åt sig men det är nog för att man inte vill att någon ska säga hur man ska vara som mamma. Jag har Aldrig varit mamma innan så jag vet inte allt men jag lär mig med tiden och jag är fortfarande inte alltid säker på vad jag ska göra vid alla tillfällen. Men man gör sitt bästa! Du är den bästa mamman till ditt barn och bara DU vet bäst, men att få råd ibland om det är bra råd så ta emot det! Kram

2013-06-26
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

Finns inget värre än kritik hur man sköter sitt barn, mamman vet (i de flesta fall) alltid vad som är rätt för sitt barn! Jag fyller 20 år i år och jag får också stå ut med en hel del kommentarer, och även om man vet hur grym mamma man är så blir man ju såklart ledsen. Min svärmor har haft kommentarer från dag 1 då hon fick reda på att jag var gravid. Vad jag borde äta, göra och inte göra osv.. och det blev ju inte bättre när bebisen kom, då hade jag fel kläder till honom, bytte blöjan fel och köpte fel vagn. Man blir ju så tröött.. Har ju väldgt svårt att säga ifrån så försöker att bara ignorera..

2013-06-26
Simbombo
Simbombo
Barn på 3 år och 1 månader

Nu börjar jag bli trött på dig Catpuss! Du är alltid så himla negativ och trycker ner folk här inne! Trodde detta var ett forum där man stöttade varandra och utbytte tankar osv men av dig får man bara negativt kastat på sig hela tiden!

2013-06-06
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Har lite samma problem.. Svärmor var hemma häromdagen och vi håller på o flyttar och det är skitigt o stökigt. Hon slänger ur sig: men herregud, när damma ni här sist? Och drog med fingret på tv bänken.. Sen har kommentarer om hur jag sköter sonen osv.. Så skillnad på kritik och kritik och kommentarer och kommentarer..

2013-06-06
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Förstår dig, även om själva frågan i sig inte verkar så farlig så kan tonen eller minen person har när den frågar skapa irritation. Har själv svårt med svärfamiljen, å även om frågorna i sig inte alltid e farliga så kan jag se deras min eller höra på tonen att dom menar på ett dåligt sätt, ett sätt för att pika eller kritisera. Träffar inte dom så ofta som tur e, å jag å sambon har pratat å han förstår hur jag tänker å känner å de gör att jag känner mig tryggare. Men har sagt till honom nu å förvarnat att jag till slut kommer att säga ifrån på skarpen om de blir för mycket å jag inte längre orkar att bara le å ta de. Å han står bakom mig å stöttar mig, bara de gör att jag lättare kan förbi se deras dåliga beteende. Tycker du har all rätt att bli irriterad, de e ditt barn å de e inte kul att bli ifrågasatt om allt hela tiden som att du inte gör de som e bäst för ditt barn.

2013-06-05
stiina123
stiina123
Bebis på 17 månader

Jag förstår dig! Är gravid i v36 och min svärmor gnäller om allt till mig! Tom spjälskyddet är det fel på, den är för färgglad :p försöker att inte ta åt mig men det är inte så himla lätt alla gånger!!

2013-06-05
Ida_h82
Ida_h82

Vet hur du menar! Har också väldigt ofta känt mig kritiserad speciellt av min svärfamilj. Och ja ibland kan jag ha slappnat av lite och inte brytt mig, men är man redan där att man känner så är det svårt att låta bli. Blev nästan för mig att jag letade fel ibland. Det med strumporna låter inte farligt men jag förstår precis hur du känner kan själv tänka mig in i den situationen! Jag hade också kunnat ta åt mig av den kommentaren.
Vet inte hur det är för dig men min svärfamilj la sig i om ALLT som gällde oss därför blev jag mer känslig som gravid och tänkte att mitt barn låter de vara. Man får bara lära sig att låta det passera och ibland får man säga ifrån:)

2013-06-05
Flisan12
Flisan12

Tack "Längtar" :) känns skönt att någon mer än jag tycker att en del lägger sig i alldeles för mycket. :) För många kanske det verkar som bara kommentarer, men tonen där till och att det aldrig slutar när jag själv vet vad mitt barn behöver och inte, då tar jag åt mig.

2013-06-05
louise909113
louise909113

Jag hade med stört mig om andra hela tiden skulle lägga sig i. Det tyder bara på att de inte litar på att mamman vet vad som är bäst för barnet. Men det beror såklart på vad de säger. Men de har inte o göra med hur mkt kläder man köper till ditt barn. Och om man undrar nåt så frågar man ju. Däremot om de är nåt som man gjort som inte är bra för barnet är de bra nån säger nåt.

2013-06-05
Längtar
Längtar

du kanske ska sluta ta åt dej.. ja vet inte om frågan ska han inte ha strumpor på sej kan ses som kritik.. eller om han har för mycket kläder.. 

Det låter väl mer som en undran å tom med omtanke.. 

:D

alla är vi nybörjare å alla har vi varit nybörjare.. man lär sig med tiden.. å man får tips råd å åsikter men man behöver inte lyssna på allt.. bara det bra! :P

2013-06-05
osisen
osisen

Jag ser inte det som en elak kommentar, utan en fråga om barnet och dess kläder... Ifall du förstår hur jag menar. Man måste ibland bara bestämma sig för att inte noja över andra. Ta till dej det positiva och tolka allt så positivt som möjligt. De flesta vill faktiskt väl. Och 23 är väl inte så himla ungt, även om jag själv är lastgammal. ; )

2013-06-05
solskensmamman
solskensmamman

Samma med kläderna. Svarar bara att det blir mycket kläder då man fått många presenter (eller ifall jag hade gillat att shoppa skulle jag bara svarat 'jag/vi tycker att det är kul och mysigt att klä hem fin').

2013-06-05
solskensmamman
solskensmamman

Jag är kanske naiv, men jag tolkar inte kommentarer som kritik. Om någon frågar mig om strumpor tex så bara svarar jag att det är för varmt och sen är det hela över. Jag funderar aldrig på om det skulle vara kritik, utan utgår från att frågorna kommer pga intresse för barnet.

2013-06-05
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...