App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur gör man?

Min son har alltid varit en go o glad kille, med klara inslag av sina föräldrars temprament etc. Har något annat barn och han inte kommit överens har han alltid försvarat sig eller gått därifrån. På förskolan där han går nu leker han rätt mycket med en jämnårig flicka och det i sig är ju inte alls fel MEN personalen tycker att de leker så fint med var andra medan det jag har sett av deras samspel är att det oftast är hon som springer fram och hämtar honom och lämnar få utrymmen för honom att gå nåt annat håll. Även om han oftast verkar glad så känns det som att det är vad hon vill som gäller. Dock var det värsta idag: De hade sprungit till staketet. Min son vinkade glatt och sa hej då mamma som han brukar. Jag gick fram till honom och sa hej då samt att han skulle gå ned från staketet, man får inte klättra där. Sagt och gjort han går ner, fortfarande glad. Samtidigt kommer fröken och säger till att man inte får klättra där sen växlade vi några ord och medan vi gör det tar flickan tag i nacken på min son och skäller på honom. Jag ser bara hur min glada kille blir knäpp tyst och tittar ner backen. Han säger inte till, försvarar sig inte och han går inte ens därifrån! Visst. Fröken sa till henne att släppa hans nacke och säger men det låter ju som att du skäller på honom. Min son sa inte hej då, han gav mig inte ens slängpussen innan han hängandes med huvudet följde fröken med sin ena hand i hennes och sin andra hand i flickans. Hur gör man för att påminna sitt barn om att man får försvara sig och gå ifrån när andra barn är elaka?

2013-06-05
Levena
Levena

Problemet är lite att min son inte har ett så välutvecklat talspråk men har alltid varit tydlig med sitt kroppsspråk. Vi jobbar givetvis med att utveckla hans vokabulär men vissa dagar är han mer intresserad än andra.

Jag o sambon har i alla fall äntligen fått utrymme att verkligen prata om dagens iakttagelse och vad vi ska göra för att pigga upp sonen lite. Imorgon blir det kvalitetstid för mig o busen och till helgen ska vi åka hela familjen och bada eller göra nåt annat han tycker är skoj. Detta ska vi börja göra oftare igen. Jag ska försöka nyttja mig av tydliggörande pedagogik för att visa genom ord och handling just de saker du skrev. I fortsättningen tänker jag hålla ett extra öga och öra öppet när jag lämnar honom och vara lyhörda för hur han verkligen mår när han lämnas och hämtas och agera därefter.

Känns bara så extra knepigt när vi alltid fått beröm för hans grundtrygghet och hur glad han är som person. Vill ju inte att det ska försvinna för honom..

2013-06-05
Levena
Levena

försök att prata med honom och säg att om han inte vill måste han säga ifrån. fråga honom om hur dagen har varit och vad han lekt med och om han tycker att det är kul. och säg att han får leka med vad han vill och med vem han vill min son har en äldre kusin som älskar att klappa och smeka andra på kinden. och det gillade inte min son, men han visste inte hur han skulle göra för att få honom att sluta. vi sa till honom att säga "jag vill inte" och efter han hade sagt till 3-4 gånger så slutade kusinen. då var han 2 år.

2013-06-05
Litsen1
Litsen1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...