App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förstoppad mamma....

Sedan tre fyra dagar tillbaka har jag varit fruktansvärt hård i magen. Min son är nu 18 dagar gammal och det har inte varit några problem med att gå på toa innan detta, trots massor med stygn och en sfinkterruptur grad 3 (trasig ringmuskel vid fl som sytts på operation). Det är jättejobbigt att nu hela tiden känna att det trycker på och att jag behöver gå på toa och sedan när jag sitter där så får jag knappt ur mig ngt och det gör ont i ändan! :( Jag har ätit toilax tablett tidigare, men det hjälper inte längre, och jag äter nu lite katrinplommon sedan igår men vågar inte äta mer än ett par stycken utifall att sonens mage ska påverkas. Tips mottages tacksamt!

2013-06-05
Hnoss
Hnoss
Bebis på 15 månader

Dryck mkt vatten o ät fiberrikt kost samt motionera i 1st hand ;-). Annars finns d laktulos, movicol, droppar etc. Lycka till!

2013-06-06
Blackdiva
Blackdiva

jag är gravid och har varit förstoppad titt dom tätt men då har min sambo masserat mina hålfötter i cirklar en stund! och morgonen där på så har jag fått bajsa :)

2013-06-06
Mattssonjosefin
Mattssonjosefin

Det som funkar på mig och hjälper inom några timmar är lite olja :) Oliv/rapsolja, ta vilken du vill :)

2013-06-05
Johanna_91
Johanna_91

Tack för tipsen!!! Jag ska köpa katrinplommonjuice idag! Och linfrön ;) Och dricker massor massor av vatten. Usch! Det här är värre än att föda barn börjar jag tycka varje gång jag sitter på toa :((

2013-06-05
Hnoss
Hnoss

Linfrön och mycket vatten på det. Hjälper alltid mig! Har ätit det sen dottern kom och inte märkt någon påverkan på henne!

2013-06-05
Betty86
Betty86

Laktulos och en massa vatten. Och rör dig så mycket du orkar.

Katrinplommonpure: lägg katrinplommon i kastrull, häll på vatten så det precis täcker. Koka upp och låt puttra i 5-10 min. Låt svalna och gör sedan till pure. Ät ett par skedar som det är eller med youghurt en till två gånger om dagen till magen kommer igång. Linfrön ska också ha laxerande verkan.

Lakrits brukar också kunna bli laxerande om man äter mycket av det.

Men viktigast av allt är att du dricker massvis med vatten och vänta inte för länge med att kontakta läkare om det inte går över.

2013-06-05
Levena
Levena
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...