App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

första gången..

som första gångare i allt. tjena alla mammor! här är en blivande mamma i augusti, första barnet och ensamstående, så allt är nytt för mig så sätt, känner att det finns saker kring en förlossning som jag funderar på men vet inte hur jag ska formulera mig, men jag ska förska =) jag har förstått att en förlossning är ingenting som är lätt att genomföra, men en fråga till alla som gjort  detta en gång eller fler gångaer tidigare, fanns det något inför eran första förlossning som gjorde er rädda eller oroliga, som tex, smärtan, hur lång tid allt tog?    

2013-06-03
HalvLingEn
HalvLingEn

ha med er lite i bakhuvudet att mamman kan behöva åka iväg för att sys eller ta ut moderkakan. Dethar hänt flera jag känner och även mig, men vi hade hört detta innan så det blev inte en chock för min man att han ensam skulle ta hand om en nyfödd i flera timmar...

vet ett par som aldrig hört detta och där fick båda panik av att hon skulle åka iväg till operation - inte bra alls. Det är bättre att ha det med sig och antagligen slippa det hela!

2013-06-04
solskensmamman
solskensmamman

tack för alla härliga svar, skönt att höra att det är ungefär så man föreställt sig med. =) är inte orolig på det viset men lite rädd för hur jag kommer reagera på väken eftersom att alla förlossningar är inte den andra lik en del har långa förlossningar och en del har korta, jag är lite orolig över hur ont det kommer att göra när man väl är där, men samtidigt är det inget att oroa sig över för vi tjejer är ju gjorda för detta ;)

2013-06-04
HalvLingEn
HalvLingEn

Hej !
Jag ska ha mitt andra barn i agusti :).
Med min första så gick allt jätte bra och det menar jag verkligen. Vist gjorde det ont under öppnings skedet men jag satt i duschen och lät varmvatten rina ner längst ryggen det tyckte jag var jätte skönt och avslappnande. Sen fick jag lära mig att använda lustgasen och jag tyckte den var lite obehaglig men hjälpsam mot smärtan. 1 1/2 timme senare var vår son ute :).

Grattis till graviditeten och lycka till. Det kommer att gå bra :)
Hoppas att du får vara med om en bra förlossning för det är
verkligen en underbar upplevelse trotts smärtan.
Mvh Frida

2013-06-03
FridaCarlsson
FridaCarlsson

Nej faktiskt inte.. Hade inställningen att visst kommer det göra ont, men jag har ingen aning om hur.. Och hur de går osv, onödigt att stressa upp sig och oroa sig i onödan och ta det som det kommer.. När de väl satte igång behöll ja lugnet! Visst denna gången kan ja känna lite nervös över att det kanske blir en långdragen förlossning eftersom första gick fort ;)

2013-06-03
Linz
Linz
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...