App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ont i ena bröstet...

Snälla någon som har några tips? Helammar min lillatjej som imon blir 5v. Fick i helgen ont i ena bröstet. Är ömt och hårt på ena sidan. Någon som vet vad det beor på, varit med om det samma och har några tips? Är de mjölkstockning? Lilltjejen tar alltid bara ena bröstet vid varje amningstillfälle så det går inte alltid börja med det onda som jag läst någonstans om det nu skulle vara mjölkstockning. Utan här får man försöka komma ihåg vilket som vi ammade från förra gången.

2013-06-03
majmamma81
majmamma81

Beckusen: Om jag inte tar minsta lilla varning om att det kan vara mjölkstockning på gång så slutar det ofta med att jag får ofta feber och några timmar senare brukar jag vara riktigt sänkt och må riktigt dåligt och ha hög feber. Om det bara är en bröstinfektion brukar det vända efter 2-3 dygn men om det fortfarande inte är bra då eller man blir bättre men snart blir sämre igen kan man ha fått in bakterier och då behöver man antibiotika.

Mina bästa tips vid mjölkstockning är att amma ofta och variera ställning, lägg gärna bebis till bröstet så att hakan pekar åt det onda, hårda området. Dricka mycket, vila och värme på bröstet. Var försiktig med att massera det onda området för mycket då det kan göra att man förvärrar det hela. Strycka väldigt mjukt och försiktigt utifrån in mot bröstvårtan kan man däremot göra om man vill, speciellt under amning om det går. Vill barnet inte amma oftare eller inte tömmer ur bröstet tillräckligt handmjölka eller pumpa. Hoppas att du får bukt på det snabbt!

2013-06-06
vevvis81
vevvis81

Har oxå åkt på det nu. Inatt var det hemskt. Eftersom tösen inte gått upp så bra så gav jag lite tillägg igår och pumpade. Börjar tro att amningsnappen hindrar henne från att bli mätt? En teori bara. För mjölk har jag, obviously. :) Iaf, jag vaknade idag med 38.5 och undrar hur ofta man får feber pga detta? Eller kan det komma av nån annan anledning?

2013-06-06
beckusen
beckusen

Förlåt jag läste inte klart allt du hade skrivit. Pumpa ut det onda bröstet som de andra skrev. Jag brukade lägga en micras vetekudde lr en PET flaska med varmt vatten inlindad i en handduk på mitt onda bröst å de hjälpte väldigt bra oxå. Att lixom ha det lite varmt hela tiden.

2013-06-04
Lilosmamma
Lilosmamma
Barn på 2 år och 6 månader

Börja med att låta din bebis äta från de onda bröstet först. Jag vet det gör ont i början när de börjar äta men sen är det som om det lättar. Å som de andra skriver ha det varmt och massera gärna i duschen.

2013-06-04
Lilosmamma
Lilosmamma
Barn på 2 år och 6 månader

pumpa/ amma ofta och som flera andra säger massage och värme. Lycka till!

2013-06-04
AnnaA86
AnnaA86

Det finns appar för att hålla koll på vilken sida man ammat på och klockslag osv. Hur bra som helst för mammor med amningshjärna haha!

2013-06-04
Bartmar
Bartmar

Prova lägga på vitkål, alla jag pratat med säger att det funkar:) Amma så mycket du kan. Man kan också prova att lägga på fetvadd eller vetekudde för att hålla värmen

2013-06-04
Bartmar
Bartmar

massera bröstet samtidigt som du duschar det i varmvatten! funkar väldigt effektivt för mig!

2013-06-04
Yrwen
Yrwen

prova pumpa ur efter att bebisen ätit. antingen för hand eller med bröstpump

2013-06-03
Litsen1
Litsen1

Värme och massage på knölen ,massera mot bröstvårtan samtidigt som din lilla suger på bröstet.

Ja det är början på mjölkstockning.

2013-06-03
Atlantis
Atlantis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...