App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ont i ena bröstet...

Snälla någon som har några tips? Helammar min lillatjej som imon blir 5v. Fick i helgen ont i ena bröstet. Är ömt och hårt på ena sidan. Någon som vet vad det beor på, varit med om det samma och har några tips? Är de mjölkstockning? Lilltjejen tar alltid bara ena bröstet vid varje amningstillfälle så det går inte alltid börja med det onda som jag läst någonstans om det nu skulle vara mjölkstockning. Utan här får man försöka komma ihåg vilket som vi ammade från förra gången.

2013-06-03
majmamma81
majmamma81

Beckusen: Om jag inte tar minsta lilla varning om att det kan vara mjölkstockning på gång så slutar det ofta med att jag får ofta feber och några timmar senare brukar jag vara riktigt sänkt och må riktigt dåligt och ha hög feber. Om det bara är en bröstinfektion brukar det vända efter 2-3 dygn men om det fortfarande inte är bra då eller man blir bättre men snart blir sämre igen kan man ha fått in bakterier och då behöver man antibiotika.

Mina bästa tips vid mjölkstockning är att amma ofta och variera ställning, lägg gärna bebis till bröstet så att hakan pekar åt det onda, hårda området. Dricka mycket, vila och värme på bröstet. Var försiktig med att massera det onda området för mycket då det kan göra att man förvärrar det hela. Strycka väldigt mjukt och försiktigt utifrån in mot bröstvårtan kan man däremot göra om man vill, speciellt under amning om det går. Vill barnet inte amma oftare eller inte tömmer ur bröstet tillräckligt handmjölka eller pumpa. Hoppas att du får bukt på det snabbt!

2013-06-06
vevvis81
vevvis81

Förlåt jag läste inte klart allt du hade skrivit. Pumpa ut det onda bröstet som de andra skrev. Jag brukade lägga en micras vetekudde lr en PET flaska med varmt vatten inlindad i en handduk på mitt onda bröst å de hjälpte väldigt bra oxå. Att lixom ha det lite varmt hela tiden.

2013-06-04
Lilosmamma
Lilosmamma
Bebis på 1 månader

Börja med att låta din bebis äta från de onda bröstet först. Jag vet det gör ont i början när de börjar äta men sen är det som om det lättar. Å som de andra skriver ha det varmt och massera gärna i duschen.

2013-06-04
Lilosmamma
Lilosmamma
Bebis på 1 månader

pumpa/ amma ofta och som flera andra säger massage och värme. Lycka till!

2013-06-04
AnnaA86
AnnaA86

massera bröstet samtidigt som du duschar det i varmvatten! funkar väldigt effektivt för mig!

2013-06-04
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...