App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Handla billigt?

Vart tycker ni det blir billigast att handla mat? Vi handlar oftast på Ica maxi och ibland på city gross.. Och kom gärna med tips på billig mat för jag tycker jämt det blir så dyrt när vi handlar..

2013-06-02
regiiina
regiiina
Barn på 1 år och 10 månader

Catpuss: jättebra tips! Då är det lättare att komma på rätter till just den veckan. Vi får oftast mat över som vi äter dan efter. Man hade annars kunnat planera för två veckor och sen äta resterna resterande två veckor som man fryst in.

2013-06-03
Längtar
Längtar

Jag har också svårt att hålla nere på kostnaderna för mat. Vi har ett matkonto där vi för över en summa varje månad men det räcker aldrig. Vårat problem är det man äter emellan målen. Alltid nåt som är slut som mjölk, smör, bröd, ägg osv. Men tror det är väldigt bra o skriva matsedel, men i längden orkade jag inte de.

2013-06-02
Längtar
Längtar

Lidl har vi helt slutat handla hos. Citygross ligger för långt bort, så blir Ica Maxi och Willys. Vi har fått det en del billigare genom att helt enkelt lägga till mer grönsaker i maten. Vitkål är oftast billigt, blomkål och broccoli mättar mycket, zuccini är väldigt trevlig den också.

Och det solskensmamma säger stämmer, ät upp allt! Det som blir över kan antingen bli matlåda eller hopkok.

Soppgrönsaker till grytor t ex är underskattat och billigt.

2013-06-02
jika686
jika686

Vi handlar på olika. :P citygross om vi ska ha kött.,annars Coop! Har försökt handla på netto och Lidl men det funkar inte. Willys gillar jag med! :) vi är nog inte så sparsamma vid maten. Gör veckolista och sen köper vi det. :)

2013-06-02
babyonboardhere
babyonboardhere

Gud vilken bra app! Toppen! 👍👍👍👍

2013-06-02
Smultronkyss
Smultronkyss

om du vill slippa all reklam kan jag rekommendera appen matpriskollen. den visar alla erbjudanden i de matbutiker nära dig

2013-06-02
Litsen1
Litsen1

Sen annat som vi alltid gör är tex att inte köpa pommes eller färdiga klyftpotatis, rosta egna potatisar eller rotsaker istället. Dra ner på godis, läsk, kakor mm. Baka eget om det behövs fika. Köp enligt reklamen är ett superbra tips, så gör vi med. Skippa kycklingfilé och ta lårfileer eller andra kycklingdelar istället. Och viktigast av allt... Ät upp allt ni handlar hem! Rester kallar vi för buffé och serverar glatt en eller ett par gånger i veckan. Frukt som börjarbli övermogen skivad och fryses till smoothie. Bröd har vi i frysen och tar upp några skivor eller tex en halv limpa. Om något i kylen närmar sig bäst före-datum, så används det (även om man är mer sugen på något annat). Det är massor av mat (pengar) som kastas varje månad!

2013-06-02
solskensmamman
solskensmamman

Vi skriver alltid lista efter veckoreklamen. Så vi passar på och köper det som är billigt varje vecka. På så sätt kan man ju bunkra upp och hålla nere total kostnaderna. Lite jobbigt att åka runt kanske men man behöver inte ta allt på samma dag

2013-06-02
Liisa89
Liisa89

Ärtsoppa, baka eget bröd, mer vegetariskt tex matvete kokt i passerade tomater istället för köttfärs till tacos. Håll koll på priserna tex billiga grytbitar blir kalops.

2013-06-02
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...