App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Postafen till tvååring?

Vår tvååring blir emellanåt åksjuk. Åker vi bil 5-6 mil är risken ungefär en på tre att hon blir åksjuk och kräks. Nu ska vi snart åka betydligt längre, omkring 100 mil uppdelat på två dagar. Hemvägen måste eventuellt avklaras på en enda dag. Vår stora dotter kommer att få postafen åksjuketablett innan avresa, då klarar hon sig fint. Men jag undrar om någon vet om man kan ge det till en tvååring också. Och i så fall vilken dosering?

2013-06-01
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Vi fick klartecken av läkaren på bvc att ge 1/4 postafen till vår dotter första gången när hon var 19 månader gammal. Nu är hon två år och kräks efter 10 min på bussen om hon inte får 1/4 tablett. Får hon det kan hon däremot resa i över 6-7 timmar. Så för oss har det funkat perfekt!

2013-06-01
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader

åksjukebanden finns till barn har jag för mig. Hade en tjejkompis när jag var liten som hade åksjukeplåster bakom örat så tror det finns för små barn med. Kan dock vara läkarordination på dem för inte sett dem på apoteket nån gång..

2013-06-01
loveisjustyou
loveisjustyou

Stora tjejen ser bra, det är kollat. Och hon kräktes jätteofta i bilen medan hon satt bakåtvänt. Numera bara ibland och mest vid riktigt långa resor. Lilla tjejen är inte syn-testad, första gången brukar väl vara när de är fyra? Visst kan jag ta upp det nästa gång på bvc, men hon verkar se bra, sitter på rätt avstånd från böcker, tv etc.

Däremot skulle det ju underlätta resan för både henne och oss andra, om det går att ge henne något för att förhindra att hon blir åksjuk...

2013-06-01
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Som sagt... Någon som vet?

2013-06-01
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...