App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vart i bilen har ni barnen?

Som rubriken lyder, vart i bilen har ni planerat era barn? Jag har haft min dotter fram i sitt babyskydd, givet vis är airbagen urkopplad. Men nu ska vi byta stol och jag börjar fundera på om hon ska sitta bak nu. Dela gärna med er om hur ni gjort och varför :)

2013-06-01
sandrar
sandrar
Barn på 2 år och 6 månader

Äldsta satt fram tills han fyllde tre år, då flytande han bak för att lämna plats åt lillebror som nu suttit fram i två år.

2013-06-01
emcb
emcb

Vi har haft dottern bak sedan start, och kommer ha båda bak sedan när vi (förhoppningsvis) blir fler i oktober :-) Av säkerhetsskäl, då jag läst att en urkopplad airbag kan utlösas ändå om man skulle råka ut för en krock.

2013-06-01
ChildofJune
ChildofJune

Lillan bakåtvänd i mitten bak, de stora barnen med bara bälte på varsin sida om henne.

2013-06-01
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 9 månader

När vi bara hade satt hon i baksätet, bakom passagerarsätet oavsett vilken bil vi använde.

När lillan kom valde vi att placera henne bakom föraren för att stora skulle få "behålla sin plats", det räcker med allt annat som en bebis stör med tyckte vi.- Men då stora är så stor och tung som hon är så insåg vi snabbt att vi itne skulle kunna hålla bakåtvänd särskilt länge till.. Hon fyller 3 år i sommar och väger 25 kg och då de bakåtvända stolarna bara går till 25 kg så visste vi inte avd vi skulle göra. på längden får hon fortfarande plats.. Efter diskussion med vårt försäkringsbolag och en expert på barn i bil så fick vi rådet att ha henne i fram och luta stolen mot instrumentpanelen istället för att använda stödbenet, det är tydligen stödbenet som är akilleshålen. Så nu sitter hon i fram och lillasyster bakom. dock kommer vi bli tvungna att vända henne till hösten då det inte går att spänna bältena om hon har mer än en tunn tröja på sig... Och då kommer vi flytta bak henne igen. Lillasyster kommer fortsättnignsvis även hon sitta i bak.

För mig är det självklart att ha barnen i bak., vill itne ha de i fram, de distraherar och airbagen är det som stör mig men airbagen är tydligen säker att koppla ur även med nyckel...

2013-06-01
Yrwen
Yrwen

Jag har båda där bak dottern på höger sida å sonen direkt bakom föraren. . han är ju framåtvänd å det e ju viktigt att den som kör sitter bra!
När hon var i babyskyddet hade vi det fram men när vi bytte till nästa sol så passade den bättre bak. .
jag tycker solen blir lite vinglig i framsätet man får liksom inte fatt den lika hårt som i baksätet dessutom man bättre då inte backspegeln blir skymd.

2013-06-01
osisen
osisen

Vi har lillen där bakom vi fick rådet att det var mer säkrare för barnet plus det kostade även för mycket att koppla ur airbagen 😕 men jag är faktiskt nöjd även vid visa tillfällen det kunde vara jobbigt😶

2013-06-01
babybo
babybo

Jag har sonen i fram och hade oftast det med babyskyddet också! Air bagen kopplar dom ut på bilia för en tusenlapp så det var inget svårt val för oss!

2013-06-01
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...