App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vatten till bebis?

Ger ni eran bebis vatten? Jag har svårt att tänka mig att bebisar inte har behov av mer vätska än d de får genom bröstmjölk/ersättning i den här värmen :/ (Kokt o nerkylt vatten så klart!)

2013-06-01
Adde86
Adde86

Mitt bvc sa att jag skulle ge vatten från 4 månader om jag bara gav ersättning men att med amning behövdes det inte

2013-06-01
Liisa89
Liisa89

Alla människor behöver vätska, det är inget snack om saken och inget som skiljer olika individer åt. Men att hävda att just ditt barn skulle ha en annan sammansättning av vätska och näringsämnen i kroppen är helt galet - om det inte lider av någon sjukdom eller brist eller liknande då. Förstår mig verkligen inte på människor som tror sig veta bättre än (barn)läkare och medicinsk vetenskap.

2013-06-01
ChildofJune
ChildofJune

Alla bebisar, precis som vi vuxna är olika. Dottern fick först inte vatten "Nej, nej! Det är förbjudet att ge små barn!!" Men efter konstant skrik de där varma dagarna provade jag ändå :o (Gud förlåte mig! ;) ) Resultatet: en go å nöjd liten bebis som ammade precis som vanligt men som inte var törstig. Det handlar inte om några mängder men tillräckligt för att minska törsten. Så mitt svar är,känner man någonstans att MITT barn kan nog behöva några tsk vatten så ge det. Lycka till i värmen! :)

2013-06-01
Emme5
Emme5

Man ska inte ge spädbarn vatten! Precis som CatPuss skriver. Vi fick detta till oss på barnakuten då vi frågade om vätskeersättning (och vi menade såklart inte vatten) fick ett stort nej till vatten - även om vätskeersättning kunnat bli aktuellt för vår tös, men det gick bra (magsjuka vid 4 månader). Det späder näringsämnena i kroppen på barnen och kan störa både njurar och andra organ. Bröstmjölk och/eller rätt blandad ersättning ger dem den näring och vätska som de behöver.

Jag minns att jag frågade min mamma av ren nyfikenhet då jag väntade första barnet, om spädbarn bara dricker bröstmjölk/ersättning. Och hon sa att hon aldrig varit med om att man ska ge dem vatten, och då är både jag och ena systern födda mitt i heta sommaren.

2013-06-01
ChildofJune
ChildofJune

Mitt bvc säger att när man börjar introducera mer mat än smakportioner så ska man börja ge vatten också. Innan får dom det dom behöver via bröstmjölken eller ersättningen

2013-06-01
jessicamalin
jessicamalin

Har frågat Bvc och deras svar va nej till vatten, dom får i sig det dom behöver genom mjölken/ersättning, dom sa att förr gav man bebisar vatten men inte nu längre.

2013-06-01
Kirsi92
Kirsi92

Min Bvcsköterska sa igår att dom får i sig det dom behöver genombröstmjölk/ flaskmatning det är ju även som dricka men min syrra sa att hon gav sina små vatten oxå de var spädisar mitt i högsommarvärmen.

2013-06-01
Idussen
Idussen

D e df jag undrar. Sonen sover nämligen längre stunder o e inte lika pigg som han brukar. Igår va han väldigt altiv så jag funderar på om ham behövde ta igen sig idag eller om han var för trött av värme o vätskebrist. Jag känner bara utifrån mig själv, som jämt har en vattenföaska i beredskap, att jag inte skulle klara mig utan dricka i denna värmen. Tror d va närmare 30 grader här idg o ännu varmare hemma :/

2013-06-01
Adde86
Adde86

Fick min dotter i juni.. Och gav henne aldrig vatten.. Hon fick vad hon behövde av bröstmjölken.. Hon åt men täta jämna mellanrum!! Men hade hon visat sig trött o matt, så hade ja såklart reagerat!!

2013-06-01
Linz
Linz
Barn på 2 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...