App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

frågan angående äggdonation har varit upp men .

jag har börjat fundera... jag har alltid sagt blankt nej.. men så tänker jag hur fsrligt kan det vara egentligen? men samtidigt gnager det här i huvudet.. tänk om någon" galning" får mitt ägg. hur funkar det egentligen?? alltså vad är det som förs med ägget? får bsrnet mina gener eller sin mammas?? jag har verkligen ingen aning men inser att det kanske e läge att kolla uop det innan man avfärdar

2013-05-31
osisen
osisen

Köade för att FÅ ägg alltså. Så det finns ett enormt behov av fler som vill och får donera.

2013-05-31
solskensmamman
solskensmamman

Det är sån stor brist på donerade ägg att många inte hinner komma fram i donationskön innan de är för gamla. En bekant fick höra att det var fem års kö. Efter 4,5 år frågade de igen - då var det fem års kö fortfarande. Så hon blev för gammal under tiden de köade ...

2013-05-31
solskensmamman
solskensmamman

verkar väldigt bökigt det här med äggdonation å det verkar heller inte vata någon direkt brist så ja ska nog vänta med det ändå..

2013-05-31
osisen
osisen

Jag har också funderat på detta och diskuterat med maken. Det som gör att jag tvekar är att barnet som blir har rätt att få viss information om donatorn. Hur ska jag då göra med mina egna barn? Ska jag tala om för dom att dom har ett "syskon" som kanske kommer och knackar på en dag? Eller ska jag inget säga och hoppas på att ingen knackar på? Hade det varit helt anonymt så hade jag nog inte tvekat. När vi själva är färdiga med "bebisverkstan" dvs :-)

2013-05-31
Leiijha
Leiijha
Barn på 3 år och 2 månader

Rättelse: Barnet kommer att ha hälften av sina gener från dig.. Liknelsen med en spermadonation då pappan inte har några biologiska band med barnet. Men givetvis så ät det en fantastisk sak att göra för en kvinna / ett par som inte kan få egna barn.. Mamma blir man ju oavsett biologiska band :-) sen är det ju hur man som kvinna kan leva med vetskapen att det finns en liten person där ute som har gener från en själv.. Fast tänk hur många män det finns där ute som är med om samma sak. Man måste nog släppa det i samma stund som de plockar ut ägget..

2013-05-31
saranelson
saranelson

Ett ägg innehåller alla arvsanlag från kvinnan alltså hälften av alla gener som barnet får. Den andra hälften finns i spermien. Barnet kommer att ha hälften av dina gener oavsett om du bär barnet eller om en annan kvinna gör det. Kvinnan som får ett donerat ägg får inga som helst biologiska band med barnet precis som vid en spermadonation. Hoppas att det hjälpte lite :-)

2013-05-31
saranelson
saranelson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...