App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vilken ersättning när det är första gången?

Min pojke är 12 dagar gammal och då jag inte verkar ha tillräckligt med mjölk på em/kväll så ska vi nu pröva att ge lite tillskott i form av ersättning, jag står inte ut med att ha en missnöjd bebis varje em/kväll. Vilken ersättning rekommenderar ni att vi prövar såhär första gången han ska få det? Och flaska? MAM First Bottle?

2013-05-30
Hnoss
Hnoss
Barn på 2 år och 6 månader

Och vid utvecklingssprången har vi absolut märkt att plutten blir mkt mer hungrig, då blir det matning ofta och ibland även ngn mer flaska ersättning per dag än han brukar äta annars :)

2013-09-07
Hnoss
Hnoss

Nu är vår pojke 3,5 månad och växer och mår bra. Sedan jag skrev ursprungsinlägget så har han ätit BabySemp Lemolac 1 med DrBrown flaska och ammats dessutom hela tiden. Vi provade att lägga över till Hipp, men det fungerade inte, så gick tillbaka till Lemolac. När vi började med ersättning var jag själv först emot det. Vi skulle ju helamma och vår plutt var jätteduktig vid bröstet! Men till slut så sa min mamma åt mig att jag skulle skärpa mig och ge honom en liten skvätt ersättning de eftermiddagar/kvällar han var så missnöjd. Jag ammade nämligen KONSTANT och trots att jag åt och drack så rasade jag själv i vikt och fick problem med svimningsattacker (antagligen pga att jag dels förlorat mycket blod vid fl, och dessutom åt penicillin pga livmoderinflammation och urinvägsinfektion, och det i kombination med att jag rasade i vikt). Jag lyssnade till slut och är så glad för det! Vi fick en lugn nöjd och harmonisk bebis! I början gav vi bara en skvätt två kvällar den veckan. Sedan fick vi på inrådan av BVC öka till varje dag pga att plutten gått ner i vikt veckan därpå. Och sedan har vi fortsatt att delamma och ge ersättning när han verkar behöva det. Numera blir det 3 omgångar per dag med ersättning. Hela tiden har vi ammat innan han fått ersättning för att mjölken inte ska sina. Mjölk har jag, det är inte mängden det är fel på, men han blir bara inte helt mätt på den av ngn anledning.

2013-09-07
Hnoss
Hnoss

Vi anbände babysemp. funkade fint. NAN är väl Nestlé? Av princip så använder vi inte det. Nestlé har ju promotat bröstmjölksersättning i u- länder där de har smutsigt vatten till att bereda det med vilket följaktligen gjort barn sjuka.

2013-09-07
Tummetott
Tummetott

På bb fick hon NAN och vägrade babysemp vi hade hemma, så vi har kört nan sen dag 1!

2013-09-07
minstjarna
minstjarna

Ok :) Tack för hjälpen!

2013-06-21
Hnoss
Hnoss

Svårt val... Ska vi pröva Hipp eller Nan? Åh! Beslutsångest! :P

2013-06-21
Hnoss
Hnoss

Vi bytte till Hipp eftersom många här rekommenderar den och det verkar bli bättre.

2013-06-20
solskensmamman
solskensmamman

Den bytte till pro när lillan var några veckor, så nan pro har vi nu.

2013-06-20
minstjarna
minstjarna

Vilken NAN sort är det ni använder när ni skriver NAN?

2013-06-20
Hnoss
Hnoss

Vår lilla fick nan som ersättning på sjukhuset men vi hade köpt hem babysemp. Den kräkte hon vara upp när vi kom hem så vi fick springa och köpa nan..

2013-06-20
minstjarna
minstjarna

Den finns på apoteket här hos oss. Och även i välsorterade babybutiker. Den lilla har kostat 89 kr och den större 99 kr.

2013-06-20
Hnoss
Hnoss

Vi kör på Babysemp Lemolac 1 med Dr Briwn flaska. Det fungerar riktigt bra tycker jag :) Visst pruttas och bajsas det en hel del, men tycker sällan att han verkar ha ont utav det. Men för att se om pruttandet blir bättre funderar jag på att pröva Hipp eller NAN...men kanske är dumt...vill ju inte att han ska bli värre i magen...

2013-06-19
Hnoss
Hnoss

Tack för tipsen :) Han sov lugnt efter att ha fått ersättning igår kväll och idag har han varit glad och nöjd hittills :)

2013-05-31
Hnoss
Hnoss

Vi gav min son sempers ersättning och de har funkat kanon. Messmör ska man helst inte ge innan halvåret sa min BVC tant eftersom de innehåller socker. Vi körde med MAM's antikolik och har varit mkt nöjda med dem. Får din son magknip så kan du alltid köpa sempers magdroppar de funkade i alla fall toppen på min son, lycka till! :)

2013-05-31
Gabriiellla
Gabriiellla

Underbart med en mätt bebis!!! :D Hur snabbt märkte ni att sorten ni använde inte var optimal? Ett mål? En dag? Flera dagar?

2013-05-30
Hnoss
Hnoss

Visst är det härligt när de är mätta och nöjda. De som har mjölk i överflöd har nog svårt att förstå hur det skär i hela kroppen, när man ser hur de lider och det enda man får höra är 'amma mer, så kommer det mer'.

2013-05-30
solskensmamman
solskensmamman

Imorgon ska vi köpa en MAM First Bottle och se vilken vi gillar bäst :)

2013-05-30
Hnoss
Hnoss

Hur har ni märkt att er bebis mått bättre på tex Hipp istället för Lemolac? Magknip? Diareé? Förstoppning? Nu på em så köpte mina föräldrar Semper Lemolac och en Dr Brown flaska. Min kille fick äntligen äta sig mätt, vi gjorde iordning 90 ml först och det slukade han och var inte helt nöjd så vi gjorde en skvätt till och han åt en liten mängd till och sen blev han alldeles sömndrucken jättelugn och nu sover han helt utslagen :) Kan jag iofs förstå då han skrikit efter mer mat i typ 5-6 timmar nu i em. Mitt hjärta är lugnt och nu ska jag sova en stund :)

2013-05-30
Hnoss
Hnoss

Jag gav efter varje matning i början (Eftr. En h...vetes-vecka med matning varje timme, ca 40 min varje gång dvs sov max en kvart i taget...). Men inte längre, då hon är nöjd ibland numera.

2013-05-30
solskensmamman
solskensmamman

Min grabb äter bara ersättning nu då mjölken inte räckte till o försvann. Han får Hipp o minifom då han glufsar i sig maten snabbt o får i sig luft. Fungerar jättebra. Har provat både baby semp o bebysemp lemolac men hipp fungerar bäst för honom. Dessutom gillar jag att den e egologisk. Ser mer ut som mjölk, är lite gulare i färgen än baby semp.

2013-05-30
Adde86
Adde86

Ok! Tack Jessicamalin! Ingen laktulos då!

2013-05-30
Hnoss
Hnoss

Messmör hade vi pyttelite i flaskan om han var lite förstoppad!

2013-05-30
jessicamalin
jessicamalin

Laktulos ska man aldrig ge så små barn för då kan dom få problem med magen om några år! Bvc har sagt det och flera kompisar har gett sina barn det o dom har barn med problem magar! Sonen hade fruktansvärd magknip i 1,5 månad och vi körde med droppar, magmassage 2 ggr om dagen och sen bar vi. Hade honom i bärsele. När han passerade 3 månaders sträcket så var alla magproblem som bortblåsta!

2013-05-30
jessicamalin
jessicamalin

Vad för olja???

2013-05-30
Hnoss
Hnoss

Solskensmamman: ger du ersättning efter varje amning? Eftersom min plutt verkar nöjd på förmiddagarna och på natten, så jag tänkte mig att ge tillskott på em/kväll....

2013-05-30
Hnoss
Hnoss

De brukar lugna sig med magen när de är tokmätta. Annars om de blir förstoppade kan man prova lactulos 0,5-1 ml per flaska eller en tesked messmör. Lite olja i varje flaska ca en tesked är bra att ha i från första flaskan.

2013-05-30
solskensmamman
solskensmamman

Tack för tipsen! Är lite nervös över att hans mage ska bli värre... Vad har ni för erfarenheter när det gäller det? Vanligt med förstoppning? Magknip?

2013-05-30
Hnoss
Hnoss

Ge bröstet först och när han fått det ( tex en kvart från varje) så ge ersättning. Pröva lemolac, den är mild. Kolla så det står 1 på paketet, de är så lika varandra! Blanda hellre för mkt första gången tex 90 eller 120 ml vatten och sen pulver. Efter några gånger vet man hur mkt de äter och kan reglera det bättre. Min åt ca 1 liter per dygn i den åldern men har ökar min mjölkproduktion tack vare att hon ammad först varje gång, så nu räcker det med ca 6 dl per dygn.

2013-05-30
solskensmamman
solskensmamman

Mam anti kolik flaskor har vi haft när sonen hade ont i magen och dom är enligt mig helt klart bäst!! Semper lemolac hade jag testat om jag var du.. Men alla barn är olika så funkar inte den ena kanske den andra är bättre.

2013-05-30
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...