App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Jag vill också kunna skryta om duktiga barn...

Japp, nu ska jag göra det man inte får, nämligen gnälla på barnen. Eller ja, stora barnet. Lilla tjejen är snabbare än stora var när det gäller det motoriska. Inte supersnabba, men snabbare än stora. ... Men så var det allt det här med stora. Hon pratar inte, hon gör inget på pottan, ritar inte, vill inte läsa... ja i princip inget som alla andra kan skryta om. Jag missunnar inte på något sätt andra att vara stolta men vill ju kunna få medhåll någon gång när jag är stolt över hennes små, små steg frammåt. Jag är så trött att alla tittar konstigt på mig för att dottern inte kan med än några ord. Hej säger hon ofta, mamma används som universalord för förälder, "dä" används flitigt det med men även det har fler betydelser... Och alltid den där blicken JAG får. Någon enda j*vla gång vill jag också kunna säga "titta vad hon kan" och att folk sa "men oj så duktigt" tillbaka.   Det stör mig inte så mycket egentligen att hon är sen, har jag kommit fram till. Visst, det är jobbigt att inte förstå henne men det kommer en dag. Det stör mig att ingen bryr sig när hon faktiskt är duktig, när hon gör något nytt. Sist jag var stolt fick jag "öh.. jaha?" som svar... Jepp, jag vet att man inte får känna så men det gör jag.

2013-05-29
jika686
jika686

Supersött! :)

2013-05-30
jika686
jika686

Jika: ja jag hoppas det släpper nu. Han har inte kommit med några nya ord än dock. Men som de ord han kan: nej, mamma, pappa, dä. Blir nu: nej mamma, när man frågar om han vill ha tex mjölk. När han inte hittar något säger han nu: nej dä och visar sitt egna tecken för borta. Så även om det inte är fler ord så blir det ju mer ett tal och han använder sina nya meningar flitigt och det låter så sött och artigt när han säger: nej mamma. :-)

2013-05-30
emcb
emcb

Tack alla.

Ja, klart hon gör saker som jag kan skryta över, jag är stolt över henne. Så håller inte med dig där Yrwen att jag mest ser hennes brister. Mest det jag klagar på här ja, det förnekar jag inte. Men i vardagen ser vi allt hon gör. En blandning av bekräftelse och beröm.

Emcb, skönt att det börjar släppa för er nu! Vår tjej är så med, superfrustrerad när hon inte blir förstådd men annars hur go som helst. Måste vara väldogt kul för honom att kunna göra sig bättre förstådd.

Det är som ni alla säger, jag är stolt oavsett. Önskar bara att andra kunde se de grejer hon faktiskt gör istället för att se ner på oss för det hon inte gör.

2013-05-30
jika686
jika686

min pojk är tidig med allt. och jag blir rörd till tårar när jag ser eller hör att han kan nya saker. men det har inget med att han är tidig att göra. det hade ju inte spelat någon roll om han var tidig eller sen, jag hade vart stolt oavsett. som en på Facebook har ett handikappat barn, hon gick när hon var 2 och hon skrev det på sin vägg och jag kände hennes lycka. men det kom många kommentarer om att hon var sen och att deras barn börjat gått för länge sedan. ja men de hade trott att hon inte skulle gå alls! alla barn utvecklas olika och man ska få vara stolt över framstegen oavsett när de kommer.

2013-05-30
Litsen1
Litsen1

Jag förstår inte varför vissa människor envisas med att jämföra barnen...

Var så trött på den där standardfrågan "Pratar hon än?", som började komma runt året och har fortsatt därefter. Vad innebär det då? Att hon kan säga ett par ord, eller kan konversera med vuxna? :P Och nu, när vi tycker att hon pratar bra, till 80% förståeligt, med längre, sammanhängande meningar, så fick vi höra på utvecklingssamtalet att talet är ju lite si och så, men det lossnar nog under sommaren...

Klart att du ska få vara stolt över din dotter! De som inte förstår har problem själva.

2013-05-30
ChildofJune
ChildofJune

Förstår dig till fullo! Stora började prata vid 6 månader (japp, med riktiga ord som hördes vad hon sa) och hur hon babblar nu *suck* och normal med allt annat. MEN hon vill inte klä på sig själv, hon vill inte det och gör inte det osv så alla de bär basic grejorna som alla andras barn börjar med vid 1 år är det knappt att min 3åring gör...

Lillan är däremot senare med talet (pratar sitt språk dock) men lite mer intresserad av att gå och ta sig fram än storasyster, men hon är fortfarande inte tidig... Hon rullar fortfarande inte fran rygg till mage och är 8 månader..

Din dotter gör säkert massor att vara stolt över, men du ser mest hennes "brister" istället..

2013-05-30
Yrwen
Yrwen

förstår dig till fullo!! en av mina töser är sen med tal o språk samt grov o fin motorik. hon hade cmv virus när hon låg i mageb därav hennes problem, nu går hon på habilitering och får kanonhjälp med att komma ikapp sig samt att hon fått plats på tal o språk skolan nu när hon börjar i nollan :) mycket jobb har jag haft för att få det bästa för henne. när hon var fyra kunde hon trampa runt en trehjuling, då gtät jag av lycka!!

2013-05-30
jenccy
jenccy

Börja med tecken som stöd. Vi gjorde det på jobbet när vi hade en treåring som typ bara kunde fem-sex ord.. Det gick inte många veckor förrän det släppte och helt plötsligt började det komma nya ord varenda dag! Nu märker man ingen skillnad på henne o dom andra jämnåriga:) Om ditt barn går i förskolan så kan du be om hjälp där.. Du skrev aldrig hur gammal ditt barn är.

2013-05-30
Bartmar
Bartmar

Jag förstår dig!!! Min äldsta var tidig med ALLT, prat, motorisk, väldigt social, alltid glad, sov super bra och mycket. Alla i släkten har varit så stolta och vi ned så klart! MEN så har vi nu liten som är mer som normal i sin utveckling, började gå innan året och allt sådant men han är sen med talet och det blir mycket frustration kring det och många upplever honom son bestämd och krävande. När han i själva verket är en lugn kille, omtänksam, mysig och oftast glad. Men det låter ju tjatigt när han upprepar sina fantasi ord som har flera betydelser och man själv gissar sig igenom de olika alternativen. Och hela tiden får man höra: har han börjat prata något än, ja storebror han var ju så mycket tidigare osv. Jag är så glad över att han nu börjat att sätta ihop de få ord han kan till två och tre ords meningar, hurra!

2013-05-29
emcb
emcb

Ett bevis på att alla barn utvecklas individuellt :) Det enda som räknas är att just du är stolt över ditt barn, sen är det bara att strunta i alla andra:) Men känner du att närstående sårar via sitt ointresse så borde du prata med dom....

2013-05-29
Lalared
Lalared

.

2013-05-29
jika686
jika686
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...