App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill bara vara ute!

Min lilla tös har haft ont i magen mellan fem och sju på kvällen ganska länge.. Men dom senaste dagarna har hon varit gnällig hela dagarna. Det enda som hjälper är att vira henne i en filt och gå med henne ute eller ta en promenad med vagnen. Men så fort man slutar gå eller kommer innanför dörren börjar hon gallskrika igen :( har testat allt, magdroppar massage badat henne.. Rapar henne. Jag försöker gå så mycket jag kan men orkar inte gå hur långt som helst :( men får ont i hjärtat när hon gråter.

2013-05-29
Tokir
Tokir

Tack för svaren!! :) haha ingen fara att den blev lång!!

2013-05-31
Tokir
Tokir

Förstår att den känns läskig, de tyckte jag också att de va i början. Första gångerna tyckte jag heller inte att de funkade men sen förstod jag hur man skulle göra. Man ska ju få in typ hela den smala delen av ventilen, man har ju 2 ringmuskler å man ska komma förbi båda å då pyser de till ordentligt om de e gaser barnet har problem med. Sen ser man lättnaden direkt. Sen brukar den värsta tiden va när barnet e mellan 6-8 veckor, de visste inte jag då. Så när de blev som värst å de kändes som inget hjälpte (å de va så svårt att försöka hålla reda på sin egen kost, man undvek ju de som man vet e riktigt gasbildande men sen kan ju barnet reagera på ande ämnen som man måste testa sig fram med) å de kändes hopplöst med min egen kost så jag slutade amma när han va 2 månader å gick över till ersättning. De blev en liten förbättring, å de gjorde att vi orkade fortsätta. Min son hade en rätt svår kolik, de va inte mycket som hjälpte utan de va mest bara att vänta ut de. När han va 3 månader började de gradvis bli bättre å vid 4 månader va de borta. Att sluta amma va ett svårt beslut, men jag kände att för oss va de nödvändigt för att vi skulle orka. Av allt de vi testade så va de pysventilen som hjälpte bäst, å de hjälper direkt. Gäller bara att man vågar för de känns så läskigt i början. Nu när han fortfarande bland får lite problem med magknip (händer väldigt sällan) så e de inga problem med att använda ventilen, man blev van vid hur man skulle göra å de blev lättare å lättare efter varje gång. Man köper såna på apoteket, så smörjer man ju så klart in den med t.ex. olja innan så inte de gör ont. Sen finna de ju te man kan köpa eller göra själv, men de funkar ju inte på alla, den kan du dricka själv å även ge lite lite litegrann till barnet. De va nåt med fänkål eller anis eller nåt sånt i, kommer inte riktigt ihåg. Du kan nog googla receptet. De andra som hjälpte lite grann ibland va att sätta honom i en sån där babygunga, den hade blinkande lampor å musik också, men den hjälpte inte varje gång. Justja, ibland hjälper de också med ljud. Vi laddade ner appar med brus ljud å spelade upp för att lugna ner honom å de hjälpte många gånger att få honom att somna. Där vid 4 månaderna när magen blev bra så slutade brusljuden att hjälpa så vi testade att spela upp vaggvisor istället så nu e de sånt han får lyssna på å de tycker han e jättemysigt. De e jättejobbigt att behöva se sitt barn ha ont, men de blir bättre. Vår son skrek nästan konstant när han va vaken, så de gjorde att vi inte vågade ta oss ut å göra så mycket under den första tiden mer än promenader med vagnen (för de va också nåt som hjälpte å fick honom att somna, men så fort man stannade så vaknade han å skrek). Håll ut så ska du se att du hittar nåt som funkar för er, man får testa sig fram, alla barn e olika så de e olika saker som hjälper för alla. Men de blir bättre =) Förlåt för den megalånga kommentaren. =)

2013-05-30
stiina123
stiina123
Bebis på 17 månader

Jag helammar, hon är 7 veckor hon pruttar mycket och bajsar lite och ofta och någon gång ibland bajsar hon massor. Har inte testat pysventil vart köper man det? Läst lite om det tycker det låter läskigt :/

2013-05-29
Tokir
Tokir

Hur gammal e hon? E de gaser? Hård i magen? Har du testat windy pysventil, om de e gaser så funkar de jättebra, plus att de också kommer ut bajs om de skulle va de som ligger å stör. Ammar du eller ger du ersättning?

2013-05-29
stiina123
stiina123
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...