App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

PUNKTERING!!!!

Åh jag skäms men jag kan inte byta däck.. jo kanske hade jag kunnat det men inte med barnen med mej. eller där bilen står å tänk om jag inte får loss däcket.. jag har bytt däck några gånger men någon har alltid varit med å hjälp mej när bilen ska hissas upp, man vill ju inte sätta domkraften fel å så e underlaget lite mjukt med.. näää så nu har jag ringt vägassistans.. ingår i min nya bil (pustar ut) så de ska vara påväg, hoppas jag!!!!  tur i oturen vart det hände.. påväg för å hämta på dagis.. men nära hemma så jag fick springa hem å låna busans bil :P hann i tid till dagis iaf.. å bilen backade jag in på en öppen ficka vid sidan av vägen så där ahde jag åxå tur. Grejen är att det säkert va punka redan när jag började köra men jag körde ju knapp styrfart.. rulla fram till korsningen, sen rulla ja ner genom tunneln (nedför) men sen när jag skulle gasa lite så lät den konstigt så jag stannade och klev ur å såg att däcket var helt platt :O  Piiinsamt..  å ännu mer pinsamt när vägassistans kommer å hjälper mej byta däck.. känner mej som världens sämsta.. men å andra sidan ingår det ju :) men som sagt känner mej kass.. men sen tar jag barnen å åker till gummiverkstan.. ligger bara ett par kilometer bort som tur är så hoppas jag de löser däcket idag!

2013-05-29
osisen
osisen

Klart att du akn fixa det även om du bara väger 50 kg! Anledningen till att man hoppar är för att gravitationen/tyngdkraften hjälper till. Oftast sitter de rätt hårt och om man då hoppar blir det ett knyck som hjälper till att lossa bulten.

Skulle ett personbilsdäck väga mer än 50 kg?! Nej du, inte ens i närheten! Men det kan fortfarande vara tungt, det har du rätt i.

2013-05-30
Yrwen
Yrwen

Däck på burk är hatat på typ alla verkstäder då de gleggar igen däcket... Sedan ska däcket iaf bytas för däck på burk är ingen permanent lösning utan mer en nödlösning.

2013-05-29
Yrwen
Yrwen

Handlar inte om styrka här heller. Lathet och noll intresse. Betalar hellre bara jag slipper ta i det :)

2013-05-29
jessicamalin
jessicamalin

1300 spänn går det nya däcket på :( men jag trodde ändå det skulle vara dyrare så ajg är rätt nöjd ändå.. får det klart i morgon i på eftermiddagen har jag bilen igen! tills dess får ajg ta mannen bil så får han gå eller nåt.. jag måste ha bil till jobbet.

Assistansgubben kom inom 30min efter att jag ringde kia assistans så det gick väldigt fort att få hjälp.. :D

2013-05-29
osisen
osisen

K'änns ju lätt värt att vänta i 5 timmar i en snöstorm på att nån ska komma och hjälpa en... När det tar max 30 min att byta själv... Alla är vi olika.

Och jag lovar, ni kan, det är inte svårt, man behöver itne ens vara stark, man kan använda den kropp man har som styrka :)

2013-05-29
Yrwen
Yrwen

ja just att byta däck känns inte som något nödvändigt då man kan få hjälp.. egentligen.. men jag gillar ju å kunna klara mej själv! :P

2013-05-29
osisen
osisen

Ingick inte i min utbildning heller! Dessutom har jag en karl som kan det där och människor som försörjer sig på o åka ut o hjälpa människor som mig! ;)

2013-05-29
jessicamalin
jessicamalin

Spelar ingen roll om du går privat eller på körskolan, det finns krav på vad du ska kunna, byta däck är en sån grej, men det är itne säkert att man måste visa att man kan det på en uppkörning.

2013-05-29
Yrwen
Yrwen

sen tycker jag iofs det finns mycket man borde lära sig haha.. med tanke på hur mycket jag klagar på andra som kör bil :) *asg*

2013-05-29
osisen
osisen

ja me jag har inte gått någon körutbildning.. jag har ju kört privat.. iofs har min pappa lärt mig och visat mej hur man byter däck :D till skillnad från vad de gör på bilskolan

2013-05-29
osisen
osisen

Det INGÅR i körkortsutbildningen, men de lär inte ut det... Skitdåligt faktiskt.

2013-05-29
Yrwen
Yrwen

ja i min körkortsutbildning ingick det inte.. :D

å hade jag stått på en öde väg utan bil eller hjäl i sikte hade jag bytt däck! men nej måste jag inte så gör jag det inte själv

2013-05-29
osisen
osisen

VA???!!! Det ingår ju i körtkortsutbildnignen att kunna byta däck!! Tycker faktiskt att det är lite skamligt att inte kunna byta däck! Har själv fått punka och bytt helt själv. Finns markeringar i tröskeln om var man ska placera domkraften.

Däremot så finsn det ju vissa begränsningar, tex 4hjulsdrivna ska ju ha lika stora hjul runtom så nödhjul (vilekt reservhjul brukar vara) funakr ju inte. Sedan på vår ena bil funkar inte reservhjulet då vi ahr så stora fälgar att reservhjulet inte går i backen....

2013-05-29
Yrwen
Yrwen

Äh inte alls pinsamt! Jag kan inte heller byta däck, så hade också fått ringa ;)

2013-05-29
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...