App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

första träffen hos bm

hej! jag väntar mitt första barn och ska till barnmorskan 3/6-13. fick ingen riktig info om vad som sker på första mötet, så jag tänkte fråga er här. vill ju vara lite förberedd och så kanske det dyker upp någon fråga som är bra att ställa. tack på förhand :)

2013-05-28
clumzybabe
clumzybabe

Har lärt mig att de är jätteolika hur mvc går tillväga.. Jag har gått på två olika mvc(två skilda grav) och de jobbade otroligt olika.. Både vid i skrivning och även resten av grav...

2013-05-30
mikols
mikols

Jag var på första besöket i v8, det tog ca 15 min. Hon frågade lite kort om mat/alkohol/tobaks vanor. Sen fick jag några broschyrer och ett datum för inskrivningen :) Det var inte så mycket mer än så :)

2013-05-30
MillisG
MillisG

Jo. Nu när du säger det: jag fick göra ett tillväxtultraljud i vecka 33 bara för att de skulle försäkra sig om att han växte på bra, vilket han gjorde. Sedan höll hon lite extra koll på B12. Men jag fick inte gå på extra koller eller så. Tur är väl det. Tyckte man mer eller mindre bodde på MVC... Hehe, ja du, jag hade gått upp 10 kg vid inskrivningen invecka 10, så du är inte ensam... Men jag var ju hungrig hela tiden och hade typ inget illamående alls. :)

2013-05-29
Parentes
Parentes

Mitt första besök var i vecka 8 och då fick vi först information om kub test och sen ett kort ul. Sen satt vi med bm över en timme och pratade om bakrund, sjukdomar, alkohol och droger och även om hur vi kände osv. Nu har jag bytt och även där gjorde vi samma fast ett vul. Går varje vecka men ja går hos spec bm.

2013-05-28
Liiina89
Liiina89

Jag hade mitt första besök i vecka 11. Då va d inskrivning, info om tobak o alkohol, frågade lite om min sjukvårdsbakgrund, om jag varit sjuk/inlagd/tar läkemedel osv. Både jag o mannen gick tillsammans så hon frågade även vilka sjukdomar vi har i släkten o lite sånt. Tog blodtryck, blodsocker o blodprov för blodgruppering. Händer ganska mkt. Men jag skrev in mig sent oxo. De flesta brukar skriva in sig så snart dom plussat.

2013-05-28
Adde86
Adde86

Har förstått att det där kan vara olika... Jag var på inskrivningssamtal i vecka 8, tog inga prover, utan bara pratade i nära en timme om allt och inget... Sen i vecka 11 var det ett kort besök för prover.

2013-05-28
ChildofJune
ChildofJune

ganska skönt att höra om hur andra har det. det jag har hört är att vi som är opad ska få fler kontroller av barnet, så den växer och får den näring som den ska. jag får fråga bm på måndag. än så länge har jag det ganska jobbigt. är extremt trött och mår illa i stort sett hela dagarna, varje dag. har även gått upp redan i vikt, vilket jag tycker är märkligt när jag är i ca vecka 6.

2013-05-28
clumzybabe
clumzybabe

Jag är gbp-opererad! :) För mig var det bara lite jobbigt mest i början med blodsockerfall, så jag käkade dextrosol som en tok. Var hungrig (vilket jag inte varit sedan jag opererades, haha, märklig känsla) HELA tiden! Men min barnmorska gjorde ingen större skillnad på mig på grund av operationen, mer än att hon skrev in det i min journal så de på förlossningen höll koll på att jag inte dippade i blodsockret. :)

2013-05-28
Parentes
Parentes

Tror inskrivning brukar vara runt v 9-10.. Då är de de med alkohol o tobak o så...

2013-05-28
Linz
Linz
Bebis på 10 månader

okej, det bm sa var att inskrivningen blir senare. måste man vara gravid i någon viss vecka innan man skrivs in? finns det nån som har erfarenhet av att vara gbp-opererad och gravid? det är mycket man går och grubblar på.

2013-05-28
clumzybabe
clumzybabe

Första mötet både förra o denna grav så har de varit samtal om alkohol o tobak, droger.. Efter de var det inskrivning.. Vissa kör nog inskrivning o de samtalet i samma.. Inskrivningen tas lite prover och räknar ut bf.. Bokar antagligen tid till ul som e runt v 18 :)

2013-05-28
Linz
Linz
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...