App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

första träffen hos bm

hej! jag väntar mitt första barn och ska till barnmorskan 3/6-13. fick ingen riktig info om vad som sker på första mötet, så jag tänkte fråga er här. vill ju vara lite förberedd och så kanske det dyker upp någon fråga som är bra att ställa. tack på förhand :)

2013-05-28
clumzybabe
clumzybabe
Bebis på 5 månader

Jag hade mitt första besök i vecka 11. Då va d inskrivning, info om tobak o alkohol, frågade lite om min sjukvårdsbakgrund, om jag varit sjuk/inlagd/tar läkemedel osv. Både jag o mannen gick tillsammans så hon frågade även vilka sjukdomar vi har i släkten o lite sånt. Tog blodtryck, blodsocker o blodprov för blodgruppering. Händer ganska mkt. Men jag skrev in mig sent oxo. De flesta brukar skriva in sig så snart dom plussat.

2013-05-28
Adde86
Adde86

Har förstått att det där kan vara olika... Jag var på inskrivningssamtal i vecka 8, tog inga prover, utan bara pratade i nära en timme om allt och inget... Sen i vecka 11 var det ett kort besök för prover.

2013-05-28
ChildofJune
ChildofJune

ganska skönt att höra om hur andra har det. det jag har hört är att vi som är opad ska få fler kontroller av barnet, så den växer och får den näring som den ska. jag får fråga bm på måndag. än så länge har jag det ganska jobbigt. är extremt trött och mår illa i stort sett hela dagarna, varje dag. har även gått upp redan i vikt, vilket jag tycker är märkligt när jag är i ca vecka 6.

2013-05-28
clumzybabe
clumzybabe
Bebis på 5 månader

Tror inskrivning brukar vara runt v 9-10.. Då är de de med alkohol o tobak o så...

2013-05-28
Linz
Linz
Barn på 2 år och 11 månader

okej, det bm sa var att inskrivningen blir senare. måste man vara gravid i någon viss vecka innan man skrivs in? finns det nån som har erfarenhet av att vara gbp-opererad och gravid? det är mycket man går och grubblar på.

2013-05-28
clumzybabe
clumzybabe
Bebis på 5 månader

Första mötet både förra o denna grav så har de varit samtal om alkohol o tobak, droger.. Efter de var det inskrivning.. Vissa kör nog inskrivning o de samtalet i samma.. Inskrivningen tas lite prover och räknar ut bf.. Bokar antagligen tid till ul som e runt v 18 :)

2013-05-28
Linz
Linz
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...