App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gasiga magar

Hej! Jag har en liten kille på fem månader som har haft mycket problem med magen. Tänkte dela med mig av lite tips på saker som har hjälpt honom. Minifom droppar. Sempers magdroppar. Windi pysventil. När han vägde 7 kilo bytte vi blöja till Up&Go och då skedde den största förändringen. Hoppas dessa tips kan funka för någon annan som har liten med krånglig mage.

2013-05-28
Mallert
Mallert

Ok, tack för dina tips :)

2013-05-29
almerika87
almerika87

Och jag ger Minifom på natten också.

2013-05-29
Mallert
Mallert

almerika87, hoppas det blir bra med magen snart:)

2013-05-29
Mallert
Mallert

Tar du minifom även på natten? Jag har inge gjort det för BVC sa att det kvittar men jag undrar jag... Tog också fler än de 10 droppar idag och ska åka och köpa up & go senare :) har comfort storlek 4 nu men den klämmer också en del på magen trots att den är från 7 kg och han väger exakt 7 nu :/

2013-05-29
almerika87
almerika87

Vår bvc frågade direkt om vi gav minifom när vi sa att vår lilla hade problem med magen, när vi sa att han fick de och sempers magdroppar sa hon att de va bra å undrade hur vi mådde å om de va för jobbigt med magproblemet. Det är ju viktigt att föräldrarna ska orka ta hand om ett barn som har ont, å då e de viktigaste sömn å mat, sover inte ci bra så kan vi heller inte ta hand om ett barn så bra som vi vill. Därför tyckte dom att de va bra att vi tagit till som hjälpmedel som finns. Sen funkar inte minifom på alla barn. Vi använde också windy pysventil. De e som ett rör som man stoppar in i barnets rumpa så dom får ut gaserna. Väldigt effektivt å man får ett glatt barn direkt efter. Men eftersom man e där bak å stör tarmarna så brukar de oftast komma en del bajs också, men de gör ju inget för kommer de ut bajs så får man en änbu gladare bebis eftersom de inte heller ligger kvar å stör. Förstår gången vi använde windy gjorde vi fel, va så rädd för att göra illa honom så jag vågade in stoppa in den så mycket som de behövdes. Men när man väl fick kläm på hur man skulle göra så funkade de otroligt bra. Precis som trådskaparen så kan även jag rekommenderar windy, den e som sagt väldigt effektivt å finns att köpa på apoteket.

2013-05-29
stiina123
stiina123
Bebis på 17 månader

Vad är windy pysventil? Vår lilla pojke har så ont i magen. Främst då han äter järn då han är tidigt född. Tar liksom längre tid att få ut bajset, men det är aldrig hårt nr det väl är ute. BVC har sagt åt oss att inte använda miniform, de tyckte inte alls att det var bra för spädisar :s

2013-05-29
Jfer
Jfer

Materialet i Up&Go är mjukare runt midjan så helt klart värt att testas. Prova även Windi om han har svårt att få ut gaserna på egen hand. Funkar super här hemma. Nu sover han utan magont om nätterna och vaknar bara varannan timme för mat och somnar sedan om.

2013-05-28
Mallert
Mallert

Låter ju rätt logiskt att blöjan kan spänna faktiskt, men jag är noga med att den inte sitter för tight kring han, men värt att prova det med. Sover han bra på natten annars? Min kille vaknar typ 12 på natten och vaknar sen typ varannan timme för att han är gasig :(

2013-05-28
almerika87
almerika87

Jag ger Minifom innan varje måltid, ger några droppar mer än de 10 som står på förpackningen. Ger Sempers varje dag men tror inte den gör så stor skillnad. Min lilla hade mycket problem på morgonen med magknip och när jag bytteblöjor blev det stor förändring. Lättare att få ut gaserna när inget spänner på magen verkar det som.

2013-05-28
Mallert
Mallert

Tycker dom funkar fint eftersom hans mage blivit så mycket bättre men de kan läcka om inte blöjan byts på 8-10 timmar.

2013-05-28
Mallert
Mallert

Hej! Min kille är också fem månader och varje natt vaknar han runt tolv och är jättepruttig, så håller de på så med uppvak typ varannan timme till sex för att han är gasig. Sitter flera ggr per natt och ger massage för att få ur de värsta för han har så ont :( tror det är koprotein i mjölk han inte tål, men är verkligen ytterst lite jag få i mig varje dag så det är sjukt frustrerande :( ger du minifom om natten också? Kör du både de och magdroppar? Är/var din kille gasig om natten?

2013-05-28
almerika87
almerika87

Tycker du up and go är bättre? Funderat på det till våran grabb men inte vågat riktigt. Får för mig att dom läcker fortare..?

2013-05-28
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...