App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gasiga magar

Hej! Jag har en liten kille på fem månader som har haft mycket problem med magen. Tänkte dela med mig av lite tips på saker som har hjälpt honom. Minifom droppar. Sempers magdroppar. Windi pysventil. När han vägde 7 kilo bytte vi blöja till Up&Go och då skedde den största förändringen. Hoppas dessa tips kan funka för någon annan som har liten med krånglig mage.

2013-05-28
Mallert
Mallert

Och jag ger Minifom på natten också.

2013-05-29
Mallert
Mallert

almerika87, hoppas det blir bra med magen snart:)

2013-05-29
Mallert
Mallert

Vår bvc frågade direkt om vi gav minifom när vi sa att vår lilla hade problem med magen, när vi sa att han fick de och sempers magdroppar sa hon att de va bra å undrade hur vi mådde å om de va för jobbigt med magproblemet. Det är ju viktigt att föräldrarna ska orka ta hand om ett barn som har ont, å då e de viktigaste sömn å mat, sover inte ci bra så kan vi heller inte ta hand om ett barn så bra som vi vill. Därför tyckte dom att de va bra att vi tagit till som hjälpmedel som finns. Sen funkar inte minifom på alla barn. Vi använde också windy pysventil. De e som ett rör som man stoppar in i barnets rumpa så dom får ut gaserna. Väldigt effektivt å man får ett glatt barn direkt efter. Men eftersom man e där bak å stör tarmarna så brukar de oftast komma en del bajs också, men de gör ju inget för kommer de ut bajs så får man en änbu gladare bebis eftersom de inte heller ligger kvar å stör. Förstår gången vi använde windy gjorde vi fel, va så rädd för att göra illa honom så jag vågade in stoppa in den så mycket som de behövdes. Men när man väl fick kläm på hur man skulle göra så funkade de otroligt bra. Precis som trådskaparen så kan även jag rekommenderar windy, den e som sagt väldigt effektivt å finns att köpa på apoteket.

2013-05-29
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 1 månader

Materialet i Up&Go är mjukare runt midjan så helt klart värt att testas. Prova även Windi om han har svårt att få ut gaserna på egen hand. Funkar super här hemma. Nu sover han utan magont om nätterna och vaknar bara varannan timme för mat och somnar sedan om.

2013-05-28
Mallert
Mallert

Jag ger Minifom innan varje måltid, ger några droppar mer än de 10 som står på förpackningen. Ger Sempers varje dag men tror inte den gör så stor skillnad. Min lilla hade mycket problem på morgonen med magknip och när jag bytteblöjor blev det stor förändring. Lättare att få ut gaserna när inget spänner på magen verkar det som.

2013-05-28
Mallert
Mallert

Tycker dom funkar fint eftersom hans mage blivit så mycket bättre men de kan läcka om inte blöjan byts på 8-10 timmar.

2013-05-28
Mallert
Mallert

Tycker du up and go är bättre? Funderat på det till våran grabb men inte vågat riktigt. Får för mig att dom läcker fortare..?

2013-05-28
jessicamalin
jessicamalin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...